خبرگزاری شبستان، محمدرضا جایروند ـ قم: شیعیان عراق پس از دهه های متمادی که از زیارت اربعین حسینی محروم بودند و برخی از آنها به صورت مخفیانه و با سختی فراوانی با پای پیاده به زیارت بارگاه ملکوتی سید و سالار شهیدان مشرف می شدند، پس از سرنگونی دیکتاتوری صدام موفق شدند به صورت آزادانه در پیاده روی اربعین حسینی شرکت کنند.
در سال های پس از آن نیز فرهنگ پیاده روی اربعین میان ایرانیان گسترش یافت تا اینکه در سال های اخیر شاهد حضور میلیون ها ایرانی در این پیاده روی در کنار شهروندان کشورهای مختلف جهان بودیم.
این پیاده روی که بزرگترین تجمع بشری جهان به شمار می آید، خشم و نارضایتی شدید دشمنان را به دنبال داشته و آنها از هر ترفندی برای ضربه زدن به این تجمع که به نماد برادری و دوستی ایرانیان و عراقی ها مبدل شده است، استفاده می کنند.
سانسور رسانه ای این رویداد بزرگ از این اقدامات به شمار می آید به گونه ای که مشارکت نزدیک به 20 میلیون در راهپیمایی اربعین حسینی که رویدادی بی نظیر در جهان به شمار می آید، هیچگاه در رسانه های آنان پوشش داده نمی شود.
مخالفان این تجمع شگفت انگیز بشری که از استان های مختلف عراق و همچنین سایر کشورهای جهان در آن شرکت کرده و میزبانی بی نظیر و سراسر بذل و بخشش عاشقان اهل بیت(ع) در مسیرهای پیاده روی را به همراه دارد، هر سال پیش از اربعین حسینی برنامه ای را برای تحت تاثیر قرار دادن این رویداد تدارک می بینند.
آنها که روزی به وسیله صدام توانستند جنگی ویرانگر و خونینی را میان دو ملت مسلمان و اکثریت شیعه ایران و عراق راه بیاندازند، هم اکنون از گسترش روابط میان این دو کشور به ستوه آمده و از هیچ اقدامی در راستای تیره و تار کردن این روابط دریغ نمی ورزند.
یک بار با انتشار شایعه بارداری ناخواسته زنان عراقی از مردان ایرانی در اربعین حسینی درصدد اختلاف افکنی میان این دو ملت هستند و یک بار با ادعای ارائه خدمات جنسی به مردان عراقی در هتل های مشهد.
قتل گردشگر عراقی در خرمشهر، ارائه آب مجانی به عراق با وجود مشکل آب در برخی شهرهای خوزستان، گران شدن یا توقف صدور ویزای عراق، خرج عتبات عالیات عراق با پول ایران و ... از شایعاتی هستند که هر از چندگاهی منتشر می شود تا بدینوسیله به روابط میان دو ملت ضربه بزنند.
شایعاتی که گرچه بدون تاثیر نبوده و برخی واکنش ها را از سوی دو طرف به همراه داشت، اما پس از مدتی تکذیب شدند تا فتنه انگیزی دشمنان در برابر سیل سیاه پوشانی که پرچم های سیاه و سبز و قرمز را بر دوش می کشند، به همگان ثابت شود.
جهانیان در زمان حضور داعش نیز بر این باور بودند که استقبال از اربعین حسینی در آن سال به شدت کاهش خواهد یافت. داعش به عنوان ابزار و مزدور غرب و عرب نیز اقدام به تهدیدهای فراوانی کرد و از انجام عملیات تروریستی در زمان پیاده روی اربعین حسینی خبر م می داد.
اما آن سال یکی از باشکوه ترین پیاده روی های اربعین رقم خورد و خیل شیعیان و عاشقان خاندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) از عراق، ایران، افغانستان، پاکستان و ... با پای پیاده و بدون ترس و هراس از تهدیدهای داعش که در آن سال ها در قدرت بسر می برد، به سوی کربلای معلی روانه شدند.
این بار نیز شاهد بروز فتنه ای در آستانه اربعین حسینی بودیم که البته به خشونت منجر شد و چندین کشته و زخمی را به دنبال داشت. شهروندان عراقی که از سوء خدمات در این کشور به شدت ناراحت شده بودند در بغداد و برخی شهرهای عراق به خیابان ها آمده و تظاهرات کردند.
در این میان بازماندگان حزب بعث و مزدوران وابسته به برخی سفارتخانه ها وارد عمل شده و با تحریک جوانان به تخریب اموال عمومی و حمله به نیروهای نظامی، تظاهرات مسالمت آمیز را به خشونت و درگیری کشیدند.
لغو ویزای عراق در ایام اربعین و پیش بینی حضور بیش از سه میلیون ایرانی در این مراسم سبب شد تا کسانی که چشم دیدن اوج همبستگی و یکپارچگی میان ایرانیان و عراقی ها را نداشته باشند، به برخی اقدامات ضدایرانی در این تظاهرات روی بیاورند.
شعار علیه جمهوری اسلامی ایران و همچنین بسیج مردمی عراق که نقش بسیار مهمی در شکست داعش در این کشور داشت، بر انحراف تظاهراتی دلالت دارد که قرار بود برای اعتراض به وضع اقتصادی و اجتماعی جامعه برگزار شود اما به سرعت رنگ عوض کرده و به تظاهراتی همسو با دشمنان عراق مبدل شد.
این در حالی است که هیچ شعاری علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی که هنوز چند روزی از خبرسازی آنان در حمله و بمباران پایگاه های بسیج مردمی عراق نگذشته است و همچنین عربستان سعودی که بازیگر اول ناامنی و تروریسم در عراق به شمار می آید، سر داده نشد.
«علی بن مسعود المعشنی» روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی عمان از این رویکرد به عنوان عامل شکست سریع برنامه های آشوبگران در عراق یاد کرده و می گوید: مردم عراق هنگامی که سر دادن شعار علیه ایران را مشاهده کردند با خود گفتند که چرا پرچم آمریکا و اسرائیل که عامل قتل یک میلیون عراقی هستند در این تظاهرات به آتش کشیده نشد؟
انتشار تصویری گرافیکی از توییت های منتشر شده نشان می دهد که 79 درصد از توییت های منتشر شده در ایام تظاهرات خشونت آمیز در عراق با هشتگ «العراق ینتفض»/ (عراق قیام می کند) از عربستان بوده است.
روزنامه نگار عمانی نیز با اشاره به این مساله می افزاید: بیشتر کسانی که از این هشتگ استقبال کرده اند، شهروندان کشورهای عربی به ویژه سلفی گرایان و وهابی ها هستند. حمایت بیگانگان و رسانه های آنان از اعتراضات در عراق یک تبلیغات منفی برای آنان بود و سبب شد تا شرکت کنندگان در تظاهرات به عنوان مزدور شناخته شوند.
ذکر این نکته ضروری است که همه تظاهرکنندگان شعارهای ضدایرانی سر داده و تعداد محدودی از آنان به چنین مساله ای دست زدند که نشان می دهد این افراد اجیر شده هستند.
شایعه سازان عربی و عبری همچنین مدعی هستند که نیروهای ایرانی در سرکوب این تظاهرات دست دارند؛ دقیقا همان شایعه ای که در فتنه های خشونت آمیز رخ داده در ایران شنیده می شد.
در آن زمان نیز چنین شایعه شده بود که برخی از افرادی که با معترضان برخورد می کردند، به زبان عربی سخن می گفتند و هم اکنون نیز چنین شایعه شده است که جمعی از نیروهای نظامی به زبان فارسی صحبت می کنند.
خبرگزاری های آمریکایی و سعودی و همچنین برخی کاربران شبکه های مجازی بدون هیچ مدرکی اقدام به انتشار این شایعه کرده اند. نکته جالب درباره یکی از توییت ها اینست که عکس پاسپورت شهروند ایرانی را منتشر کرده و می گوید که این پاسپورت را در یکی از خوردهای نظامی پیدا کرده ایم پس نیروهای ایرانی در سرکوب مردم نقش دارند.
برخی نیز به سرعت اقدام به انتشار این توییت کردند بدون اینکه با خود بپرسند که عکس صفحه اول یک پاسپورت چگونه می تواند مدرکی برای حضور نیروهای ایرانی باشد. گرفتن عکس از پاسپورت یک زائر ایرانی کار ساده ای است، همانگونه که می توان عکس از پاسپورت شهروندان همه کشورهای جهان یافت؛ پس آیا اضافه کردن متن در زیر یک عکس نشان دهنده حضور نیروهای خارجی است؟
یکی دیگر از شباهت های فتنه در عراق و ایران تیراندازی به سوی مردم از سوی افراد مجهول الهویه است. در فتنه 88 در تهران برخی شهروندان مورد تیراندازی قرار گرفته و کشته شده و فیلم آنها در شبکه های معاند پخش می شد.
ندا آقاسلطان یکی از این افراد بود که دوربین از مدت ها پیش وی را دنبال می کرد تا اینکه به ضرب گلوله افراد ناشناس کشته شد و از این مساله علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کردند.
در فتنه کنونی عراق نیز چنین شایعه شده که تک تیراندازان ایرانی، تظاهرکنندگان را هدف قرار می دهند در حالی که سخنگوی وزارت کشور عراق اعلام کرد حتی نظامیان عراقی نیز از این تیراندازی ها در امان نبوده و تعدادی از نظامیان و مردم بر اثر تیراندازی افراد ناشناس کشته شده اند.
برخی فیلم های نیز منتشر شده و به وسیله آنها ادعا شده است که نیروهای سپاه در سرکوب تظاهرات عراق نقش داشته اند، در حالی که برای همگان روشن است اگر نیروی نظامی یک کشوری بخواهد به صورت ناشناس به سرکوب مردم بپردازد، هیچگاه با لباس نظامی شناخته شده خود در میدان حاضر نمی شوند.
یکی از نکات مهم این تظاهرات نیز برگزاری آن در اکثر شهرهای شیعه نشین است و در هیچ استان سنی نشینی شاهد چنین تظاهراتی نبودیم. این مساله در آستانه اربعین حسینی این فرضیه که این تظاهرات، اربعین را نشانه رفته است را به اثبات می رساند.
اما این بار نیز اربعین در راه است و سیل جاری از سراسر عراق که میلیون ها زائر ایرانی و افغانستانی و پاکستانی و آذربایجانی و اروپایی و آفریقایی و آمریکا به راه افتاده تا همه فتنه ها را از مسیر بردارد.
شعار سال گذشته اربعین حسینی «حب الحسین یجمعنا» بود و «الحسین یجمعنا» شعار امسال خواهد بود تا خیل شیعیان و حتی اهل تسنن و مسیحیان در شور حسینی با پای پیاده به سوی کربلا روانه می شوند.
طراحان وهابی و سلفی فتنه علیه اربعین سید و سالار شهیدان از نسل کسانی هستند که سر امام حسین(ع) را در روز عاشورا از تن جدا کرده و با اسب بر پیکر مطهر ایشان تاختند تا چیزی از امام باقی نماند اما این امام و یاران باوفایش بود که باقی ماندند و جنایتکاران چیزی جز زباله دان تاریخ و لعن و نفرین جهانیان برایشان باقی نماند.
آنها از نسل عبیدالله بن زیادی هستند که پس از شهادت حضرت مسلم بن عقیل(ع) دستور بدن مبارک ایشان را در کنار قصردارالاماره به خاک بسپارند تا در تیررس قرار گرفته و هیچ کس جرأت زیاد بارگاه ایشان را نداشته باشد، اما هم اکنون گنبد طلایی این بارگاه برافراشته شده و میلیون ها زائر به زیارت این بارگاه می شتافتند در حالی که از قصر دارالاماره چیزی جز خرابه ای باقی نمانده است.
شیعیان و دوستداران خاندان عصمت و طهارت از عراق و ایران و سراسر جهان در راهپیمایی میلیونی و باشکوه اربعین حسینی شرکت خواهند کرد و بار دیگر حماسه ای به ثبت می رسد در حالی که فتنه گران بار دیگر با دست های خالی به خانه بازگشته و در برابر سیل خروشان لشکر ارباب شکست خورده اند.
«الحسین یجمعنا» گرچه شعار برگزیده برای اربعین امسال است اما فراتر از شعار بوده و همانند سال های گذشته شاهد تحقق این شعار در لحظه لحظه پیاده روی اربعین خواهیم بود.
نظر شما