خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: برنامه «صبح و گفتگو» ویژه شهادت امام حسن مجتبی (ع) در ارتباط تلفنی با حجت الاسلام «عباس ابراهیمی»، مشاور فرهنگی تولیت مسجد مقدس جمکران و استاد حوزه و دانشگاه از شبکه رادیویی گفت و گو پخش شد.
حجت الاسلام ابراهیمی در برنامه «صبح و گفتگو» تصریح کرد: آثار محبت باید در اعمال و رفتارهای ما نمود و بروز پیدا کند اگر ما به پیامبر اکرم (ص) و خاندان ایشان اظهار محبت می کنیم باید این محبت را در جایی نشان دهیم.
مشاور فرهنگ تولیت مسجد مقدس جمکران افزود: اگر ما به امام حسن محتبی (ع)، کریم اهل بیت(ع) علاقه داریم باید این کرامت ایشان را در ابعاد مختلف زندگی هایمان بازنمایی کنیم.
وی با اشاره به ابعاد شخصیتی امام حسن مجتبی (ع) بیان کرد: امام حسن مجتبی (ع) نخستین ثمره ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) و نخستین نوه پیامبر اسلام (ص) هستند. پیامبر(ص)، امام حسن(ع) را به شدت دوست داشتند و ایشان را روی زانوی خود قرار می دادند.
حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به حدیثی از رسول خدا (ص) درباره امام حسن گفت: پیامبر خدا (ص) فرمودند: «امام حسن (ع) سرور جوانان اهل بهشت و حجت خدا بر من است.»
این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: به نقل منابع معتبر شیعه، امام حسن (ع) از اهل کساء هستند و آیه تطهیر، آیه مودت و آیه اطعام در شأن ایشان نیز نازل شده است. در جریان مباهله پیامبر(ص) با مسیحیان نجران حضور داشتند و این نشانه شخصیت ممتاز امام حسن(ع) است.
وی افزود: دوره امامت امام حسن مجتبی (ع) 10 سال اما با سختی های فراوان همراه بود، بعد از شهادت امیرالمومنین(ع) 40 هزار نفر در کوفه با حضرت(ع) بیعت کردند اما در نهایت همه او را تنها گذاشتند و حتی فرمانده سپاه به ایشان خیانت کرد و شبانه به سپاه معاویه پیوست و حضرت نیز به ناچار به مدینه مهاجرت کردند.
مشاور فرهنگ تولیت مسجد مقدس جمکران گفت: اگر امام حسن (ع) در کربلا بودند و یارانی همچون امام حسین (ع) داشتند همان کاری را می کردند که امام حسین(ع) انجام داد.
وی به دیگر خصوصیات امام حسن (ع) اشاره کرد و گفت: حضرت(ع) در صبوری و بردباری زبانزد مردم بودند، نقل شده که حضرت(ع) در مواجهه با یک فرد شامی که به شدت ناسزاگو بود بسیار با گذشت و عطوفت برخورد کردند. ما نیز به تاسی از حضرت باید در برخورد با دیگران مانند فقرا، همسر، فرزندان، همکاران و در برابر ناملایمات زندگی صبوری کنیم.
این استاد حوزه و دانشگاه همچنین بیان کرد: حضرت(ع) دو بار کل دارایی و سه بار هم نیمی از اموال خود را به نیازمندان بخشید، 25 سفر پیاده به حج مشرف شدند و سوار بر شترها نمی شدند تا ضعیفان در مسیر از این شترها استفاده کنند.
حجت الاسلام ابراهیمی در خاتمه گفت: اگر ویژگی های امام مجتبی(ع) در ما هم نمایان شد یعنی ما جزو پیروان اهل بیت (ع) هستیم.
نظر شما