«اشتغال» درصدر مشکلات نرم افزاری روستاییان خراسان جنوبی

معتمدیان با اشاره به اینکه در شرایط کنونی اشتغال روستاییان درصدر مشکلات نرم افزاری روستاییان قرار دارد، گفت: اگر بر روی این موضوع تمرکز نکنیم وضعیت روستاها بدتر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمدصادق معتمدیان» امروز دوشنبه (15 مهر) در ششمین همایش ملی روز روستا و عشایر که در سالن اجلاس دانشگاه پیام نور هم اکنون در حال برگزاری است، اظهار داشت: تقاضا داریم تا دولت و مسئولان به شهرستان های مرزی و کمتر توسعه یافته خراسان جنوبی کمک کنند.

 

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه اگر نگاه اجمالی به توسعه روستایی بیندازیم قطعا مشاهده می کنیم که در این خصوص تلاش های بسیاری انجام شده است، افزود: توجه و تلاش در راستای این موضوع روستاهای کشور را از محرومیت مطلق درآورده است و در برخی از روستاها رتبه جهانی به دست آورده ایم.

 

وی با توجه به اینکه توسعه و تکمیل زنجیره های اقتصادی روستایی بسیار اهمیت دارد، ادامه داد: بهره گیری از دانش بومی روستاییان، توانمندسازی کارآفرینان روستایی، جلوگیری از خام فروشی محصولات و احیای سنت های اصیل عشایری در بین جوانان از راه های توسعه روستاها محسوب می شود.

 

معتمدیان با اشاره به اینکه در شرایط کنونی مسئله اشتغال روستاییان درصدر مشکلات نرم افزاری روستاییان قرار دارد، گفت: اگر بر روی این موضوع تمرکز نداشته باشیم وضعیت روستاها را بدتر خواهد کرد و نیاز کارآفرینی و اشتغال روستاها را اجرای طرح هادی تامین نمی کند.

 

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه برای تحقق هدف کلان کارآفرینی در روستاها می توانیم 2 برنامه مهم را اجرایی کنیم، افزود: این برنامه ها شامل تثبیت جمعیت روستا با ایجاد اشتغال و ظرفیت سازی کسب و کارهای نوین در روستاها است.

 

وی به بحث مبارزه با خام فروشی محصولات و تولیدات روستاها اشاره کرد و گفت: این موضوع بسیار اهمیت دارد که با تمهید نظام محلی و نوآوری در کسب و کارهای روستایی محقق می شود.

 

معتمدیان با توجه به اینکه خراسان جنوبی قطب تولید زرشک در کشور است، ادامه داد: اما متاسفانه خراسان جنوبی با مشکل خام فروشی محصول زرشک رو به رو است و در بازار این محصول را به قیمت 90 هزار تومان هم به فروش می رسد در حالی که قیمت مصوب آن 10 هزار تومان است.

 

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برنامه هایی برای اشتغال آفرینی در روستاهای استان در دستور کار داریم، در ادامه بیان کرد: از جمله این برنامه ها می توان به اجرای طرح محرومیت زدایی در 4 شهر محروم و مرزی استان، تاکید بر صنایع دستی بومی روستاهای استان و به کارگیری و خرید محصولات مهم استان اشاره کرد.

 

وی در پایان اظهار داشت: امیدواریم حرکتی که در خصوص توسعه روستاها در خراسان جنوبی آغاز شده است تبدیل به الگویی موفق در کشور شود.

کد خبر 840907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha