به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، یکی از عرصه های حضور اثرگذار بانوان در جامعه اسلامی ایرانی ما فعالیت های قرآنی و از جلوه های درخشش آنها در این میدان، حضور پرقدرت در مسابقات قرآن در سطوح مختلف است.
از این رو و به دلیل قرار گرفتن در ایام برگزاری چهل و دومین دوره مسابقات قرآن بانوان به میزبانی استان اصفهان، با خانم «حامده نکوفال»، مسئول این دوره از رقابت ها گفت وگویی داشته ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
چهل و دومین دوره مسابقات قرآن بانوان در چه رشته هایی در حال برگزاری است؟
این دوره از رقابت ها در دو بخش برگزار شده و می شود: نخست رشته های همخوانی و همسرایی، دعاخوانی و سه رشته معارفی در شهر قم و در پنج رشته حفظ کل، 20 و 10 جزء، قرائت تحقیق و ترتیل خوانی که اکنون در اصفهان در حال برگزاری است.
این دوره از مسابقات سراسری قرآن بانوان با حضور چند نفر در حال برگزاری است؟
حدود 200 نفر در پنج رشته به مرحله سراسری راه یافته اند؛ سطح کیفی رقابت ها بالا است چنان که در رشته 10 جزء از بین 28 شرکت کننده 25 نفر با حدنصاب نمره 90 مرحله مقدماتی را پشت سر گذاشتند و این یعنی رقابت ها به هم نزدیک و بنابر اذعان داوران سطح کیفی شرکت کنندگان بالا است.
نکته مهم آنکه در رتبه های برتر چینش قبلی حاکم نیست که محدود به استان های خاص مثل تهران، قم و مشهد باشد بلکه از استان های مختلف این پراکندگی جغرافیایی در تعیین برترین ها دیده می شود.
وضعیت رقابت ها در رشته های مختلف به چه صورت است و چه زمان به پایان می رسد؟
رقابت ها در رشته های حفظ 10 و 20 جزء و ترتیل خوانی به پایان رسیده و از روز گذشته (دوشنبه، 15 مهرماه) مسابقات فینال در رشته های حفظ کل و قرائت تحقیق آغاز شده و تا جمعه، 19 مهرماه ادامه دارد.
19 مهرماه همزمان با برگزاری آئین اختتامیه از برترین های این دوره از مسابقات تقدیر به عمل می آید.
چه برنامه های جانبی به منظور فضاسازی معنوی و قرآنی برای بانوان و فرصت سازی برای انس بیشتر بانوان با قرآن و فعالیت های قرآنی، برای این رقابت ها پیش بینی شده است؟
امسال چند برنامه داریم در کنار مسابقات قرآن بانوان انجام شده و می شود شامل برگزاری محافل انس با قرآن هم در سالن محل برگزاری رقابت ها و نیز در مدارس دخترانه و حوزه های علمیه خواهران استان.
برگزاری دو نشست هم اندیشی نیز برای این دوره از مسابقات قرآن بانوان تدارک دیده شده است. نشست نخست صبح فردا (سه شنبه، 17 مهرماه) و به منظور طرح و بحث درباره ایرادات فنی شرکت کنندگان و ارائه پیشنهادات برگزار می شود.
و در نوبت عصر هم نشست هم اندیشی با حضور فعالان قرآنی خواهر در استان اصفهان اعم از داوران، استادان دانشگاه، رتبه داران پیشکسوت و ... با محور بررسی فعالیت های قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از ساعت 15 تا 17 برگزار می شود.
چه تغییراتی به منظور ارتقای کیفی، در این دوره از مسابقات اعمال شده است؟
امسال کوشیده ایم نظم و دقت در اطلاع رسانی در سطحی بالا باشد از این رو، قرعه کشی نوبت متسابقین، قبل از ورود به مرحله مقدماتی انجام و از طریق پیامک به آنها اعلام شد؛ اقدامی که به انسجام مسابقات کمکی شایان کرده است.
همچنین با حضور خانم کریم زاده، از استادان مطرح بین المللی و در همه رشته ها احاطه و اشراف بالایی دارد، تحلیلی کلی از تلاوت شرکت کنندگان انجام و در فرم های مکتوب همراه با پیشنهادات کلی درباره اصول تلاوت به آنها ارائه می شود.
ارسال پیامکی نمره شرکت کنندگان و ارائه کارنامه کتبی نیز از اقداماتی است که بازخوردهای مثبتی داشته است.
برگزاری مسابقات بین المللی قرآن خواهران به عنوان افقی وسیع تر، در سال های اخیر از نظر ارتقای کیفی فعالیت های قرآنی بانوان چه نقشی داشته است؟
مسابقات بین المللی قرآن خواهران که چهارمین دوره آن را پیش رو داریم در بانوان انگیزه حضوری پرقدرت در رقابت ها را ایجاد کرده است چنان که بسیاری از چهره هایی که از حضور در مسابقات کناره گرفته بودند مجددا به دور بازگشته اند.
باید توجه داشت که حفظ کل پیچیده ترین و طولانی ترین رقابت قرآنی بانوان در مرحله سراسری است اینکه رقابت سخت و جدی شده برکاتی دارد اما نباید هدف غایی شود، بلکه این رقابت ها باید زمینه ساز انس بانوان جامعه با قرآن و اتخاذ سبک زندگی قرآنی از سوی آنان شود.
نظر شما