به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمدرضا مروی مقدم» امروز پنجشنبه (18 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته استاندارد اظهار داشت: «استانداردهای ویدیویی خالق صحنه جهانی» شعار امسال سازمان استاندارد است و این سازمان در چند سال گذشته حرکت های خوبی را در صحنه بین المللی انجام داده است.
مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با بیان اینکه 325 کمیته فنی در سازمان استاندارد داریم، گفت: استانداردهای بین المللی چاپ شده ایران در حوزه بین المللی 48 مورد بوده است و سازمان ملی استاندارد ایران درحال حاضر 50 استاندارد برای تحویل در دست دارد.
وی با اشاره به اینکه سازمان ملی استاندارد ایران رتبه 21 را در بین یکصد و 63کشور از آن خود کرده است، ادامه داد: ایران در سال گذشته رتبه 27 جهانی را داشته است و جایگاه سازمان ملی استاندارد هر سال چند پله ارتقا پیدا می کند و کسب این جایگاه کار آسانی نیست.
اهمیت اجرای قانون تقویت و توسعه استانداردسازی در کشور
مروی مقدم به قانون تقویت و توسعه استانداردسازی اشاره کرد و افزود: این قانون کشوری است و در این قانون تعامل بین مجلس، دولت و مجمع مصوب شده که باید نظام استاندارد سازی بر کشور حاکم شود و سازمان ملی استاندارد به تنهایی نمی تواند در این زمینه موفقیت به دست آورد.
مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی در ادامه بیان کرد: قانون تقویت و توسعه استانداردسازی مصوب شده و آیین کار آن هنوز کامل نشده است و با اجرای این قانون شاهد تحولی در سیستم های کشوری خواهیم بود و امیدواریم از طریق این قانون بتوانیم بر روی توسعه یافتگی کشور برنامه ریزی کنیم.
وی با اشاره به اینکه استانداردها به عنوان زیربنای توسعه اقتصادی یک کشور محسوب می شوند، گفت: استاندارد سازی یک رابطه مستقیمی با موضوع رونق تولید دارد و استاندارد دروازه ای برای ورود به این بحث محسوب می شود و بدون آن نمی توانیم به اهداف خود برسیم.
صدور 560 اظهارنامه صادراتی و وارداتی در استان طی 6 ماه نخست امسال
مروی مقدم با بیان اینکه در 25 مهرماه همایش نکوداشت روز جهانی استاندارد را در استان خواهیم داشت، اظهار کرد: طی6ماه ابتدای سال جاری 62 مورد بازنگری استاندارد ملی در استان داشتیم و طی این مدت به مدیران کنترل کیفیت استان 1هزار و 420نفر ساعت آموزش دادیم.
مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی ادامه داد: در 6 ماه نخست امسال 10 مورد پروانه کاربرد علامت استاندارد صادر کردیم و از 244 واحدهای تولیدی تحت پوشش در استان بازرسی فنی انجام دادیم و 435 مورد نمونه برداری از مراکز تولیدی داشتیم و در راستای بازرسی از بازار یا طرح طاها 5هزار و 66 مورد را بررسی کردیم.
وی در ادامه گفت: تعداد اظهارنامه های صادراتی و وارداتی 560 مورد در 6 ماه ابتدای سال جاری در خراسان جنوبی بوده است و طی این مدت در استان از 3هزار و 605 نفتکش فرآورده های نفتی نمونه برداری کردیم.
تعطیل شدن دو شهربازی در طبس به دلیل عدم رعایت استانداردهای لازم
مروی مقدم با اشاره به اینکه شهربازی های بیرجند استاندارد هستند، افزود: شهربازی های موجود در شهرستان های فردوس، قاین و بشرویه نیز استانداردهای لازم را دریافت کرده اند و به دو شهربازی در طبس به دلیل رعایت نکردن استانداردهای لازم اجازه بهره برداری ندادیم.
مدیرکل سازمان استاندارد خراسان جنوبی با توجه به اینکه یکصد مهدکودک در استان باید بازرسی شوند، ادامه داد: از این تعداد تاکنون 40 مهدکودک را بازرسی کردیم و نواقص آن ها شناسایی شده است و اکنون این مهدکودک ها در حال رفع نواقص هستند و مکاتبات زیادی با مهدکودک ها و بهزیستی داریم تا شاهد رفع آن ها باشیم.
وی با اشاره به اینکه 900 ناظر سوخت داریم، گفت: جایگاه های بنزین در استان سالی دو بار توسط این ناظرها از لحاظ رعایت استانداردها بررسی می شوند و اگر جایگاهی استاندارهای لازم را نداشته باشد قطعا به آن اجازه فعالیت را نخواهیم داد.
مروی مقدم به طرح طاها یا طرح اجرای هماهنگ استانداردها اشاره کرد و افزود: اگر واحد تجاری استانداردهای لازم را رعایت نکند و کالای غیر استاندارد داشته باشد قطعا ما آن را پلمپ موقت می کنیم و به دادگاه می فرستیم.
مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی بیان کرد: تعداد پروانه های کاربرد علامت استاندارد معتبر از ابتدای دولت یازدهم تاکنون 252 درصد افزایش داشته است و اکنون 27 آزمایشگاه همکار در استان داریم که تعداد آن ها 540 درصد از ابتدای دولت یازدهم تاکنون افزایش پیدا کرده است.
وی در پایان اظهار داشت: به دنبال این هستیم تا یک کشور پیشرفته با استاندارد نهادینه داشته باشیم و کشور را به سمت یک اقتصاد پویا رشد بدهیم و رسیدن به این موضوع بدون وجود استانداردها امکان پذیر نیست.
نظر شما