خبرگزاری شبستان-اصفهان: سیب سلامت یک مجوز بهداشتی است که الزام دریافت آن برای تولیدکنندگان مواد آرایشی بهداشتی و غذایی است. این در حالی است که عرضه مواد غذایی بدون سیب سلامت و عدم داشتن بسته بندی های مناسب و نداشتن هیچ یک از علائم استاندارد بهداشتی در سطح بازار باعث شده که تولید کنندگان مجوزدار به حاشیه رانده شوند و یا گاها تغییر مسیر داده و به خاطر حاشیه سود بالا مواد غذایی غیر مجوزدار به این سمت رهسپار شوند.
تولیدکننده نخستین دونات بهداشتی و دارای سیب سلامت در اصفهان در خصوص آسیب شناسی دریافت سیب سلامت برای تولید کنندگان در این ارتباط گفت: مسئولان باید بپذیرند حجم زیادی از دونات هایی که در سطح جامعه در حال توزیع است دارای سیب سلامت نیستند و سلامت جامعه را در خطر انداخته است.
ادهمی با بیان اینکه رقابت محصولات دارای سیب سلامت و محصولات غیراستاندارد نتیجه ای جز شکست تولیدکننده دارای مجوز نیست، اظهار کرد: هزینه دریافت مجوز، بررسی آزمایشگاهی و بسته بندی محصولات بار مضاعفی برای تولیدکننده در پی دارد و این در حالی است که بازار هدف بیشتر در دست تولیدکنندگان غیر بهداشتی است و هیچ سازمان نظارتی به صورت جدی وارد عمل نمی شود.
تولید کننده دونات های بسته بندی و دارای مجوز بهداشتی در اصفهان تاکید کرد: شهروندان به بهداشت شهر اطمینان می کنند وقتی محصولات بدون سیب سلامت با تعداد زیاد حتی در شعاع یک کیلومتری اداره بهداشت استان در حال فعالیت هستند و از سلامت مردم هیچ حمایتی نمی شود سبب سلب اعتماد مردم و ایجاد تشنج میشود.
کم کاری مسولان بهداشتی و عدم حمایت از تولید کنندگان
وی با انتقاد از عدم برخورد جدی مسئولان سلامت و بهداشت در این زمینه، تصریح کرد: قطار بهداشت در سلامتی محصولات از ریل خارج شده و باید تلاش کرد تا با فرهنگ سازی و ارائه اطلاعات دقیق به شهروندان استفاده از محصولات بهداشتی در اولویت قرار داده شود.
ادهمی بیان داشت: صنایع کوچک نبض تپنده اقتصاد جامعه به حساب می آید و باید برای عملکرد صحیح صنایع کوچک همه سازمان ها ورود داشته باشند.
وی با اشاره به کم کاری مسولان بهداشتی در حوزه نظارت و مدیریت و حذف کالاهای بدون مجوز بهداشتی گفت: متاسفانه از تولید کنندگان دارای مجوز هیچ گونه حمایتی نمی شود.
عرضه محصولات غذایی زیرکارگاهی در سطح بازار و عدم برخورد با آنها
«محمد قجاوند» عضو هئیت رئیسه صنف نان های حجیم استان اصفهان از فعالیت ۷۰۰ واحد غیرمجاز تولید دونات، شیرینی و باقلوا در استان اصفهان خبر داد.
وی ادامه داد: ۲۵۰ واحد نان صنعتی و سنتی فعال در استان فعالیت می کنند.
قجاوند در مورد فعالیت واحدهای غیرمجاز در استان توصیح داد: اگر چه فعالیت کارگاه های زیرزمینی مشخص نیست و محل فعالیت این کارگاه ها از دید سازمان های نظارتی و بهداشتی پنهان است و از این منظر ادعا می کنند قابل شناسایی و برخورد نیستند و این در حالی است که عرصه تولیدات محصولات غذایی زیر کارگاهی را در سطح بازار می بینیم اما همچنان هیچ تقابلی با آنها نمیشود.
وی خاطر نشان کرد: در برخی از مواقع گفته میشود در صورت حذف این تولیدی ها اشتغال تعداد زیادی از میان میرود اما باید اشتغال بر مبنای تولید مثبت و سالم صورت گیرد.
پایش سلامت محصولات غذایی نیازمند فعالیت همه جانبه است
«علی اسماعیلی» مسئول فنی تولید نان در اصفهان نیز با تاکید به اینکه در حوزه تولید محصولات غذایی سلامت مهمترین موضوع به حساب می آید، اذعان کرد: پایش سلامت محصولات غذایی نیازمند فعالیتی همه جانبه است و ضرورت دارد تمام سازمان های مرتبط از جمله غذا و دارو و دانشگاه علوم پزشکی و اداره بهداشت تعامل داشته باشند.
وی گفت: قانون در حوزه مقابله با محصولات غیر بهداشتی وجود دارد اما در اجرای آن عملا قانون های مختلف در مقابل یکدیگر قرار میگیرند و عملکرد شاخصی را شاهد نبوده ایم.
اسماعیلی در ادامه بیان داشت: کنترلی بر قیمت مواد اولیه نان های حجیم صورت نگرفته اما همچنان تاکید بر ثابت ماندن این نان ها وجود دارد و این روند در صورت ادامه دار بودن تخلفات زیادی را از سوی تولیدکننده می تواند در پی داشته باشد.
وی اضافه کرد: نان به لحاظ اینکه کالای درجه یک در جامعه به حساب می آید پس ضروری است نگاه عوام گرایانه نسبت به تولید این محصول نداشته باشیم و کارشناسانه به این محصول صورت گیرد.
نظر شما