مدل های حکومتی با کنار گذاشتن اسلام محکوم به فنا هستند

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به نگرش گروهی از صاحب نظران بر اساس ایجاد مزاحمت دین در عرصه حکومتی گفت: تجربه نشان داده که هر گونه کنار گذاشتن اسلام از مدل های حکومتی محکوم به فناست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمدباقر خرمشاد، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی امروز (28 آبان) در هماش بین المللی مدل های دموکراسی اسلامی از دیدگاه مذاهب اسلامی به بررسی موضوع مردم سالاری اسلامی، ضرورت ها و الگوها پرداخت و با اشاره به فرازهایی از سخنان رهبر معظم انقلاب در نخستین اجلاس بیداری اسلامی افزود: این همایش در راستای پیام های آیت الله خامنه ای و به دنبال یافتن پاسخ مناسب برای سوالات موجود در بررسی دموکراسی و ارتباط آن با تئوری جامعه اسلامی است.


وی با اشاره به برخی از این سوالات ادامه داد: مردم سالاری دینی و بنیادهای نظری آن چیست؟ تفاوت مردم سالاری دینی با انواع دیگر آن چیست؟ و اینکه تجربه یا الگوی مردم سالاری اسلامی ایرانی دارای چه ویژگی ها و خصوصیاتی است از جمله این سوالات پیش رو می باشد.


رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: امروزه در شرایطی قرار داریم که یک سری از ضرورت ها پرداختن به مردم سالاری اسلامی را گریزناپذیر کرده است.


وی با اشاره به تاثیرات فراوان انقلاب ایران از سال 57 تا کنون خاطرنشان کرد: این انقلاب نه تنها در ایران بلکه در سطح کشورهای منطقه و جهان بی سابقه بود و جریان تحولات آن هنوز و پس از گذشت بیش از سه دهه در ایران و دنیا قابل لمس است.


وی اظهار داشت: اتفاق دیگر در این مدت زمانی فرو ریختن یکی از مهم ترین قطب های سیاسی جهان (تفکر سوسیال مارکسیست) می باشد که در مقابل چشمان حیرت زده جهانیان فرو ریخت.


خرمشاد با بیان اینکه در گذشته انقلاب ها از مغرب زمین برای شرق صادر می شد، گفت: در زمان حاضر انقلاب هایی که در کشور های منطقه رخ می دهد از میدان التحریرها به کشورهای غربی و اروپایی می رسد و صاحب نظران اذعان می کنند که این کشورها با انقلاب های مردمی شان در یک سلسله از بحران های اقتصادی و اجتماعی گرفتار شده که به سوی بحران های سیاسی و فرهنگی سرباز خواهد کرد.


وی تصریح کرد: در چنین شرایطی دوباره شعار انقلابیون ایرانی که همان جمله معروف نه شرقی و نه غربی است، اوج گرفته و جهان در حال گذر از نظام ترک خورده لیبرال کاپیتال می باشد.


رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: ما در کشورمان حکومتی داریم که خود را مردم سالار اسلامی می خواند و برای فهم این مدل و همچین درک اینکه چگونه می تواند قابلیت های الهام بخشی به الگوهای حکومتی سایر کشورهای اسلامی را داشته باشد باید به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مراجعه کرد.


وی با اشاره به اصل های 156، 107 و چند اصل دیگر از قانون اساسی کشورمان گفت: اصل 107 شرایط و صفات رهبری را برشمرده است و چنین ترکیبی در مسئله رهبری و حکومت بی بدیل است و این حکومت قطعا مردم سالار دینی است اما یقینا نه لیبرال است و نه سوسیالیست.


خرمشاد افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران نمونه مردم سالاری اسلامی است که در آن رجحان عقل جمعی بر حکومت فردی پذیرفته شده و دخالت مردم در حکومت حکومت کنندگان امری لازم و مفید است.


وی تصریح کرد: مردم سالاری اسلامی نظامی حکومتی است که در آن افراد بر اساس انتصاب ها، گذراندن امتحان، انتخاب های خودمانی و یا با زور به قدرت نمی رسد و افراد با انتخابات سالم و به صورت رقابتی به قدرت می رسند و برای این افراد اصل های همچون ازل و استیضاح پیش بینی شده است و نمی توان از این مدل انتظار داشت که همچون مردم سالاری لیبرال و یا نوع دیگر باشد.


رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: امروز به راحتی می توان گفت که مردم سالاری در ایران و هیچ یک از جوامع اسلامی دیگر نمی تواند دینی نباشد و اگر بخواهیم راه را پیدا کنیم باید مبنای عمل در حکومت حتما دینی باشد و در غیر اینصورت دوباره به وضعیت فعلی کشورهای اسلامی در زمان حاضر می رسیم.


وی با اشاره به نگرش گروهی از صاحب نظران بر اساس ایجاد مزاحمت دین در عرصه حکومتی خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده که هر گونه کنار گذاشتن اسلام از مدل های حکومتی محکوم به فناست.


پایان پیام/

 

کد خبر 84435

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha