به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «سید رضا ساداتی» در برگزاری میز ملی انار و انجیر به عنوان 2 محصول ارگانیک بومی و محلی در اتاق بازرگانی شیراز گفت: با توجه به اینکه استان فارس رتبه اول تولید انجیر و انار در کشور را دارد بنابراین میز ملی انار و انجیر در محل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی شیراز برگزار و راهکاهای عملیاتی اتخاذ شد.
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس افزود: انار و انجیر از مزیت های صادراتی استان فارس و کشور محسوب می شوند و ارتقاء سطح دانش تخصصی تولیدکنندگان و صادرکنندگان و بنگاه های تولیدی – صادراتی در این حوزه اهمیت بسزایی دارد.
وی اضافه کرد: برای صادرات این 2 محصول، تسهیل زیر ساخت ها، صادرات و بسته بندی های استاندارد و بهداشتی، توجه به کشورهای آسیای میانه، کشورهای حوزه خلیج فارس و برخی کشورهای اروپایی در جهت بالابردن ارزش افزوده ، رشد و توسعه فعالیت های اقتصادی و رونق تولید بسیار اثرگذار است.
ساداتی با تاکید بر اجرای سند پیشران توسعه اقتصادی در استان فارس بیان کرد: توسعه و ارتقاء صنایع مرتبط با بسته بندی و فرآوری انار و انجیر می تواند در ایجاد زمینه اشتغال و افزایش ارزش افزوده این محصول اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه عمده انار و انجیر فارس در شهرستان های استهبان ، نی ریز، داراب، جهرم و کازرون تولید می شود اظهار کرد: تعداد 13 واحد بهره برداری شامل کنستانتره با میزان ظرفیت 2 هزار و 500 تن و اشتغال 208 نفر، رب و بسته بندی انار با ظرفیت 5 هزار و 600 تن و اشتغال 588 نفر، همچنین روغن خام هسته انار با ظرفیت 550 تن و اشتغال 39 نفر در استان در حال فعالیت است.
ساداتی ادامه داد: تعداد 36 واحد بسته بندی انجیر در استان فعال است که بر اساس آمار منتشر شده در سال 97 بیش از 9 هزار تن انجیر و 14 هزار تن انار به ترتیب انجیر به ارزش 23 و هشت دهم میلیون دلار وانار به ارزش 10 و 9 دهم میلیون دلار از استان فارس به خارج از کشور صادر شده است.
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس تصریح کرد: رویکرد دولت توسعه فعالیت های اقتصادی و حمایت ویژه از صادرات غیرنفتی است بنابراین سازمان صنعت استان هم از طریق تعامل نزدیک با صادرکنندگان موانع را رصد و نسبت به برطرف نمودن آن با هماهنگی مراجع ذیصلاح اقدام خواهد کرد.
«محمود بازاری» نیز در این جلسه گفت: توسعه زیر ساخت ها ، تامین مالی تولید کنندگان و صادرکنندگان همچنین همگرایی و تعامل بین تشکلهای تولیدی و تجاری در این 2 محصول لوکس موجب رشد و توسعه فعالیت های اقتصادی، افزایش اشتغال و در اختیار گرفتن سایر بازارهای بین الملی خواهد شد.
مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: ضرورت دارد تا مسولین ذیربط در تقویت این مهم تلاش بیش از پیش داشته باشند وسازمان توسعه تجارت هم حمایت لازم را انجام خواهد داد.
وی با تاکید بر راه اندازی واحدهای فرآوری و ثبت برندهای جهانی، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی این محصولات استراتژیک اضافه کرد: تهیه، تولید، توزیع، حفظ، نگهداری و بسته بندی مناسب این کالاهای ارگانیک متناسب با ذائقه و سلیقه مشتریان در رقابت با بازارهای جهانی نیز در توسعه امر صادرات از اهمیت ویژه ای برخورداراست.
بازاری تاکید کرد: موضوع انجام قرنطینه انجیر برای صادرات سایر استان ها در شهرستان استهبان استان فارس انجام می شود.
گفتنی است در این جلسه باغداران، تولید کنندگان و صادرکنندگان انار و انجیر به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.
نظر شما