«هادی بختیاری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد مسئلهشناسی و آسیبشناسی را بهعنوان یک چشمانداز مهم برای تحلیل سطح تعاملات اجتماعی برشمرد و گفت: اگر مهرورزی با یکدیگر، ایثار بدون چشمداشت و به طور کلی سطح تعاملات عاطفی و مثبت کاهش پیدا کرده، باید دلایل آن را ریشهیابی کنیم و ببینیم کجای راه اشتباه رفتهایم.
مشاور شهردار مشهد با بیان اینکه وقتی نظر افرادی که به مشهد مسافرت میکنند را راجع به شهر خود میپرسیم، بخش زیادی از گلایهمندیها مربوط به همین مراودات انسانی و برخوردهای نامطلوب است، افزود: تصوری که در ذهن انسانها شکل میگیرد، بستگی زیادی به برخوردهای انسانی و عاطفی آدمها با یکدیگر دارد.
وی با اشاره به ادبیات نسلهای گذشته در مواجهه با یکدیگر گفت: آدمها برخورد عاطفی گرمی که تجربه میکنند را بیشتر ارزشمند میپندارند، برای انسانها کیفیت تعاملات مهمتر از این است که جایی که میروند چه تعداد ساختمان دارد و این سازهها با چه کیفیتی هستند، سهم عمده از آنِ تعاملات انسانی است و امکان دارد شهری تمام امکانات و زیرساختها را داشته باشد، اما تعاملات ذهنی آدمها پایین باشد.
بختیاری با اشاره به اینکه باید سطح تعاملات را افزایش دهیم، افزود: افزایش تعاملات همراه با برخی مؤلفههای دیگر میتواند کارساز باشد همین برخوردهای عاطفی گرمی که شهروندان در مقابل زائران دارند و تجربه میکنند، نشانههای خوبی برای افزایش تعلق اجتماعیست و باعث انسجام اجتماعی میشود، هرچه انسجام و تعلق اجتماعی بیشتر شود، فوائد و فضایل مثبتی که در ذهن ماست، امکان ظهور و بروز مییابد.
مشاور شهردار مشهد با بیان اینکه در پس این اقدامات ما اگر احساس تعلقی در بین شهروندان نباشد، نباید انتظار نتیجه مطلوب داشته باشیم، تصریح کرد: جهتگیری مردممحور شهرداری، از جمله اقداماتی که برای استقبال از زائران صورت گرفته، کار بسیار خوبی است و باید این کار تکثیر شود.
وی با اشاره به اینکه نهادهای دولتی باید الگوسازی کنند، بیان کرد: نهایتاً کار را باید مردم انجام دهند، وظیفه شهرداری است تا زمینه کارهای مردمی را فراهم سازد.
نظر شما