به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین «حسین قرنی» به مناسبت رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن (ع) در مسجد جامع غدیر به سخنرانی پرداخت و گفت: یکی از یادگارهای پیامبر(ص) سیره نبویه است. کتاب قرآن، عترت اهلبیت(ع)، سنت و سیره نبویه چهار میراث گرانبهای باقی مانده از پیامبر(ص) هستند.
این استاد حوزه علمیه در تبین سیره نبویه تصریح کرد: به «سبک مستمر در رفتار»، سیره گفته میشود، به عنوان مثال نگاه کردن یک عمل است اما نگاه پیامبر(ص) دارای سبک و سیاق بود.
حجتالاسلام قرنی با استناد به آیاتی از قرآن کریم، بیان کرد: به عنوان مثال پیامبر(ص) هرگز به کسی خیره نگاه نمیکردند حجب، حیا و عفاف در نگاه حضرت(ص) موج میزد. حتی راه رفتن پیامبر(ص) دارای سبک و سیره بود نه آنچنان شتابزده راه میرفتند نه آنچنان آرام که بوی تبختر دهد.
این استاد حوزه علمیه افزود: در مراقبتهای رفتارهای ظاهری اگر الگوی خود را پیامبر(ص) قرار دهید سبب انقیاد باطنی میشود.
وی ادامه داد: پیامبر(ص) حتی در خندیدن خود نیز سبک و سیاق داشتند، حضرت رسول(ص) همواره متبسم بودند ولی هرگز قهقهه نزدند پشتوانه این سبک خندیدن ادب است، امام صادق(ع) فرمودند: بشارت و طراوت مومن در ظاهر و چهره او و غم و اندوه در قلب او است اما منافق برعکس است.
حجت الاسلام قرنی تاکید کرد: پیامبر(ص) در شیوه نشست و برخاست هم سبک و سیره داشتند، هر جا وارد میشدند همان جا مینشستند و نظر به بالای مجلس نشستن نداشتند و گاهی مردم تشخیص نمیدادند که ایشان رسول خدا هستند.
این استاد حوزه علمیه افزود: پیامبر(ص) در مقابل هر کس که بر ایشان وارد میشدند تمام قامت بلند میشدند، حضرت(ص) الگوی تمام نمای قرآن هستند، در آیه قرآن آمده که ای اهل ایمان هر کس بر شما وارد شد برای او جا باز کنید که خداوند در بهشت برای شما باز کند.
وی با اشاره به سخنی از سیدجمال الدین اسدآبادی درباره صدور اسلام، گفت: اگر ما مسلمان واقعی و تابع کامل پیامبر(ص) باشیم اسلام خودبه خود به دنیا صادر میشود.
حجتالاسلام قرنی با بیان اینکه هیچ پیامبری برای نشر دین خود به اندازه پیامبر(ص) رنج نکشیدند، خاطرنشان کرد: اوایل بعثت حضرت رسول(ص)، در مکه ایشان را مجنون میخواندند.
نظر شما