به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در این دیدار استادان ایران شناس دانشگاههای تایلند ، محققان و پژوهشگران مطالعات روابط فرهنگی ایران و تایلند درسخنانی روابط ایران و تایلند را مورد بررسی قراردادند.
دراین نشست «محسن محمدی» سفیر کشورمان درتایلند با ذکر سابقه حضور و خدمات تاریخی ایرانیان در دوره های گذشته اظهار امیدواری کرد بتوان ایران امروز را به شکل شایسته به مردم تایلند معرفی نماییم.
وی درادامه به ذکر مواردی از این خدمات و روابط تاریخی پرداخت و افزود: با نگاه به گذشته روابط دو کشور ثمرات ارزشمندی از خدمات متقابل دو کشور روشن می گردد و لازم است در عصر حاضر نیزآگاه سازی نسل جوان از سوی صاحبنظران و استادان مورد توجه قرار گیرد.
درادامه «مهدی حسنخانی» رایزن فرهنگی ایران درتایلند با اشاره به سابقه تاریخی و روابط سازنده دوکشور گفت: مناسبات فرهنگی می تواند بعنوان مبنا و پایه موثری برای گسترش روابط در سایر امور و زمینه ها بین دو کشور قرار گیرد.
وی افزود : مطمئناً چنین کیفیت از روابط تاریخی بین دو ملت بر پایه مشترکات فرهنگی و پیوندهای سازنده بنا شده است و به واسطه همین ارزشهای موجود در روابط خوب و سازنده در گذشته معتقدیم امروز ظرفیت لازم برای گسترش فعالیت های فرهنگی مشترک به سطح اثربخش¬تر و کارآمدتر، امکان پذیر و لازم است.
حسنخانی در ادامه گفت : در عین حال لازم است بعنوان گام نخست تصویر واقعی و صحیح از ایران معاصر در نظر مردم روزآمد شود، تا ظرفیت های جدید و نیازهای فعلی در روابط، بصورت دقیقتر شناسایی شده و هر دو ملت از ثمرات آن در زمینه های گوناگون بهره¬مند گردند.
رایزن فرهنگی کشورمان در ادامه سخنان خود با اشاره سه محور بحث در نشست برای تبادل نظر استادان ارائه کردکه یکی وضعیت حاضر مطالعات ایرانشناسی و روابط فرهنگی دو کشور، دوم ارزیابی وضعیت آشنایی با واقعیات ایران امروز و نهایتاً موضوعات، رویکردها و برنامه های پیشنهادی و دارای اولویت در جهت تحقق اهداف مورد نظر در زمینه توسعه روابط فرهنگی.
حسنخانی درپایان سخنان خود ،تداوم و توسعه ارتباط و همکاری صاحبنظران ،شناسایی سایر کارشناسان حوزه مطالعات ایران و بحث وتبادل نظر در توسعه و اثربخشی اهداف مشترک رابسیار سودمند دانست.
سپس ایران شناسان و صاحبنظران حاضر در نشست درخصوص مسائلی همچون؛ارزیابی دقیق از سوابق، اطلاعات و آمار موجود در زمینه معرفی ایران امروز، نیازسنجی واتخاذ رویکرد مناسب در زمینه های متنوع مطالعات ایران شناسی، بکارگیری روشهای نوین در ایجاد انگیزه نزد مخاطبان فراگیری ، تهیه و ترجمه منابع روز دانشگاهی برای شناخت ایران معاصر، ارائه تسهیلات برای گسترش سفرهای گردشگری به ایران برای علاقمندان به ایرانشناسی، ویژه دانشجویان ، بروز رسانی نحوه ارائه اطلاعات و آگاه سازی وسیع و سریع مخاطب با نرم افزارهای دیجیتالی ، برگزاری همایش و نمایشگاه تخصصی تأثیر فرهنگ و هنر ایران در تایلند و...به ارائه نقطه نظرات خود به پرداختند.
نظر شما