برنامه صهیونیستها برای مساجد فلسطین

رژیم صهیونیستی از سالهای آغازین تسلط بر فلسطین به یهودی سازی کامل این سرزمین با هدف قرار دادن اماکن عبادی و مساجد پرداخته و همچنان به مخروبه و متروکه و تغییر آن به مکانی دیگر اقدام می کنند.

خبرگزاری شبستان، رژیم صهیونیستی از زمان اشغال فلسطین در سال 1948 میلادی تا کنون برای استیلای کامل بر سرزمین اشغالی و یهودی سازی آن از هیچ اقدامی خودداری نکرده است. یکی از وجوه یهودی سازی که از چشم بسیاری از ملتهای منطقه مخفی مانده است، استیلای یهودیان بر مساجد است؛ خبرها معمولا درباره تسلط صهیونیستها بر زمین ها و خانه های فلسطینی ها حکایت دارد و اخبار خاصی از تسلط بر خانه های خدا منتشر نمی شود.
بسیاری از مساجد تاریخی فلسطین توسط صهیونیستها به اماکنی مخروبه و ممنوعه و حتی مکانی برای نگهداری حیوانات تبدیل شده اند.
مسلمانان فلسطین در طول این سالها به خاطر ممنوعیت هایی که صهیونیستها ایجاد کردند، اجازه عبادت در این مساجد را نیافتند؛ به طوری که این اماکن به مخروبه شده اند. این در حالی است که برخی از این مساجد از اهمیت تاریخی برخوردارند ولی امروز به خاطر اقدامات صهیونیستها به فراموشی سپرده شده اند.
مقامات صهیونیستی همه این اقدامات را برای محو همه آثار اعراب و مسلمانان از فلسطین انجام داده اند و به گفته اوقاف اسلامی فلسطین، آنها به هیچ وجه از تخریب اماکن مقدس و آثار اسلامی این سرزمین نیز ابایی نداشته و ندارند.
صهیونیستها از همان ابتدای امر بر این باور بودند که برای باقی صهیونیست در سرزمین اشغالی فلسطین باید آثار اسلامی و مسیحی را نابود کنند و به همین دلیل یهودی سازی این سرزمین را در برنامه های بلند مدت دولتمردان صهیونیست با هدف تخریب منازل فلسطینی ها و کوچاندن آنها از سرزمین شان و تخریب مساجد قرار گرفت و تاکنون نیز این برنامه ها در حال اجرا است.
رژیم صهیونیستی از سال 1948 تاکنون 1340 مسجد را به طور کامل و جزیی تخریب کرده اند و بیش از دهها مساجد را نیز به کنیست و معبد برای یهودیان تغییر داده اند و این تعداد به جز دهها مساجدی است که با بی شرمی کامل به محل نگهداری حیوانات تبدیل کرده اند.
مسجد تاریخی "حطین" در منطقه سهل الحطین که در مکان پیروزی صلاح الدین ایوبی بر صلیبیون ساخته، درحال حاضر به مکانی ممنوعه و متروکه تبدل شده است؛ در مسجد "الکبیر" در منطقه بئر السبع که در اواخر دوره عثمانی احداث شده، در حال حاضر مسدود است ومسلمانان اجازه ورود به آن را ندارند. مسجد "الکبیر" در شهر طبریا نیز که در قرن هیجدهم از سوی "ظاهر العمر الزیدانی" ساخته شده، هم اکنون ورودیهای آن به طور کامل مسدود شده تا به مکانی متروکه تبدیل شود؛ مسجد الیعقوبی در صفد، مصلای یاقوت در استان طبریا، مسجد العفوله در العفوله، مسجد کفرتیا در کفار آثا، مسجد طیره الکرمل در استان حیفا، مسجد پیامبر الصمویل در قدس، مسجد حاره الجوره در صفد، مسجد روستای العباسیه در استان یافا و بسیاری از مساجد دیگر در فلسطین از جمله این دست مساجدی هستند که مخروبه و متروکه شده اند.
صهیونیستها برخی از مساجد این سرزمین را برای اغراض دیگر استفاده می کنند؛ به طوری که هم اکنون در مسجد "عین الزیتون" که در دوره عثمانی ساخته شده، گاو نگهداری می شود؛ صهیونیستها مسجد "الخالصه المهجره" را که در منطقه اشغالی کریات شمونه قرار دارد، به موزه ای برای نمایش آثار باستانی یهودیان تبدیل کرده اند؛ مسجد "عسقلان" نیز که در دوره عثمانی ساخته شده، به فروشگاه تبدیل شده است. مسجد الزیب در استان عکا به انباری برای وسایل کشاورزی، مسجد الاحمر در صفد مکانی برای همایش و نشست هنرمندان، مسجد عین حوض در استان حیفا به رستوران و مشروب فروشی، مسجد قدیمی در یساریه در ساحل حیفا به دفتر مهندسی شرکت توسعه، مسجد السکسله در یافا که در دو طبقه است، طبقه اول آن کارخانه پلاستیک سازی و طبقه بالای آن قمارخانه تبدیل شده است و دهها مساجد دیگر نیز در این سرزمین است که موزه، قمارخانه، رستوران، کاباره، محل نگهداری حیوانات و مکانهای دیگر مبدل شده است.
درپی کشتار مشهور مسجد ابراهیمی در الخلیل که در سال 1994 میلادی رخ داد، مقامات اسرائیلی به تقسیم میان اعراب و یهودیان اقدام کردند و بخش بزرگی از آن را به کنیست یهودیان تغییر دادند و در بخش دیگری که برای مسلمانان باقی ماند، مقامات اسرائیلی تدابیری بر آن اتخاذ کردند.
صهیونیستها با وجود اینکه این تقسیم بندی را انجام دادند، اما در بخش مسلمانان درهای الکترونیکی برای تفتیش و بازرسی فلسطینی ها که از درهای مسجد السبع وارد می شدند، و همچنین 30 دوربین الکترونیکی را داخل مساجد و خارج از آن قرار دادند و ایست های نظامی و کنترلی ثابتی را در جاده های منتهی به مسجد گذاشتند تا بر همه صحن های مسجد ابراهیمی مسلط شوند.
براساس گزارش های اوقاف اسلامی، از ورود مسلمانان به مسجد ابراهیمی ممانعت به عمل می آید و تنها یهودیان اجازه ورود به آن را دارند. مرکز پلیس اسرائیل بدون هیچ حق و دلیلی بر زمین های مسجد قرار گرفت است و خیابان شرقی حرم بسته شده است و به همین دلیل مسلمانان نمی توانند برای رسیدن به مسجد از این مسیر استفاده کنند.
با وجود اینکه اخباری مبنی بر تخریب مساجد فلسطین کم و بیش منتشر می شود، اما سیاستمداران و روشنفکران اسلامی و عربی و جهان زمانی که طالبان تمثالهای بودا در منطقه بامیان در افغانستان را تخریب کردند، فریاد برآورند که این اقدام طالبان وحشیانه و تجاوزی بر میراث انسانی است؛ به همین دلیل آن را محکوم می کنیم، اما همه این حوادث نیز برای مساجد فلسطین به وقوع پیوسته، اما هیچ کدام از آنها برای این هتک حرمت ها بر مساجد و میراث انسانی حرکتی از خود نشان نداده و نمی دهند. شاید اگر بودایی یا هر ملت دیگری بود صدای اعتراض ها بالا می رفت و وجدان غیرتمندان بیدار می شد ولی مشکل این است که آنها مسلمانانند و به نظر می رسد وجدانی برای آنها بیدار نمی شود و دلی برای آنها به درد نیامده است.
پایان پیام/



 

کد خبر 84887

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha