متاسفانه جایگاه علمی رهبری در جهان ناشناخته مانده است

سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم رونمایی از کتاب «روشنای علم» گفت:واقعیت تلخی است که هنوز جایگاه علمی مقام معظم رهبری شناخته شده نیست و باید این خلأ جبران شود.

به گزارش خبرنگار شبستان مراسم رونمایی از کتاب «روشنای علم» مروری بر بیانات مقام معظم رهبری درباره دانش و تولید علم، با حضور آیت‌الله مهدوی کنی، رییس مجلس خبرگان رهبری، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهمن دری، معاون فرهنگی این وزارتخانه در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.
 

حجت الاسلام و المسلمین هاشم پور، معاون تدوین انتشارات حدیث لوح و قلم، اولین سخنران این مراسم بود که با تأکید بر لزوم توجه بیشتر به سخنان مقام معظم رهبری گفت: رهبر انقلاب الگوی جامعه مسلمان است و جامعه نیازمند بهره گیری از فرمایشات ایشان. جایگاه رهبری و ولایت فقیه ما را به این سو رهنمون کرد که در زمینه تدوین آثارشان فعالیت کنیم . مقام مرجعیت رهبری انقلاب و لزوم چاپ نظرات ایشان در کنار شخصیت علمی که ایشان دارند،از دلایل چاپ این کتاب بود.
 

وی افزود:اگر به زمانی توجه داشته باشیم که مسلمانان در قله های تولید علم بودند و امروز را ببینیم که غرب در این زمینه از ما پیشی گرفته، این پرسش پیش می آید که چرا جامعه اسلامی در زمینه تولید علم دچار این عقب ماندگی شده است؟به نظرم بیانات مقام معظم رهبری می تواند پاسخگوی این دغدغه ها باشد و در تدوین کتاب نیز سعی کرده ایم تا تا با رصد تمام بیانات مقام معظم رهبری، جامعه به خوبی بتواند در راه تولید علم از آنها استفاده کند.
 

واعظ زاده رییس مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت، دیگر سخنران این برنامه بود که در ابتدا با اشاره به این که در طول تاریخ، علما و دانشمندان کمتر به جایگاه حکومت در جامعه رسیده اند،گفت: تنها در زمان پیامبر اکرم(ص)، امام علی(ع) و حسن(ع) بود که عالمانی در راس حکومت اسلامی قرار گرفتند، پس از آن، این رشته قطع شد تا در حکومت جمهوری اسلامی این رویا باردیگر محقق شود و با سربلندی شاهد آن باشیم. این افتخاری برای تمام ایرانیان است که فردی با بینش علمی در راس حکومت قرار دارد و موهبت بزرگی است که باید از آن به بهترین شکل استفاده کرد.

 

وی تصریح کرد: وجود شخصیتی علمی در راس نظام جمهوری اسلامی برکات بسیار زیادی برای این نظام داشته که یکی از آنها پیشرفت در تولید علم است و دلیل آن نیز حکیمانه بودن حکومتی است که یک دانشمند در راس آن قرار دارد، اما نباید به این اکتفا کرد و باید با توجه به سخنان مقام معظم رهبری،حکمت پروری و حاکمیت علم در جامعه را گسترش داد تا عامه مردم به سمت علم آموزی سوق یابند.

 

رییس مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت تصریح کرد: با توجه به بیانات رهبری، باید علم اندوزی و تولید علم کیفی را به جای کمی ملاک عمل قرار دهیم تا با افزایش عمق این تفکرات علمی، جلوی هدر رفتن منابع طبیعی کشور را بگیریم.

 

در ادامه این نشست، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن تشکر از دست اندرکاران تولید این کتاب گفت: امیدواریم در آینده شاهد کتاب‌های بیشتری در این زمینه باشیم. این کتاب، حاصل تلاش سه ساله‌ای است که امروز در اختیار نخبگان، استادان دانشگاه، دانشجویان و عامه مردم قرار گرفته است.

 

حسینی در ادامه سخنانش از معاونت فرهنگی خواست به ترجمه این کتاب به زبان‌های مختلف توجه شود و افزود: واقعیت تلخی وجود دارد که هنوز جایگاه علمی مقام معظم رهبری شناخته شده نیست و این نقصانی است که امید دارم جبران شود.

 

وی درباره تاثیر بیانات مقام معظم رهبری بر فضای جامعه گفت: در کشور ما بحث‌های سیاسی، بین‌المللی و اقتصادی همیشه داغ است و بخشی از فکر و ذکر جامعه را به خود معطوف می‌دارد. زمانی در محیط‌های دانشگاهی نیز بحث‌های افراطی سیاسی داغ بود و با وجود اینکه رهبری همیشه بر لزوم وجود بصیرت سیاسی در میان قشر دانشجو تاکید داشتند،اما دانشگاهیان در میان افرادی گرفتار شده بودند که می خواستند القائات و تفکرات غربی را در دانشگاه حاکم کنند و این عده کوچک،صدای بلند خود را بر جامعه دانشگاهی کشور غالب کرده بود تاجایی که دانشگاه از وظیفه اصلی خود که همان تولید علم بود، دور افتاده بود.
 

حسینی تصریح کرد: در چنین فضایی مقام معظم رهبری گفتمان علمی را در دانشگاه غالب کردند و با حضورشان در دانشگاه‌ها و در کنار دانشجویان و طرح مسائلی مانند سند چشم انداز علمی یا نقشه علمی جامع کشور، این فضای سیاسی را تغییر دادند.کاری که در آن زمان به نظر دست نیافتنی می رسید و امروز به همت جوانان ایرانی انجام شده است.
 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ایشان فرمودند نباید به مسایل سیاسی اکتفا کنیم؛ مساله اصلی دانشگاه‌ها علم و فناوری است. ما باید رتبه‌های برتر جهان را در زمینه علم حتی تا پنجاه سال آینده دست یابیم. بیانات مقام معظم رهبری، جامعه علمی را وادار کرد که به وظیفه اصلی خود توجه داشته باشند. این‌که می‌بینیم رشد علمی کشور هم‌اکنون به شکل شتابانی رو به افزایش است و همگی بر آن اذعان دارند، نتیجه همین رهنمودهاست. همچنین نشست های متعدد ایشان با اساتید و دانشجویان و تاکید معظم له بر مساله تولید علم، باعث بها دادن به مسائل علمی شده و به همین دلیل کشور ما امروز از نظر علمی سرآمد است.

 

حسینی با اشاره به عقب ماندگی های علمی کشور در زمان قاجار و پهلوی تصریح کرد: رهبری همیشه بر رفع این عب ماندگی تاکید داشتند و اهتمام ایشان در حل این مساله باعث شده در کشور قدم های علمی بلندی برداشته شود و به خاطرهمین بیانات و تاکیدات ایشان بود که فضای یاس و رخوت نتوانست بر کشور حاکم شود و امروز فضای علمی کشور را غرق در نشاط و شادابی می بینیم.

 

وی تصریح کرد:فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد تولید علم، مانند دایرة المعارفی است که باید با مراجعه به آن جواب سوالات همیشگی را یافت در راه تولید علم، تلاش بیشتری کرد.

 

وزیر ارشاد در پایان گفت: این مراسم واجد فضای معنوی خاصی است، به ویژه که در محضر آیت‌الله مهدوی کنی و از دست‌پروردگان دانشگاه امام صادق (ع) بوده ایم. این برنامه مثل نگینی در هفته کتاب می درخشد و به همه برنامه‌ها برکت داده است. امیدوارم این گونه برنامه ها باعث افزایش سرانه مطالعه در کشور شود.

 

آیت الله مهدوی کنی نیز همزمان با رونمایی کتاب در سخنان کوتاهی ضمن تشکر از گرد آورندگان این کتاب گفت: فرمایشات رهبری می تواند چراغ راه دانشمندان و بزرگان جامعه باشد.

 

ایشان همچنین سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را شاگرد خود خواند.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 84955

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha