به گزارش خبرگزاری شبستان: به نقل از رویترز، در شهر آیودیا واقع در ایالت «اوتارپرادش» هند، اقلیت مسلمان احساس میکنند تحت محاصره قرار دارند.
آنها منتظر صدور حکم دیوان عالی در مورد پروندهای هستند که بر روابط آنها با جامعه هندو سایه انداخته است.
پس از درگیریهای حقوقی بسیار زیاد، دیوان عالی هند در ماه آگوست (مردادماه) تصمیم گرفت که به اظهارات نمایندگان دو طرف هندو و مسلمان در مورد سرنوشت مکانی که زمانی مسجد قرن شانزدهمی بابری در آن قرار داشت، گوش فرا دهد. مسجد بابری در سال ۱۹۹۲ در حمله گروهی از هندوهای متعصب ویران شد.
در جریان این حمله و منازعات پس از آن حدود دوهزار نفر که اکثر آنها مسلمان بودند، کشته شدند. این درگیری خونین سؤالات بسیاری درباره نقش دین در کشور رسماً سکولار هند و جایگاه مسلمانان در آن ایجاد کرد.
ماه گذشته رئیس دادگاه عالی «رانجان گوگی» پایان جلسات رسیدگی به پرونده را اعلام کرد و انتظار میرود طی چند هفته آینده حکم خود را صادر کند. هر تصمیم در این زمینه می تواند تأثیر زیادی در رابطه بین مسلمانان و هندوها بگذارد. مسلمانان ۱۳ درصد از جمعیت ۱,۳ میلیارد نفری هند را تشکیل میدهند.
در حالی که بیشتر رهبران دینی مسلمان خواستار بازسازی این مسجد هستند، هندوها میگویند شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مسجد بابری در محل معبدی ساخته شده که زادگاه خدای آنها به نام «رام» بوده و قبل از ساخت مسجد در سال ۱۵۲۸ میلادی تخریب شده است. آنها میگویند محل این مسجد به هندوها تعلق دارد و باید معبد هندو در آن ساخته شود.
منبع: ایکنا
نظر شما