به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «مصطفی مهریزی» عصر روز گذشته (جمعه 17آبان) در نشست نقد کتاب سعیر که در سرای ناشران برگزار شد، گفت: این کتاب نثر خوبی دارد و به صورت روان داستانش را روایت می کند و همچنین شخصیت های زن داستان پرداخت خوبی دارند و قوی تر از شخصیت های مرد ساخته شده اند.
منتقد جلسه نقد کتاب "سعیر" درباره انتقال حس نویسنده در مورد اینکه هرفصل، یک راوی مجزا داشته باشد، افزود: این داستان از زبان چهار راوی گفته شه است که لزوما بهترین انتخاب نبوده و مجموعا کمکی به بهبود روایت و دیدن رخدادها از زاویه دید چند نفر نکرده است.
منتقد جلسه نقد کتاب "سعیر" با اشاره به شخصیت منفی داستان که صدایی از خودش ندارد، ابراز کرد: نویسنده در این باره به او مجال توضیح یا دفاع نداده است و این فقدان به همراه ترحم نسبت به شخصیت منفی در پایان داستان باعث شده است که داستان کمی جانب دارانه به نظر برسد و فقط روی اختلافی که با نقب به ابتدای انقلاب طرح شده بود، سرپوش گذاشته شود.
وی در ادامه با بیان اینکه پایان بندی داستان میتوانست به گونه بهتری منجر شود، اظهار داشت: گذشته داستان و روایت در بن بست گم می شود و گویی نویسنده پیشنهاد می دهد که گذشته را با خوبیها و بدیهایش دست نخورده رها کنیم، درحالی که همواره حامل زخم ها و رنج های متاثر از گذشته هستیم.
محبوبه حاج مرتضایی، نویسنده داستان بلند سعیر درمورد موضوع کتاب و قصه این اثر گفت: این کتاب به حوادث چهل سال بعد از انقلاب میپردازد و حوادثی که در اول انقلاب اتفاق افتاده است، تبعاتی دارد که تا زمان حال ادامه دارد.
وی با اشاره به داستان این کتاب و اتفاقات درونی آن افزود: این داستان درون یک خانواده ای اتفاق می افتد که همه باهم صمیمی هستند، ولی به خاطر آن حادثه ای که در اوایل انقلاب اتفاق افتاده است، باعث یک کشمکش درونی شده و این مسئله با یک آمدن یک فرد جدید باعث می شود که آتش زیر خاکستر دوباره شعله ور شود.
حاج مرتضایی ضمن بیان انتخاب نام کتاب و دلیل نام گذاری آن اضافه کرد: نام سعیر به معنی شعله ی زبانه زننده ی آتش است و این کشمکش درونی شخصیت های داستان را عین شعله ی زبانه زننده ی آتش بود که آن ها را آزار می داد و من به همین خاطر این نام را انتخاب کردم.
وی با توضیح ایده اصلی پیدایش کتاب سعیر و چاپ آن ابراز کرد: بنا بود با توجه به یک کار کارگاهی، داستانی با موضوع انقلاب بنویسم که چون داستان در لبه حساسی نوشته شده بود و بحث عشق و نفرت در آن جریان داشت و بازیهای سیاسی که وارد زندگی ها می شود، همین نوع نگاه باعث شد که من بتوانم پس از اصلاحاتی و با مشاوره ناشر به این کتاب و پرداخت آن برسم.
گفتنی است ناشر کتاب سعیر، موسسه کافه رمان پارسی و ویراستار،صفحه آرا و طراح جلد آن گروه آفتاب گرافیک است که در نوبت چاپ اول تابستان 1398 و در 141 صفحه و با قیمت 32000 تومان به بازار عرضه شده است.
نظر شما