«علی قربانی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد بحث تدوین و تصویب بودجه دوسالانه گفت: تدوین و تصویب بودجه به صورت دوسالانه به نفع کشور است. در تمامی کشورهای پیشرفته دنیا بودجه اصولا به صورت دوسالانه یا گاها پنج ساله تصویب می شود و این به نفع اقتصاد کشورهاست.
عضو کمیسیون بودجه و برنامه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دلیل اینکه بودجه ها را به صورت دوسالانه یا پنج ساله می بندند، این است که با توجه به اینکه بودجه ها در کشور یک ساله بسته می شود، برنامه ریزی در کشور نیز به صورت متمرکز و در همان یک سال قابلیت انجام دارد تا موافقت نامه ها و مبادله ها انجام و اعلام شود، می گویند پایان سال است و باید بودجه هایی که هزینه نشده اند به خزانه برگردند.
وی تاکید کرد: بسیاری از نهاها و دستگاه ها با این فرآیند برای اینکه اعتبارات شان را هزینه کنند، تند تند شروع به فاکتورسازی و حیف و میل این اعتبارات می کنند، در صورتی که اگر فرصتی برای هزینه کرد درست این اعتبارات داشته باشند، قطعا آنها را سر جای خود و به موقع هزینه می کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید ثباتی در توزیع و تخصیص اعتبارات باشد، گفت: ما معتقدیم با بودجه دوسالانه از هدررفت اعتبارات در کشور جلوگیری می شود و دستگاه ها و نهادها سر فرصت اعتبارات شان را در جاهایی که لازم دارند، هزینه می کنند و از این اعتبارات بهره برداری بهینه می شود.
وی تصریح کرد: قرار است امسال دولت بودجه را به صورت دوسالانه ارایه دهد و فضای مجلس نیز برای موافقت با این پیشنهاد دولت مناسب است.
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: البته باید این پیشنهاد دولت در مجلس به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد و مباحث کارشناسی در این باب به صورت مدون از سوی دولت برای نمایندگان ارایه شود./
نظر شما