اصلاح کانال های آبرسانی از بروز سیل و خسارت جلوگیری می کند

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید از تمام توان علمی و تجربی و اعتبارات برای حل مشکل بروز سیل و وارد شدن خسارت استفاده کرد و اصلاح کانال های آبرسانی یکی از روش ها است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان احمد انارکی محمدی امروز( 18 آبان) در جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان رفسنجان در محل فرمانداری با اشاره به اینکه هر سال در پاییز 30 روز موتورهای چاه های کشاورزی در رفسنجان خاموش می شوند؛ گفت: 2 سال قبل کشاورزان رفسنجان به دلیل تغییرات اقلیمی و شرایط خشکسالی نتوانستند محصولی برداشت کنند و به دلیل مشکلات مالی به تعمیرات باغات خود نیز نپرداختند.

 

 

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس افزود: وضعیت این محصول امسال با توجه به بارندگی ها نسبت به سال های قبل مطلوب است و کشاورزان محصول خوبی برداشت کردند؛ از آنجایی که درختان باید در پاییز و زمستان تغذیه مناسب و تعمیر اساسی شوند تا محصول سال آینده نیز افزایش یابد لذا وقتی کوددهی و تغذیه انجام می شود باید آبیاری هم انجام شود تا از طریق ریشه ریزمغذی ها به درختان برسند.

 

 

وی خاطرنشان کرد: آبیاری درختان پس از تعمیرات باید به موقع باشد لذا امسال خاموشی چاه موتورهای آب کشاورزی از 30 روز به 10 روز کاهش یافت و از 18 آبان تا 28 آبان امسال خواهد بود.

 

 

*** اصلاح کانال های آبرسانی از بروز سیل و خسارت جلوگیری می کند

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید از تمام توان علمی و تجربی و اعتبارات برای حل مشکل بروز سیل و وارد شدن خسارت استفاده کرد و اصلاح کانال های آبرسانی یکی از روش ها است.

 

 

انارکی محمدی بیان کرد: بحث رودخانه ها مهم است و هر سال با توجه به بارندگی ها شاهد خسارات زیادی در کشور هستیم؛ سال گذشته در تالش، گلستان و شهرهای شمالی با بروز سیل و رخداد حوادث، شاهد خسارات و هزینه هایی بودیم که این ها خساراتی به دلیل عدم لایه روبی رودخانه ها، خشک شدن درختچه های بستر رودخانه ها، مسدود شدن مسیر رودخانه ها و تصرفاتی که در حریم رودخانه ها صورت می گیرد و نیز جابجایی هایی که در بستر رودخانه ها صورت می گیرد نتیجه اش طغیان رودخانه ها و وارد شدن سیل و خسارت می شود.

 

وی ادامه داد: با این سیل ها و خسارات هزینه ها بر مردم تحمیل می شود؛ در رفسنجان سال گذشته منابع طبیعی کار خوبی برای جلوگیری از بروز سیل انجام داد و در کشکوئیه حدود 3 هزار گوراب احداث  شد و با تعمیر اساسی سدی در این منطقه در مرحله اول بارندگی سال گذشته توانستیم 8 میلیون متر مکعب آب ذخیره کنیم.

 

 

این نماینده مجلس تصریح کرد: مرحله دوم آب نیز از طریق دریاچه عظیمی که در آن محل وجود دارد با لوله کشی بخشی از آن به زمین تزریق شد و اتفاق خوبی که افتاد اینکه پل واقع در روبروی محمد آباد دئفه هر سال با بارندگی ها و طغیان رودخانه از بین می رفت اما امسال این آب کنترل شد و ما خسارتی در این مسیر نداشتیم.

 

وی با اشاره به اینکه بهرحال هر مشکلی راه حلی دارد و با راهکارهای اقتصادی می توان مشکلات را حل کرد گفت: امسال هم در رودخانه ناصریه برای جلوگیری از بروز سیل و خسارت، تمهیدات لازم انجام می شود تا حوادث کمتر شود لذا یک سیل بند سنگ سیمانی محکم برای ناصریه و داوران نیاز است، ضمن اینکه از2 ماه قبل توسط یک دستگاه بیل مکانیکی زنجیری در روستاهای مرکزی و بخش مرکزی برای لایه روبی رودخانه های داوران و اودرج در حال کار است.

 

انارکی محمدی تأکید کرد: باید از تمام توان علمی و تجربی و اعتبارات کم برای حل مشکل بروز سیل و وارد شدن خسارت استفاده کرد و اصلاح کانال های آبرسانی یکی از روش ها است.

 

 

 

کد خبر 851810

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha