چگونه کلیساها در آمریکا به مسجد تبدیل شدند؟

در برخی از شهرهای آمریکا، اسقف اعظم کاتولیک، کلیساها را برای ساخت آپارتمان، موزه‌ها، کارخانه‌های آبجوسازی یا فضاهای عملکردی دیگر به توسعه‌دهندگان می‌فروشند؛ در این بین برخی از این کلیساها با استقبال مردمی به مسجد تبدیل شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستاندر برخی از شهرهای آمریکا هیئت حاکمه مذهبی یا همان اسقف اعظم کاتولیک، کلیساها را برای ساخت آپارتمان، دفاتر، گالری‌های هنری، موزه‌ها، کارخانه‌های آبجوسازی یا فضاهای عملکردی دیگر به توسعه‌دهندگان می‌فروشند. در برخی از این موارد کلیساها با استقبال مردمی به مسجد تبدیل شده‌اند.

 

توسعه‌دهندگان برای خرید کلیسا و تبدیل آن به محل کسب درآمد، محلات و مناطقی را که تراکم جمعیت بالایی نداشته و ضعیف هستند انتخاب نمی‌کنند. در بوفالو و نیویورک، دو کلیسای خالی از کاتولیک‌های رومی به‌تازگی به یک مسجد اسلامی و یک معبد بودایی تبدیل شده‌اند.

 

«داوود تاناسی» معمار و محقق آثار تاریخی بر اساس علاقه به این پدیده با کمک «سالن انجلی» دانشجوی فارغ‌التحصیل دانشگاه بوفالو، با افرادی‌ که در تبدیل کلیساهای سابق شرکت داشتند مصاحبه کرده‌اند. با افزایش جمعیت مهاجران و پناهندگان در شهرهای صنعتی در سراسر ایالات متحده، تبدیل کلیساهای خالی مسیحی به مکان‌های جدید عبادت می‌تواند معماری تاریخی را حفظ کرده و جوامع در حال رشد را تقویت کند.

 

نتایج مؤسسه تحقیقاتی پیو نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۵۰ جمعیت مسلمانان آمریکا به ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر یا ۲/۱ درصد از کل جمعیت این کشور می‌رسد و به همین نسبت تعداد مساجد در این کشور هم افزایش پیدا می‌کند.

 

شهر بوفالو از سال ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ با افزایش جمعیت بیش از ۷۰۰ درصدی به دروازه مهاجران بدل شده است. در سال ۱۸۹۲، بیش از یک‌سوم ساکنان این شهر را لهستانی‌ها، آلمانی‌ها و ایتالیایی‌ها تشکیل دادند و در این شهر مستقر شدند که درنتیجه این مهاجرت‌ها به موجی برای ساخت کلیساها منجر شد. در دهه ۱۹۳۰، آمریکایی‌ها و آفریقایی‌ها از جنوب آمریکا به سمت شرقی این شهر مهاجرت کردند. تا سال ۲۰۱۰، جمعیت این شهر به بیش از ۲۶۰ هزار نفر رسید و این آمار کمتر از آمار جمعیتی سال ۱۹۵۰ بود.

 

 بااین‌وجود، بوفالو اخیراً به دلیل تلاش‌ها برای غلبه بر چند دهه کاهش جمعیت و عدم سرمایه‌گذاری در صدر اخبار بوده است. در سال ۲۰۱۶، کیت کوریک، مجری Yahoo News، مجذوب تحول شهر بوفالو، این شهر را در سریال ۶ قسمتی فیلم خود با عنوان «شهرهای آمریکا در حال افزایش بازسازی» نشان داد و نیویورک‌تایمز نیز جزئیات تغییراتی را  در برخی از محلات شهر  شرح داد.

 

این توجه عمومی عمدتاً به محلات West Side متمرکز شده است که بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری و رشد جمعیت را تجربه کرده‌اند. همسایگی در ضلع شرقی بوفالو همچنان با چالش‌های عظیمی از فقر، خراب کردن زیرساخت‌ها و خانه‌های متروکه روبرو شده است.

 

مطابق نظرسنجی جامعه آمریکا در سال ۲۰۱۵، این محلات اکنون عمدتاً آفریقایی و آمریکایی هستند. آن‌ها همچنین به همراه مهاجران اسکان‌یافته ویتنامی، آفریقای مرکزی و عراق به مهاجران از آسیای جنوبی تبدیل‌شده‌اند. هاگیا سوفیای معروف استانبول در سال ۱۴۵۳ از یک کلیسای مسیحی به یک مسجد تغییر یافت. همان نوع تبدیل کلیساها به مساجد در سمت شرق بوفالو نیز اتفاق افتاده است. بسیاری از کلیساهای کاتولیک سابق، با گذشت سال‌ها‌، به اسامی دیگر باپتیست مسیحیان و متشکلان آفریقایی و انجیلی تبدیل‌ شده‌اند تا بتوانند در جامعه آمریکایی‌های آفریقایی منطقه فعالیت کنند.

 

بسیاری از کلیساهای کاتولیک سابق در طول سال‌ها تغییر کاربری داده و تعداد زیادی از آن‌ها هم تبدیل به مراکز عبادت شده‌اند. دو مسجد به نام های مسجد «بیت‌المعمور» و مسجد «زکریا» در این شهر دو کلیسای دیگر که مورد استقبال قرار نمی‌گرفت، توسط دیوید کاتولیک فروخته شد. قبلا کلیسای «سنت یواخیم» و کلیسای کاتولیک «مادر مقدس روساری» بوده‌اند

 

داوود تاناسی برای ادامه مطالعات خود دراین‌باره با کسانی که در تبدیل این دو کلیسای کاتولیک به مسجد شرکت داشته‌اند، مصاحبه کرده تا در مورد چگونگی موفقیت‌آمیز بودن آن‌ها بیشتر بداند. به دلیل مخالف اسلام با بت‌پرستی، مسلمانان پنجره‌های شیشه‌ای رنگی، مجسمه و نمادها، ایستگاه‌های صلیب و محراب را حذف و تمام کف را فرش کردند تا نمازگزاران طبق رسم اسلامی بتوانند روی زمین نماز بخوانند.

 

امروز، این مسجد به‌عنوان اردوگاه امنی برای کودکان است که خدمات مشابه یک مدرسه را نیز ارائه می‌دهد. ساکنان محله که همه آن‌ها مسلمان نیستند از تأسیسات جدید به‌ویژه زمین‌بازی جدید در این محل استقبال زیادی کرده‌اند.

 

همسایگان در مجاورت کلیسا در خیابان آگنس خوشحال بودند که به‌جای تخریب این مکان‌ها همچنان به‌عنوان مکان عبادت، مورداستفاده قرار می‌گیرند. سایر شهرهایی مانند سینسیناتی و دیترویت نیز درگیر مسئله کلیساهای خالی و کم‌بهره هستند که هرکدام، مانند شهر بوفالو، جمعیت مهاجران رو به رشدی دارند.

 

منبع: آنا

کد خبر 852107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha