به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، نخستین کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری گیلان پس از مصوبه هیئت وزیران امروز(یکشنبه، ۱۹ آبان) با حضور مسئولان استانی به ریاست استاندار گیلان در استانداری گیلان برگزار و پروژههای قابل واگذاری به بخش خصوصی با حضور برخی از سرمایهگذاران بررسی شد.
در این جلسه اعلام شد ۴۳ پروژه استان جهت تکمیل و بهرهبرداری قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارند که در سال جاری ۲۳ پروژه با موافقت مدیران دستگاههای اجرایی مربوطه واگذار میشوند که تکمیل موزه رودبار، اجرای طرح گردشگری در منطقه حفاظتشده داماش در رودبار، توسعه زیرساختهای گردشگری پارک ملی بوچاق، بهرهبرداری اقتصادی از جنوب تالاب انزلی، احیا و بهرهبرداری اقتصادی از پناهگاه حیاتوحش امیرکلایه لاهیجان، بازارچه صنایعدستی لاهیجان، مرمت ساختمان تاریخی عضدی سیاهکل، ایجاد موزه مردمشناسی ماسال و احداث غرفههای صنایعدستی و تولیدات محلی لیلاکوه لنگرود، احداث مرکز آموزش فنی و حرفهای برای شهرستانهای انزلی، آستارا، شفت، رشت و سیاهکل و همچنین تعمیر و تکمیل سوله و اسکله صید و صیادی و تکمیل و احداث اسکلههای پشتیبانی پرورش ماهی در قفس کیاشهر از جمله مهمترین این پروژههاست.
سرمایهگذاران و برخی مسئولان استانی در این جلسه مسایل زیست محیطی و عدم همکاری منایع طبیعی را عامل اصلی در عدم اجرای پروژهها مطرح کردند که مورد انتقاد مدیران مربوطه قرار گرفت.
*مخالفت محیط زیست گیلان با واگذاری پروژههای این سازمان به بخش خصوصی
«قربانعلی محمدپور»با مخالفت از واگذاری پروژههای محیط زیست گیلان به بخش خصوصی گفت: پروژههای زیست محیطی استان بیشتر بازده فرهنگی داشته و از توجیه اقتصادی کمتری برخودار هستند.
مدیرکل محیط زیست گیلان با بیان اینکه واگذاری این پروژهها نیازمند مصوبه شورای عالی محیط زیست است افزود: پروژههای محیط زیست از پروژههای قابل واگذاری به بخش خصوصی خارج شود زیرا قانون اجازه واگذاری این پروژهها به بخش خصوصی را نمیدهد و حق واگذاری نداریم.
وی با بیان اینکه پروژههای محیط زیست توسط این سازمان با نظارت استانداری اجرا میشود، تصریح کرد: در ۲ سال گذشته اقدامات خوبی در محیط زیست انجام شده و بخشی از اراضی خشک پارک ملی بوجاق امروز به پهنه آبی اضافه شده است.
*هیچ سرمایهگذاری در گیلان قادر به سرمایهگذاری نیست
«کیوان محمدی» نیز در این جلسه با انتقاد از اجرای سختگیرانه قانون در گیلان برخلاف سایر استانهای همجوار گفت: گاهی اوقات در استانهای همجوار، قانون اجازه اجرای طرحی را که در گیلان منع کرده، داده و تسهیلات نیز جهت اجرای آن ارایه میدهد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان با بیان اینکه قانون محیط زیست باید در مازندران و گلستان هم سختگیرانه باشد اظهارداشت: انتظار تخطی از قانون نداریم بلکه طالب اجرای یکسان قانون هستیم و مقامات کشوری باید رویه عادلانهایی در برابر همه استانها داشته باشند تا موجب فرار سرمایهگذار از گیلان نشود.
وی تاکید کرد: هیچ سرمایهگذاری در گیلان قادر به سرمایهگذاری نیست چون عزم واحدی در استان وجود نداشته و سرمایهگذار در ادارات مختلف با موانع روبرو میشود.
*عرصههای منابع ملی قابلیت واگذاری به سرمایهگذار را دارند
« محسن یوسف پور» نیز در این حلسه با بیان اینکه عرصههای منابع ملی قابلیت واگذاری به سرمایهگذار را دارند تصریح کرد: این اماکن از طریق مزایده واگذار شده و سه دوره امکان واگذاری با مدت زمان ۱۵ و ۳۰ ساله را دارد.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه ۳۱ پارک جنگلی در گیلان وجود دارد افزود: پارکهای جنگلی امروز مشمول موافقت اصولی میراث فرهنگی هستند که مسیر را برای سرمایهگذار مشکل کرده و در چهار سال اخیر با مشکلاتی مواجه هستیم.
*۵ پروژه فنی و حرفهایی قابل واگذاری به بخش خصوصی است
«محمد حسینی» نیز با بیان اینکه پنج پروژه از پروژههای مصوب قابل واگذاری استان به بخش خصوصی متعلق به آموزش فنی و حرفهایی است افزود: برخی پروژهها صرفا جنبه آموزشی دارد و ورود سرمایهگذار مشکل است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهایی گیلان با اشاره به پروژه مرکز توسعه کشاورزی و بوم گردی استان گفت: این پروژه به مساحت ۱۴ هکتار با هدف ارایه آموزشهای اثربخش منجر به اشتغال در مرکز آموزش و سنجش مهارتهای کشاورزی و گردشگری روستایی استان افتتاح شده است.
وی اذعان داشت: در این پروژه علاوه بر آموزش و سنجش صلاحیت حرفهای متقاضیان در حوزههای کشاورزی و گردشگری روستایی، احیای مشاغل بومی و کهنپیشهها، برگزاری رویدادها و جشنوارههای بومی- محلی در حمایت از مهارت آموختگان مراکز آموزش فنی و حرفهای، همکاری مشترک با دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی در اجرای پروژه های آموزش منجر به اشتغال، ارایه آموزشهای تلفیقی با هدف توسعه منابع درآمدی روستاییان، ایجاد فضای مناسب برای حمایت از استارتاپهای حوزه کشاورزی و گردشگری روستایی انجام میشود.
نظر شما