به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «علیرضا تابش» امروز در جمع مدیران و مسؤولان استان آذربایجانشرقی اظهار داشت: طبق ارزیابی های اولسه انجام شده؛ حدود ۲ هزار و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی در مناطق زلزله زده استان بايد احداث و یا تعمير شود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه کار ارزیابی واحدهای خسارت دیده از امروز آغاز شده و این کار واحد به واحد از سوی کارشناسان این بنیاد انجام میشود، خاطرنشان کرد: برای تمامی واحدهای خسارت دیده پرونده تشکیل می شود.
وی بابیان اینکه برای واحدهای احداثی پرونده جداگانه و برای واحدهای تعمیری نیز پرونده جداگانه ای تشکیل میشود، تصریح کرد: پس از اتمام عملیات آواربرداری برای اعطای تسهیلات بلاعوض به حادثه دیدگان و اسکان موقت آنان اقدام لازم از سوی این بنیاد انجام میشود.
تابش ادامه داد: وضعیت مناطق زلزله دیده به سازمان برنامه و بودجه منعکس می شود تا این هفته در هیات دولت مطرح شود و اعتبارهای مورد نیاز برای احداث، بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی خسارت دیده تخصیص یابد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: در زمان کنونی اسکان موقت اولویت اول این بنیاد بوده و بنیاد مسکن در مرحله بعدی با ارایه تسهیلات به بازسازی و تعمیر مسکن زلزله زدگان کمک می کند چراکه وظیفه اصلی ما مدیریت هزینه و فراهم سازی بستر برای ارایه تسهیلات است.
وی بکارگیری کانکس برای اسکان موقت زلزله زدگان را شیوه ای منسوخ، گران و زمانبر و نحوه استقرار آن را سخت دانست و گفت: در زمان کنونی امکان تامین کانکس برای زلزله زدگان وجود ندارد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای حل این مشکل، اسکان استیجاری زلزله زدگان در اماکن مسکونی سالم و مستحکم را پیشنهاد کرد و افزود: با این روش می توان با استفاده از مساکن روستایی و انعقاد قرارداد با بنیاد مسکن مشکل اسکان زلزله زدگان را حل کرد.
گفتنی است، زمین لرزهای به بزرگی ۵.۹ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد(جمعه) حوالی شهر ترک از توابع شهرستان میانه در آذربایجان شرقی را لرزاند.
نظر شما