به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان، سعید نمکی عصر امروز( 20 آبان) در جریان بازدید از بیمارستان علی ابن ابیطالب رفسنجان بیان کرد: از 380 هزار مرگ سالیانه درکشور حدود 313 هزار بر اثر بیماری های غیر واگیر جان خود را از دست می دهند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اجرای طرح ملی بسیج کنترل فشار خون در کشور که امسال انجام شد؛ گفت: تقریبا بالای 95 درصد طرح کنترل فشار خون در کشور انجام شد و قابل ستایش است؛ در طول 100 سال خیلی از زیرساخت ها برای درمان در نظام سلامت مهیا کردیم اما مردم باید به سمت پیشگیری بروند.
نمکی با بیان اینکه اعتیاد یک عامل اصلی نیست و یک نشانه است که باید ریشه و درمان آن را پیدا کرد؛ بیان کرد: در زمینه پیشگیری و درمان امید زندگی را بالا بردیم اما کیفیت زندگی ها مطلوب نیست و به سمت ورزش منظم و بهداشت روان مردم برویم.
وی خاطرنشان کرد: باید با ارائه پکیج های آموزشی در جهت رفع مشکلات درمانی مردم گام برداریم و در این راستا معاونت های وزارت خانه و دانشگاه های علوم پزشکی برنامه توسعه 5 ساله را تدوین و بنویسند تا در وزارتخانه زیرساخت های مورد نیاز را تصویب کنیم؛ در کشور ایران نمی توان گفت که استان های البرز، گیلان و... باید با مدل استان کرمان درمان شوند.
وزیر بهداشت ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات جامعه روان پریشی و افسردگی در سالمندان است و بسیاری در جوانی پیر می شوند همچنین بحث سلامت مردان و سلامت افراد ساکن حاشیه شهرها باید جدی گرفته شود.
وی گفت: باید فکری به حال جامعه غمگین کرد؛ طرحی به عنوان هر خانه یک پایگاه سلامت است در سمنان و قزوین استارت می خورد تا سلامت جامعه را افزایش دهیم و این الگو را در کشور توسعه دهیم؛ باید آموزش پزشک خانواده جزو لاینفک ما باشد، اینکه خرج پژوهش کنیم و راهکار جدید در نظام خدمات ارائه ندهیم پول ما هدر رفته است؛ مقاله و تحقیقات مشکل مملکت را به طور کلی حل نمی کند باید گره گشا باشند هنوز در بحث پژوهش ماندیم گرچه معتقدم مقاله مؤثر است اما با مقاله نمی شود مملکت را اداره کرد.
نمکی نظارت مستمر را در بحث درمان و بیمارستان ها به خصوص در شب مورد تأکید قرار داد و گفت: سیستم پویای نظارت و سرکشی مستمر باشد؛ رزیدنت ها در درمان باید موفق باشند و جلب رضایت مردم را اصل قرار دهید تا نارسایی ها رفع شود.
وی بر توسعه بخش دولتی حوزه درمان با کمک بخش خصوصی تأکید کرد و با بیان اینکه دولت رقیب بخش خصوصی نشود؛ در بخش بیمه ها هم گفت: از زمانی که وزارت خانه را تحویل گرفتم بیمه تأمین اجتماعی به ما 10 هزار میلیارد تومان بدهکار بود که با تعامل و بستن قرارداد بخشی از این طلب گرفته شده که باعث می شود گردش نقدینگی در مجموعه درمان ایجاد شود.
نمکی خاطرنشان کرد: در باب بیمه سلامت نیز امسال ترمز هزینه ها را کشیدیم و با راه اندازی پرونده الکترونیکی سلامت امسال 20 درصد هزینه های بیمه سلامت کاهش پیدا خواهد کرد؛ امسال گرچه سخت ترین سال اقتصادی بعد از انقلاب است اما راهی جز مدیریت منابع و صرفه جویی نداریم.
نظر شما