به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «ارسلان زارع» امروز (سهشنبه، ۲۱ آبان) در جلسه شورای آموزش و پرورش استان که در استانداری گیلان برگزار شد، ضمن تبریک هفته وحدت و عید مبعث پیامبر اکرم(ص)، اظهار کرد: پیامبر اسلام راهنمای بزرگ بشری است و وظیفه مسلمانان این است که با تأسی از اندیشه والای آن حضرت، در میل به کمال انسانیت و رسیدن به مدینه فاضله با انگزینه مضاعف تلاش کنیم.
استاندار گیلان تصریح کرد: تربیت کودکان، نوجوانان و جوانان ما مسئله مهمی است که باید در این مورد از سیره پیامبر اکرم(ص) الگوبرداری شود.
وی با اشاره به اینکه برای داشتن جامعه پویا باید از مدارس شروع کنیم، تاکید کرد: برای تحقق شعار سال آموزش و پرورش که "مدرسه، محل زیست پر نشاط" است باید فضای مدارس را پویا کنیم.
زارع به سابقه درخشان فرهنگی، علمی و آموزشی استان گیلان اشاره و بیان کرد: استان گیلان رتبه چهارم برخورداری از سواد را در بین استانهای کشور داراست و این نشان از تلاش و پیشرفتهای معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان است.
استاندار گیلان با تاکید بر آمار ۹۷.۵ درصدی میزان باسوادی در استان گیلان، گفت: ماندگاری و تثبیت سوادِ سوادآموزان باید مورد سنجش و برنامهریزی قرار گیرد و شرایط برای سپری کردن تحصیلات تکمیلی این افراد فراهم شود.
وی با اشاره به ضرورت تکمیل بانک اطلاعاتی بیسوادان، خاطرنشان کرد: در این مسیر از همکاری دستگاههای مختلف مانند کمیته امداد، بهزیستی، رسانههای جمعی به ویژه صدا و سیما در جهت اطلاعرسانی و آگاهی بخشی مردم و ایجاد تقاضا در جامعه هدف، بهرهگیری مناسب شود.
زارع ادامه داد: برگزاری دوره سوادآموزی در هشت شهرستان رضوانشهر، سیاهکل، املش، صومعهسرا، فومن، شفت، ماسال و تالش برای بالابردن میانگین باسوادی استان سبب افزایش رتبه سوادآموزی گیلان در کشور نیز میشود.
رییس شورای آموزش و پرورش گیلان در ادامه به برگزاری اردوهای راهیان اشاره و تصریح کرد: اردوی راهیان نور گام موثری در جهت تقویت همت ملی و باورهای دینی و ارزشی دانشآموزان دارد و سبب تأثیرات خوب آموزشی و تربیتی میشود.
وی به نقش تربیتی نماز در میان دانشآموزان اشاره و برضروت توجه به این فریضه الهی از سنین پایه تأکید کرد و گفت: برگزاری اجلاس نماز در سطح کشور، استان و مدارس زمینهساز رونق بیشتر نماز جماعت در مدارس میگردد که در این مسیر باید به تجهیز نمازخانهها نیز توجه جدی شود.
زارع به ضرورت کمک به دانشآموزان در منطق محروم و کمتر توسعه یافته گیلان اشاره و اظهار کرد: فعالیت و آموزشهای کارآفرینی و مهارت آموزی دانشآموزان باید مورد توجه مسئولان آموزش و پرورش باشد و در این زمینه برنامهریزی صورت گیرد.
استاندار گیلان توسعه روحیه کارآفرینی را سبب هدایت تحصیلی دانش آموزان دانست و گفت: دورههای مهارت آموزی و کارآفرینی همچنین سبب تقویت روحیه کارآفرینی و جداشدن از فضای انتزاعی و صرفا کار پشت میزنشینی برای آینده دانش آموزان میشود.
وی بر لزوم پیگیری طرحهای ملی آموزش و پرورش از جمله المپیاد درون مدرسهای تأکید و خاطرنشان کرد: شناسایی استعدادها، نهادینه شدن فعالیتهای ورزشی در مدارس و ایجاد انگیزه و رقابت سالم در ورزشهای قهرمانی تا سطح ملی و بینالمللی در کنار نگاه به ورزش همگانی میتواند زمینهساز رشد دانشآموزان باشد.
زارع اجرای طرح زیباسازی فضاهای مدارس، حیاط پویا و مدرسه پویا در مدارس احداثی جدید و نیز قدیمی را اثربخش دانست و اظهار داشت: اجرای این طرحها در مدارس میتواند باعث انگیزش بیشتر در بین دانشآموزان باشد.
رییس شورای آموزش و پرورش گیلان با بیان اینکه فضای زندگی آپارتماننشینی منجر به عدم تحرک جسمانی شده است، گفت: باید با استفاده از کلاسهای تربیت بدنی زمینهساز تحرکات بدنی بیشتر دانشآموزان و تقویت روح و جسم آنان با تکیه بر بازیهای بومی و محلی باشیم.
وی اجرایی شدن چهل و نهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی رشد را موجب توسعه یادگیری با زبان هنر خواند و افزود: از ابتدای دولت یازدهم پیوسته بر این موضوع تأکید شده و باید اکران این فیلمها محدود به مرکز استان نشود.
زارع با اشاره به اینکه ۱۶ درصد از دانشآموزان گیلانی در مدارس غیرانتفاعی تحصیل میکنند و از استانهای پیشرو در این زمینه است، اذعان کرد: سیاست دولت براساس اسناد بالادستی به ویژه قانون برنامه ششم توسعه تقویت این مدارس است و در این مسیر تمامی دستگاههای خدمترسان باید همکاری لازم را داشته باشند.
نظر شما