حجت الاسلام دکتر حبیب رضا ارزانی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان در پاسخ به این سئوال که جایگاه کانون های فرهنگی هنری مساجد در راستای بیاینه گام دوم انقلاب چگونه تعریف می شود؟ اظهار داشت: کانون ها در هفت عرصه ای که مقام معظم رهبری در گام دوم اشاره کردند حداقل در دو عرصه به طور مستقیم و در ۵ عرصه دیگر به طور غیرمستقیم می توانند ورود داشته باشند.
رییس ستادهماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور «سبک زندگی» و «معنویت» را دو عرصه ای دانست که حضور کانون ها در آن هم بر اساس اساسنامه و هم سند تحول ستاد؛ بسیار فعال است و در ۵ عرصه دیگر می تواند نهاد معین و همراه دستگاه های فرهنگی دیگر ایفای نقش کند که در سند تحول هم به طور ویژه تأکید شده است.
وی ادامه داد: جزو اولین دستگاه هایی بودیم که همه مسئولین استانی خود را فراخوان و درباره بیانیه گام دوم، نخستین جلسه را در اردیبهشت ماه امسال در قم برگزار کردیم.
حجت الاسلام ارزانی در پاسخ این سئوال که در افق ۱۴۱۴ کانون های مساجد، جوان مسجدی چگونه است؟ بیان داشت: در افق ۱۴۱۴ مجموه ای خواهیم بود که این مجموعه «مسجد پایه و خانواده محور» است و گسترده ترین شبکه ارتباطی را در میان اعضای خود و مجاورین مسجد برقرار کرده است.
وی ادامه داد: از این جهت جوان مسجدی که در این فضا رشد می کند، هم عالم است هم آگاه و عاقل و هم با فناوری های نوین آشنا و هم در عرصه فضای مجازی نقش آفرین برای خود و خانواده اش و شخص تأثیرگذار است و می تواند در عرصه خانواده به عنوان نقش آفرین در جایگاه خودش ایفای نقش کند.
رییس ستادهماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور درباره نقش آفرینی مسجد، کانون مسجد و جوان مسجدی در شکل گیری تمدن نوین اسلامی چیست؟ پاسخ داد: اگر بخواهیم به سمت تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم که طبیعتاً چشم انداز ما هم همان جا است که چشم انداز ۱۴۴۰ انقلاب است؛ در حوزه فردسازی و جامعه سازی باید تلاش وافر داشته باشیم ضمن اینکه در حوزه سند تحول هم یکی از گام هایی که به طور ویژه پرداختیم بحث ارتباطات بین المللی است و ارتباط بین بچه های مساجد ایران با مساجد خارج از کشور است و تعاملات آنها با یکدیگر و تعریف دیپلماسی مسجدی یکی دیگر از عرصه هایی است که به تحقق تمدن نوین اسلامی کمک می کند که در سند چشم انداز و تحول ستاد هم به خوبی دیده شده است.
وی درباره سیاست های رسانه ای مجموعه ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کدام است؟ هم اظهار داشت: شعار «هر مسجد، یک خبرنگار» را مطرح کردیم که سال گذشته در راستای آن هزار و ۶۰۰ نفر را آموزش دادیم و امسال نیز انجام می شود و این کمک می کند رسانه مسجد را نسبت به گذشته فعال تر کنیم زیرا باید هر روز اخبار جدیدی از مسجد ما تولید شود.
حجت الاسلام ارزانی خاطرنشان کرد: البته در فضای مجازی هم حضور فعال و قوی داریم و از ظرفیت همه خبرگزاری ها و صداوسیما و فضای مجازی استفاده می کنیم تا این حرکت عظیم مردمی «مسجد پایه خانواده محور» را پوشش خبری و اطلاع رسانی دقیق داشته باشیم.
وی که عضو شورای فرهنگ عمومی کشور و رابط شورای فرهنگ عمومی کشور در استان کرمان است؛ در خصوص وضعیت فرهنگ و هنر استان و پیشنهادی برای ارتقاء آن هم اظهار داشت: در کرمان ظرفیت های بالقوه و بالفعل خوبی وجود دارد که می شود از این ظرفیت ها برای اعتلای فرهنگی و ظرفیت های فرهنگی استفاده کرد.
مشاور وزیر ارشاد انسجام و همدلی خوب میان مسئولان استان را یکی از این ظرفیت ها عنوان کرد و با اشاره به علاقه و عِرق مسئولین به اعتلای استان و همنوایی و یکدلی آنان تصریح کرد: کار فرهنگی در آرامش رقم می خورد و هر چقدر ما برای ایجاد این آرامش تلاش کنیم کار فرهنگی بهتر کلید می خورد و در مجموع فضای خوبی برای اعتلای فرهنگ استان وجود دارد که شورای فرهنگ عمومی باید از این ظرفیت حداکثر استفاده را بکند.
وی ادامه داد: بحثی که خیلی مهم است رصد و پایش مستمر است و ما همانطور که وضعیت آب و هوا و اقتصاد و درصد ناخالص ملی و...را مرتب چک می کنیم، در حوزه فرهنگ هم نیازمند رصد هستیم که مثلاً تعداد کتابخانه های ما چقدر است؟ چقدر کم داریم و تا سال بعد به چه تعداد باید بسازیم؟ در حوزه سینما و تئاتر و فعالیت مسجدی و دینی و قرآنی و تمام فعالیت های فرهنگی هم باید همینگونه باشد.
حجت الاسلام ارزانی با ابراز تأسف از اینکه مشکل اساسی در کشور ما این است پایش قطعی و مورد اعتنا که همه دستگاه ها آن را قبول داشته باشند، وجود ندارد؛ گفت: روی همین حساب گاهی تصمیماتی که گرفته می شود چون آن پایش مستمر نیست و یا به روز رسانی نشده، نمی توانیم به آن هدفی که می خواهیم برسیم لذا اگر این بحث در استان صورت بگیرد و عزم ملی استان شود؛ زودتر به اهداف از پیش تعیین شده می رسیم.
نظر شما