اکبر صحرایی، نویسنده در پاسخ به این سوال که آیا کارهای سفارشی در حوزه ادبیات منجر به تولید آثار ارزنده در این عرصه می شود؟ به خبرنگار شبستان گفت: به شخصه مخالفتی با سفارشی نوشتن ندارم زیرا مخالفت با این امر به مثابه مخالفت با حرفه ای بودن است. به هر حال باید قبول کرد که اگر برخی کارها پشتیبانی نداشته باشد به نتیجه دلخواه نمی رسد.
صحرایی با اشاره به آثار هنری شاهکار سفارشی اظهار داشت: یکی از دلایل که موجب شد میکل آنژ در مجسمه سازی بدرخشد، پذیرش کار سفارشی و حمایت از وی بود. بسیاری از تابلوهای نقاشی هم سفارشی بودند و مسئولان، رتبه های عالی رتبه و مقامات حکومتی از هنرمندان برای خلق چنین آثاری حمایت کردند.
وی ادامه داد: بحث این نیست که برای ارایه کار ارزنده حتما باید سفارشی کار کرد. خیلی از هنرمندان عرصه فرهنگ و هنر بدون سفارش کار فاخر تولید کردند اما نباید فراموش کرد که در بسیاری از جاها سفارش دادن به معنای حمایت کردن می تواند منجر به خلق آثار هنری بی نظیر شود.
نویسنده "شمشاد و آرزوی چهارم" معتقد است که اگر سفارش را به معنای اسپانسر بگیریم، می تواند کمک زیادی به نویسندگان و هنرمندان ما در ارایه کارهای موثر و ارزشمند باشد، همچنانکه ما در ورزش هم اسپانسرهایی داریم و اگر آنها را کنار بگذاریم، ورزش با مشکل مواجه می شود.
وی در مورد دلیل مخالفت عده ای با سفارشی کار کردن، تصریح کرد: اگر سفارش نویسی منجر به تحمیل نگاهها در اثر شود، هیچ کس با این کار موافق نخواهد بود اما اگر سفارش به عنوان اسپانسر از سوی تشکیلات دولتی یا خصوصی باشد، همه نویسندگان استقبال می کنند زیرا نویسنده ای از پشتوانه قوی بدش نمی آید.
به گفته صحرایی، اگر سفارش نویسی به معنای تحمیل عقاید باشد حتی اگر در این زمینه پشتیبانی مالی هم شود آثار فاخر، ازشمند و ماندگاری تولید نخواهد شد.
نویسنده "خیابان پیر" و "پرونده 312" با تاکید بر لزوم پشتیبانی از ادبیات و به خصوص رمان بیان کرد: کارهای ملی و تاریخی و مذهبی باید مورد حمایت قرار گیرد .تاریخ و ادبیات مساله حائز اهمیتی است. اگر این دو را از سریال های مطرح همچون مختارنامه و امام علی (ع) حذف کنیم، آیا چیزی از سریال می ماند؟
وی یادآور شد: هالیوود که اوج سینما و هنر هفتم و فیلم نامه نویسی است، عمده فیلم هایش با بودجه های کلان سفارشی ساخته می شود و جایزه اسکار و جهانی می گیرد و فاخر هم می شود. پس نباید به مساله سفارشی کار کردن با دید منفی نگاه کرد.
صحرایی خلق آثار بزرگ و فاخر را نیازمند اسپانسر دانست و افزود: پشتیبانی حای قبل از تولید اثر نیز حرفه ای و ارزنده است و این اهمیت در تالیف های بزرگ صدچندان می شود. نویسنده ای که در نظر دارد رمان مطرحی در حدود 3 هزار صفحه درباره 8 سال دفاع مقدس بنویسد نیاز به تحقیقات و پژوهش دارد. این کار بزرگ از عهده یک نفر به تنهایی برنمی آید. باید چنین نویسنده ای پشتیبانی شود تا بتواند با آرامش خاطر و برخورداری از امکانات کتاب شایسته ای در مورددفاع مقدس خلق کند.
پایان پیام/
نظر شما