به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خانه ملت، احد آزادی خواه در نشست علنی امروز (دوشنبه، 27 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در تشریح سوال خود از وزیر جهاد کشاورزی پیرامون علت فقدان برنامه عملیاتی و اجرایی برای کشت محصولات کشاورزی که به صورت غیراستاندارد آب مصرف می کنند، گفت: راه های غلبه بر کم آبی در قانون وجود دارد و بی تردید یکی از مشکلات مهم کشور در سال های آینده بحران آب به خصوص آب شیرین خواهد بود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از 100 درصد منابع آبی موجود قریب به 80 درصد در حوزه کشاورزی مصرف می شود و تنها 20 درصد در سایر حوزه ها، افزود: اگر بخواهیم بر کم آبی غلبه کنیم باید کشاورزی را مدیریت کنیم و مهم ترین موضوع در این حوزه اصلاح الگوی کشت است چرا که براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی 56 درصد از آبی که در کشاورزی مطرح می شود به هدر می رود.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به ماده 35 قانون برنامه ششم توسعه، اظهار کرد: ما در این قانون دو حکم مستقل برای وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو قرار دادیم، ابتدا دولت و وزارت جهاد کشاورزی موظف است تا پایان سال اول برنامه الگوی کشت را اصلاح کند و وزارت نیرو نیز موظف است تخصیص آب را براساس الگوی کشت به کشاورزان تخصیص دهد.
وی ادامه داد: حال کشاورزان در میان این دو برنامه مانده اند چرا که تخصیص آب توسط وزارت نیرو براساس الگوی کشت انجام می شود اما وزارت جهاد کشاورزی به تعهداتش در این خصوص عمل نکرده است بنابراین وزارت جهاد کشاورزی باید هرچه سریع تر الگوی کشت کشاورزان را اصلاح کند.
آزادی خواه با تاکید بر اینکه برای توسعه کشور باید برنامه محور باشیم، تصریح کرد: در حال حاضر کشت محصولات استراتژیک کشور با مشکل مواجه است به نحوی که برای کشت برخی از محصولات منابع زیرزمینی را هدر داده و به خودکفایی هم نمی رسیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه عمده شغل روستاییان کشاورزی و دامداری است، بیان کرد: یکی از مهم ترین راه های مبارزه با حاشیه نشینی رونق کشاورزی در روستاها است.
وی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی، اظهار کرد: برابر سند 5 ساله توسعه باید سالانه 500 هزار هکتار از اراضی کشاورزی آبیاری نوین ایجاد می شد اما متاسفانه شما در این حوزه عملکرد خوبی نداشتید.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصلاح الگوی کشت باید با محصولات راهبردی و طبق برنامه توسعه انجام شود، تصریح کرد: مراکز ترویج کشاورزی باید در روستاها، شیوه آبیاری نوین و کشت صحیح را به کشاورزان آموزش دهند بی تردید پیشرفت در حوزه کشاورزی در گرو کمک گیری از جوانان و کشاورزان است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان با اشاره به اینکه جوانان مستقر در روستاها به کشاورزی علاقمند هستند، خاطرنشان کرد: کشاورزان را با آموزش به سمت کشت کم آب و صحیح هدایت کنید تا روند اشتباه در استفاده از آب مدیریت شود./
نظر شما