به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست ششمین جشنواره نوای خرم ظهر امروز سه شنبه 28 آبان با حضور بردیا صدر نوری، مدیر جشنواره نوای خرم، ناصر ایزدی دبیر جشنواره، رضا خرم، عضو شورای سیاستگذاری در تالار وحدت برگزار شد.
در این نشست «بردیا صدر نوری» گفت: فراخوان جشنواره نوای خرم تیر ماه اعلام شد و تا 30 مهر ماه آثار از داوطلبان دریافت شد، داوری آثار بر روی تصاویر انجام شد و بخش رقابتی به مدت سه هفته پنج شنبه و جمعه ها در موسسه نور و فرهنگسرای نیاوران برگزار می شود.
مدیر جشنواره نوای خرم افزود: با شرایط حاکم بر فرهنگ و هنر توانستیم با لطف خدا ششمین جشنواره نوای خرم را برگزار کنیم.
مدیر جشنواره نوای خرم با اشاره به حمایت های صورت گرفته از این جشنواره اظهار کرد: بنیاد رودکی امسال برای اولین بار کمکی که به ما کرد و پول سالن برای مراسم اختتامیه را از ما نگیرد؛ ، دفتر موسیقی نیز به جشنواره کمک کرد این بود که مجوز را به ما دادند.
بردیا صدر نوری با بیان اینکه هدف جشنواره نوای خرم حفظ و نگهداری سرمایه فرهنگی مان در حوزه موسیقی است، اظهار کرد: ما به موسیقی اصیل به عنوان سرمایه نگاه می کنیم، خوشبختانه جای امیدواری دارد که کودکان نسل ما که فکر می کنیم به موسیقی توجه ندارند به موسیقی اصیل توجه دارند. این کودکان نگهدارنده این موسیقی برای انتقال به نسل های بعد هستند.
مدیر جشنواره نوای خرم تصریح کرد: برنامه ریزان فرهنگی کشور به این جشنواره ها به عنوان یک رویداد مقطعی نگاه نکنند و از این دستاوردها برای برنامه ریزی فرهنگی و هنری استفاده کنند.
بردیا صدر نوری با اشاره به مشکلات برگزاری نشست ششمین جشنواره نوای خرم گفت: مسایل مالی و اداری از جمله مشکلات ما در برگزاری جشنواره است؛ موسسه فرهنگی و هنری راد نواندیش به شکل خصوصی جشنواره نوای خرم برگزار می کند.
وی افزود: شرکت کنندگان در جشنواره نوای خرم از 10 آهنگساز بزرگ ایران کار اجرا می کنند، تصاویر 982 اجرا از 2 هزار و 534 کودک و نوجوان برای ما ارسال شد؛ این آمار نسبت به سال گذشته 60 درصد افزایش داشت. ادامه جشنواره نوای خرم نیاز به برنامه ریزی دقیق تر دارد.
بردیا صدر نوری اظهار کرد: شرکت کنندگانی از 121 شهر از 30 استان کشور در جشنواره نوای خرم حضور دارند و حتی از نقاط کوچک روستایی اثر به جشنواره ارسال شده است که جای امیدواری است.
صدر نوری در پاسخ به این سئوال که بزرگترین دستاورد پنج دوره گذشته نوای خرم چه بوده است، گفت: بزرگترین دستاورد جشنواره نشان داد که موسیقی اصیل ما هنوز زنده است و این موسیقی مال یک دوره خاصی بوده است و تمام نشده است؛ دومین دستاورد ما این است که برنامه ریزان فرهنگی برای این نسل برنامه ریزی کنند. این نسل، نسلی هستند که علایق فرهنگی دارند و به رگ و ریشه های فرهنگی ما علاقه دارند.
مدیر جشنواره نوای خرم در پاسخ به این سئوال که چرا این جشنواره به نام همایون خرم برگزار می شود، توضیح داد: همایون خرم ویژگی هایی دارند، وی از لحاظ هنری و آهنگسازی و نوازندگی در بلندترین قله یک موزیسین های ایرانی است. وی تحصیلات غیر موسیقیایی دارند، پس می شود هم هنرمند خوبی بود هم در رشته دیگری تحصیل کرد و موفق بود و نکته دوم بحث اخلاق وی است، آقای خرم به مباحث اخلاقی و به خانواده پایبند بودند. باید از همسر استاد خرم تقدیر کرد. باید از همایون خرم یک الگوی اخلاقی و درسی ساخت.
وی از معرفی دو نوازنده برگزیده جشنواره نوای خرم در بنیاد نخبگان گفت: ما در طول سال با شرکت کنندگان و نوازندگان جشنواره نوای خرم در تماس هستیم و آنها را معرفی می کنیم. امسال 2 نوازنده را به بنیاد نخبگان معرفی کردیم.
بردیا صدر نوری درباره جوایز جشنواره جشنواره نوای خرم گفت: جوایزها بسته فرهنگی است و شامل یک کاشی سنتی با لوگوی نوای خرم و با چند آلبوم موسیقی است. 1 هزار و 714 نفر انتخاب شدند که در مقابل داوران به اجرا بروند و آن 800 نفری که رد شدند، به صورت الکترونیک برای آنها لوح فرستاده می شود.
وی در پاسخ به این سوال که جشنواره نوای خرم چه برنامه ای برای آموزش خلاقیت و تربیت آهنگسازان دارد، گفت: کودکان بسته به سن و سال در ابتدای راه هستند و باید مبانی را یاد بگیرند ما کمک می کنیم اینها با یک گونه از موسیقی ایران آشنا شوند وقتی این برای کودکان جا بیفتد وارد چیزهای جزیی تری می شوند که این نکته مثبت است.
بردیا صدر نوری درباره تفاوت های جشنواره نوای خرم و جشنواره موسیقی جوان گفت: ما به لحاظ خلایی که احساس می کردیم این گونه موسیقی را مورد توجه قرار دادیم ما محدودیتی در ساز نداریم، ویولون ایرانی و پیانوی ایرانی مهمترین سازی است که تفاوت جشنواره نوای خرم با جشنواره جوان است ما به شکل رقیب به جشنواره جوان نگاه نمی کنیم، جشنواره خرم باعث شد جشنواره جوان چه کودکان زیر 15 سال بیشتر توجه کند جشنواره نوای خرم موضوع محور است .
ششمین جشنواره موسیقی نوای خرم از 30 آبان به مدت 3 هفته روزهای پنج شنبه و جمعه برگزار میشود.
نظر شما