به گزارش خبرنگار شبستان، حبیب الله شاملو رییس کمیسیون قضایی و حقوقی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش مصلحت و حقوق بشر که به همت کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی و کمیسیون حقوقی و قضایی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در تالار عدالت دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار شده بود اهداف برگزاری چنین همایشی را تبیین و بررسی کرد.
وی در ابتدای سخنانش با اشاره به اینکه در کنار هم قرار دادن این دو عنوان مصلحت و حقوق بشر در ابتدای امر برخی تردید داشتند گفت: اما در جلسات و نشست های پیش از همایشی که به همت برگزارکنندگان این همایش تشکیل شد اجرای این نشست و بررسی این دو مفهوم بیش از پیش مورد تاکید و اصرار قرار گرفت و در همین جلسات بود که اهداف همایش روشن شد.
شاملو با این ادعا که دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در طی چندسال اخیر یک رویکرد کاملاً علمی پیدا کرده است ادامه داد: کمیسیون های تخصصی مجمع ارتباط تنگاتنگی با دانشگاهها و مراکز علمی پیدا کرده اند و این باعث شده است که گزارشهای راهبردی مجمع تشخیص مصلحت برای نظام بسیار جامع، علمی، کارشناسانه و تاثیرگذار در تصمیم گیریهای کلان کشور باشد.
وی با تاکید بر اینکه حقوق بشر از موضوعات مهم بسیار مطرح در نظام اسلامی ماست اظهار داشت: این موضوع همواره چالشهایی را به همراه داشته و در پی چنین همایش هایی لازم است تا معنا و مفهوم چنین موضوعاتی کاملاً روشن شود.
شاملو در ادامه گفت: از سوی دیگر تمام مشکلات نظام امروزه از طریق مصلحت حل می شود و در نتیجه بنابر مصلحت های اخذ شده تصمیم گیری می گردد؛ حتی اگر آن تصمیم خلاف قانون اساسی و خلاف شرع باشد.
شاملو با اظهار امیدواری از گزارش های و جمع بندی های مفید چنین همایش هایی گفت: این حقوق بشری که امروزه از مسایل عمده ما شده است و به عنوان یک حربه هماره علیه ما در مجامع بین المللی استفاده می شود، آیا واقعاً سردمداران حقوق بشر همان کسانی هستند که این شعارها را می دهند؟
شاملو با این ادعا که اگر به منابع اسلامی مراجعه کنیم آموزه هایی ناب از مبانی حقوق بشر را در آن خواهیم یافت گفت: برخی از آموزه های حقوق بشری که در منابع اسلامی بدانها اشاره شده استحتی امروزه در مجامع بین المللی طرح هم نگشته اند من انتظارم این است که اساتید در جمع بندی هایی که در این همایش بدان می رسند بتوانند ما را در ایجاد یک تحول جهانی یاری برسانند چرا که این حق ماست که از این همه علیه غربیان استفاده کنیم.
شاملو در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دو دیدگاه متفاوت قران و سنت و غرب به مبانی حقوق بشر اظهار داشت: منابعی که ما در اختیار داریم سرشار از آموزه های اصیل حقوقی است و به عنوان مثال همانطور که در سیره علوی ملاحظه می کنیم امام در نامه به مالک مرقوم می فرمایند که در جنگ ها هر پیشنهاد صلح و آشتی که از سوی دشمن شد، آن را بپذیر چرا که از هر جهت به نفع مردم و دولت توست.
وی در پایان سخنانش مدعی شد اگر عملکرد مصلحت و قوانین مربوط به آن را بررسی کنیم خواهیم دید که عملکرد نظام در سی سال گذشته به گونه ای بوده که تمام مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام در جهت ارتقاء اصول حقوق بشری بوده و همواره تلاش شده است تا تصمیم گیری ها به نفع مردم باشد.
پایان پیام/
نظر شما