خبرگزاری شبستان، سرویس اجتماعی، هادی دهقانی: کلان شهر تهران که عنوان پایتختی ایران را نیز یدک می کشد، هزینه های زیادی را بر مدیران و مسئولین شهر وارد می کند، بسیاری برای فعالیت و کار خود مجبورد چند روزی از سال را به تهران سفر کنند و در کنار آن نیز بسیاری از شرکتها و کارخانه هایی که بیرون از تهران فعالیت می کنند به ناچار در شهر تهران دفاتری را دائر کرده اند که همین امر باعث می شود تا شهر تهران برای ارائه خدمات به آنها دچار هزینه های سربار و اضافه شود.
در برخی از مقاطع مدیران شهری با این استدلال که دولت باید هزینه هایی را برای نگه داشت پایتخت به صورت جداگانه اختصاص دهد به دنبال مشارکت دادن دولتمردان در اختصاص بودجه برای تهران برآمدند اما به دلایل مختلف این امر هیچگاه جنبه عملی به خود نگرفته است و مدیران شهری نیز همیشه با کم بود بودجه مواجه بوده و برای جبران این کمبودها دست به شهر فروشی زده اند.
رفتن به سوی ایجاد شهر هوشمند و استفاده از توان استارت آپ ها می تواند در کاهش هزینه های اضافی شهر تاثیر به سزایی را داشته باشد، چرا که تحقق این امر می تواند از ایجاد تقاضای کاذب برای مسافرت و حضور در تهران جلوگیری نماید.
فعالیت های دانش بنیان در راستای تمرکز زدایی از پایتخت ایجاد شوند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، « علی اعطا» در جلسه امروز شورا و پس از سخنان سورنا ستاری معاون علم و فناوری رییس جمهور در صحن گفت: فعالیت های دانش بنیان در شهر های جدید در راستای تمرکز زدایی از پایتخت ایجاد شوند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران افزود: در این زمینه پیش بینی ای که کرده بودند این بود که می خواهند 4 هزار شرکت دانش بنیان در این عرصه فعالیت کنند و این در حالی بود که در هیچ مطالعه ای روشن و مشخص نبود که چنین تقاضایی وجود دارد و اگر هم چنین تقاضایی وجود می داشت بر اساس مطالعات انجام گرفته در خود فضا ها ی دانشگاهی موجود و فضای دولتی موجود ظرفیت تجهیز و پذیرش و فضا و ارائه خدمات وجود داشت.
در ادامه «محمد سالاری» با بیان اینکه مدیریت شهری از طرح های تحقق پذیر استقبال می کند، افزود: دغدغه سازی اشتراک گذاری اطلاعات در مدیریت شهری از سوی دستگاه های دولتی باید شکل گیرد.
رییس کمیسیون شهر سازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران افزود: بعد از گذشت سالها هنوز بیشتر دستگاه های دولتی اهتمامی در به اشتراک گذاری اطلاعات در مدیریت شهری ندارند در حالی که این امر می تواند در اتخاذ تصمیمات و سیاست گذاری ها بسیار راهگشا باشد.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری تهران برای اولین بار در کشور های همسایه، مرکز رصد خانه شهر تهران را ایجاد کرده تا تجمیع دیتا ها صورت گیرد که این کار در راستای سیاست گذاری ها بسیار حایز اهمیت است اما متاسفانه بعد از گذشت سالیان سال بیشتر سازمان ها دولتی اهتمامی در اشتراک گذری اطلاعات ندارند. لذا توقع از شما این است این دغدغه سازی در نهاد های دولتی ایجاد شود.
«پیروز حناچی» نیز در واکنش به تصویب لایحه درآمدهای پایدار شهرداری ها و دهیاری ها در مجلس، گفت: لایحه درآمد پایدار اولین گام برای جلوگیری از شهر فروشی است.
شهردار تهران در حاشیه نشست کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تصویب این لایحه را یکی از زیربنایی ترین اقداماتی عنوان کرد که می توان برای شهرداری های کشور انجام داد.
وی با بیان اینکه تصویب این لایحه اولین قدمی است که شهرداری ها املاک خود را نفروشند و در شهرها به کیفیت فکر کنند، افزود: در تمام دنیا برخی از قدرت های متمرکز از دولت ها به شوراها و شهردارها واگذار می شود.
حناچی با اشاره به تاثیرات این لایحه بر شهرداری های کشور گفت: بررسی مجدد این لایحه در مجلس شورای اسلامی تصمیم جسورانه ای است که نتیجه آن اختصاص بخشی از مالیات به شوراها و شهرداری های کشور است.
وی ادامه داد: به شوراها و شهرداری ها اجازه داده می شود، در چارچوب هایی که حاکمیت تعیین می کند خدماتی ارائه و برای این خدمات عوارض دریافت کنند. این اختیار باعث می شود شهرداری ها بتوانند شهرها را سالم اداره کنند و ارزش ها، املاک و دارایی شهرها را نفروشند.
شهردار تهران با اشاره به دو لایحه «مالیات بر ارزش افزوده» و «درآمد پایدار شهرداری ها» گفت: این دو لایحه مکمل یکدیگر هستند. بندهایی که در این لایحه تصویب می شود، باید در آن لایحه هم اصلاح و هر دو یکسان شوند.
نظر شما