به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ایبنا، مهدی میراشرفی در حاشیه بازدید محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور از سامانههای جدید گمرکی با اشاره به رشد هفت میلیون تنی وزن و ارزش تجارت خارجی کشور در هفت ماهه نخست سال ۹۸ اظهار داشت: حجم تجارت خارجی کشور در این مدت به ۵۰ میلیارد دلار رسید و اگر هماهنگی بین سازمانها وجود نداشت، در شرایط تحریم به این رکوردها نمی رسیدیم.
وی با اشاره به ارتقای ۴۳ رتبهای ایران در بحث لجستیک گمرکی، اظهار داشت: در زمینه کاهش هزینهها و کاهش زمان ارائه اسناد اظهارنامه و همچنین ترخیص کالا نیز شرایط ایران بهبود یافته است.
رئیس کل گمرک ایران با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم در پیوند ۲۵ دستگاه در قالب پنجره تجارت فرامرزی گمرک، پایداری شبکه و اتصال اطلاعات دستگاهها به همدیگر است، اظهار داشت: قطعی هریک از این دستگاهها در این پنجره میتواند اشکالاتی را ایجاد کند که البته در برخی موارد قطعی مقطعی اتفاق میافتد.
معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر لزوم بهبود عملکرد سامانهها برای تبادل لحظهای اطلاعات، بیان داشت: در سالهای اخیر با بکارگیری این سامانهها میزان رسوب کالا به شدت کاهش یافته است. در هفت ماهه نخست امسال نیز ۱۳.۵ میلیون تن کالای اساسی وارد کشور شد که نسبت به دورههای گذشته از نظر وزنی ۲۲ درصد رشد نشان میدهد.
میراشرفی همچنین به برخی اقدامات برای ترخیص اقلام ضروری مانند دارو از هواپیما به شبکه توزیع با نظارت وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: به دلیل تحریمها در حال حاضر زمان ماندگاری برخی کالاها از ۲۰ روز به ۳۵ روز افزایش یافته و در این زمینه گمرک تلاش میکند که زمانبندی مناسبی برای ترخیص کالاها اعمال شود.
وی همچنین با تاکید بر لزوم تفکیک بین رسوب و موجودی انبار در گمرکات، افزود: در حال حاضر وضعیت رسوب کالا در گمرک معمولی است./
نظر شما