به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین دکتر «حبیب رضا ارزانی» در اولین نشست شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان که در دفتر نماینده ولی فقیه در این استان برگزار شد، به سابقه شکل گیری کانونهای فرهنگی هنری مساجد در کشور اشاره کرد و گفت: در سال 1371 وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح تشکیل کانونهای فرهنگی هنری در جوار مساجد را به منظور مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن، به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می کند.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه از ابتدای تشکیل کانونها قرار بوده است شورایی برای هماهنگی و سیاستگذاری کانونهای مساجد شکل گیرد، تصریح کرد: متأسفانه این شورا تا سال 96 به صورت رسمی شکل نگرفته بود که با تصویب اساسنامه ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در دیماه سال 97، این شورا به صورت رسمی اعضای خود را شناخت.
وی در ادامه به روند تصویب اساسنامه ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: این اساسنامه پس از تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین تأیید رهبر معظم انقلاب اسلامی توسط رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شد.
حجت الاسلام ارزانی اظهار داشت: در طول فعالیت نزدیک به 30 سال فعالیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد هیچ مورد اختلافی بین مدیرمسئول کانون و امام جماعت مسجد گزارش نشده است و علت آن این است که امام جماعت مدیر مسجد است و روند تشکیل کانون در مسجد با هماهنگی او انجام می شود.
وی بیان داشت: استان اصفهان از قبل از تصویب اساسنامه ستاد هماهنگی کانونهای مساجد در زمینه برگزاری جلسات شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی پیشتاز بوده است و خوشبختانه با تصویب اساسنامه این جلسات شکل رسمی گرفته است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تا کنون 6 جلسه شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با حضور اعضا در پایتخت برگزار شده است، افزود: با ثبت نام و نشان «بچه های مسجد» و راه اندازی سامانه بچه های مسجد بر بستر شبکه داخلی کشور تمامی فعالیت های کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به صورت آنلاین قابل رصد است و کانونها در این سامانه ضمن ثبت مشخصات کانون، مشخصات اعضا و برنامه های فرهنگی، هنری و آموزشی خود را نیز ثبت می کنند.
وی ادامه داد: حمایت از کانونهای فرهنگی هنری مساجد در گذشته به صورت سرانه بوده است اما با راه اندازی سامانه بچه های مسجد، بر اساس امتیازات کسب شده توسط کانون، کمکها صورت می پذیرد.
حجت الاسلام ارزانی در ادامه به تشریح طرح پایتخت فهما(فرهنگ و هنر مساجد ایران) پرداخت و گفت: برای تعیین پایتخت فهما 73 عرصه مشخص کرده ایم و بر اساس این شاخص ها فعالیت همه استانها را رصد خواهیم کرد و پس از امتیازدهی، در شب میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) پایتخت فهما را اعلام می کنیم.
در پایان این نشست، اعضای شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان احکام خود را که به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده بود، از دستان حجت الاسلام ارزانی و آیت الله طباطبائی نژاد نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان دریافت کردند.
نظر شما