به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ خلبان مهدی هادیان با اشاره به رزمایش مدافعان آسمان ولایت ٩٨، گفت: رزمایشهای نظامی هر ساله براساس فلسفه وجودی نیروهای مسلح به عنوان اولین اولویت و ماموریت آنها که حفظ و ارتقای آمادگی رزمی نیروهای مسلح است، طراحی و اجرا میشود.
وی افزود: امسال با توجه به وضعیت و سناریوهای محتمل درباره تهدیدات پیرامونی کشور، رزمایش مدافعان آسمان ولایت ۹۸ با محوریت قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) با تمام امکانات ارتش و هوافضای سپاه طراحی و اجرایی شد.
معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش درباره نحوه هماهنگی برای اجرای رزمایش مدافعان آسمان ولایت ٩٨، تصریح کرد: برای اجرای این رزمایش جلسات متعددی برگزار شد که هر کدام از نیروها نظرات خود را بیان کردند که در نهایت رزمایش براساس سناریوی محتمل تهدیدات با هدف هم افزایی هر چه بیشتر نیروها، نمایان شدن نقاط ضعف و ارتقای نقاط قوت برنامه ریزی شد.
امیر سرتیپ هادیان درباره نقش نیروی هوایی در رزمایش مدافعان آسمان ولایت ٩٨ تاکید کرد: نیروی هوایی به عنوان اولین لایه پدافند در عمق، با هواپیماهای رهگیر شکاری خود در قالب این سناریو اقدام میکرد و به عبارت دیگر نیروهای ما باید در شبکه یکپارچه پدافند، عملیات و ماموریت خود را انجام میدادند.
وی با بیان اینکه امروزه تهدیدات هواپایه در قالب هواپیماهای با سرنشین، بدون سرنشین و انواع موشکهای دورایستا یکی از محتملترین تهدیدات ما هستند، گفت: به همین دلیل نیروی هوایی در این رزمایش به عنوان نیروی مهاجم نیز حاضر بود و انجام بخشی از ماموریت را برعهده داشت.
امیر سرتیپ هادیان بیان کرد: نیروی هوایی به عنوان نیروی مهاجم در قالب نیروهای آبی با هواپیماهای اف ۴، اف ١۴، میگ ٢٩ و در قالب کشور نارنجی به عنوان مهاجم سناریوهای محتمل از طریق حمله هوایی با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین و با سرنشین را برعهده داشت.
معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش گفت: نیروی هوایی ارتش با اجرای این رزمایش فرصت داشت تا وضعیت تجهیزات، نیروی انسانی، آموزشهای مورد نیاز و مباحث خاص در رزم هوایی را مورد ارزیابی قرار داده و نیروهای خود را با آخرین روشهای مطرح تطبیق داده و به خدمت بگیرد.
وی ادامه داد: از مهمترین کارهای انجام شده در این حوزه میتوان به انتقال تجربیات خلبانان باسابقه به خلبانان جوان، بررسی آمادگی فنی و مهندسی نیروی هوایی در حوزه آفندی و پدافندی، ارزیابی میزان آمادگی در حوزه پهپادی و نقش آن در میدان رزم و بسیاری از مباحث جنگ الکترونیک و شناسایی مناطق مختلف نام برد که در نهایت ماموریت به طور موفقیت آمیز انجام شد.
امیر سرتیپ هادیان در پایان، نتایج رزمایش مدافعان آسمان ولایت ٩٨ را مثبت ارزیابی و تاکید کرد: با توجه به برنامه ریزی و طراحی های انجام شده برای نیروی هوایی در این رزمایش، به تمام اهداف تعیین شده دست پیداکردیم./
نظر شما