بی توجهی متولیان صنعت ساخت و ساز به حقوق عمومی

سالاری، با تاکید بر اینکه شهرسازی و معماری در کشور ما بیشترین آسیب را به محیط زیست زده است، گفت: این اتفاق از بی توجهی متولیان صنعت ساخت و ساز به حقوق عمومی هم ناشات می گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، «محمد سالاری» در مراسم افتتاحیه چهارمین همایش و نمایشگاه ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی با اشاره به تصمیم سخت نظام در خصوص اصلاح قیمت سوخت و وقوع حوادث اخیرگفت: در کشور ما  قوانین و مقررات لازم در فرایند قانونگذاری وجود دارد و اندیشمندان، مسئولین و دست‌اندرکاران نیز دغدغه های لازم را برای انجام اصلاحات دارند اما با این وجود چرا کشور ما در چنین وضعیتی قرار گرفته است؟ دلیل اینست که افراد صاحب نظر نیز عمدتا در چنین شرایطی به رویکردهای پوپولیستی روی می آورند. در تصمیم سخت اخیر نظام نیز فارغ از اشکالات اساسی که شیوه اجرای این تصمیم داشت، متاسفانه اندیشمندان و صاحبنظران ما هم عمدتا به جبهه اپوزیسیون و پوپولیست پیوستند.

 

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه عدم تحقق قوانین، دغدغه ها و رویکردها در کشور ما بدلیل افول جایگاه علوم انسانی ‌وعدم تحول بنیادین در باور عمومی جامعه وتصمیم گیران است اظهار داشت: پیشنهاد می دهم دست اندرکاران در برنامه ها، همایش ها و نشست ها وتصمیم گیری های خود از ظرفیت صاحبنظران علوم انسانی نیز بهره ببرند چراکه  بیشتر  چالش ها و مشکلات فعلی به بستر اجتماعی و نگاه متولیان، تصمیم گیران و تصمیم سازان بر می گردد.

 

عضو شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت محیط زیست ادامه داد: متاسفانه باید گفت نامهربانترین فرزندان طبیعت و محیط زیست، شهرداری های کشور و در بین آن ها نامهربان ترین ها، مدیران حوزه شهرسازی و معماری هستند، چراکه فرایند شهرسازی و معماری در کشور ما بیشترین آسیب را به محیط زیست زده است. به عنوان مثال در تهران شاهدیم که شهرهای اقماری، در مسابقه ای با شهر تهران، سعی دارند همان بلایی را بر سر این منطقه سرزمینی بیاورند که مدیران شهری تهران، شهرسازان و معماران طی سال های گذشته بر سر شهر آورده اند.

 

سالاری ضمن ابراز تاسف از عدم تغییر نگاه در بستر اجتماعی جامعه افزود: تا زمانی که منافع عمومی شهر و کشور، حقوق عمومی و حق به شهر بر منافع شخصی، گروهی، جریانی و منافع مدیران غلبه پیدا نکند، قطعا وضعیت کنونی اصلاح نخواهد شد و ساختمان پایدار و توجه به مصرف بهینه انرژی، شناسنامه فنی و ملکی و شناسنامه انرژی  ساختمان که از مصادیق عینی حقوق عمومی شهر محقق نمی شود.

 

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران تصریح کرد: متاسفانه، صنعت ساخت و ساز در کشور ما  علی رغم گردش مالی زیادی که دارد، توجهی به حقوق عمومی و سرمایه های شهر ندارد و به همین دلیل عمر ساختمان ها در کشور ما بسیار کمتر از کشورهای دیگر است و به نظر من این موضوع  ریشه در مبانی نظری حوزه علوم انسانی دارد .

 

وی با اشاره به ظرفیت گسترده سازمان نظام مهندسی گفت: چرا با وجود این ظرفیت عظیم و داشتن مقررات ملی ساختمان و قوانین متعدد شاهد اجرای قوانین نیستیم؟ صرف برگزاری جلسات و نشست ها، شاخص خوبی برای ارزیابی عملکرد نیست و مشاهده می کنیم علی رغم برگزاری این همه همایش و نشست هنوز در نقطه صفر هستیم، چراکه مجری ذیصلاح،  شناسنامه فنی و ملکی، ماده 33 مقررات ملی ساختمان و ...موضوعات مشخصی هستند که باید اجرایی شوند اما نگاه بخشی به منافع عمومی شهر و سرمایه های ملی مانع تحقق آن ها می شود.

 

سالاری ادامه داد: شناسنامه فنی و ملکی ساختمان یک مطالبه کیفی است که باید طی دهه های گذشته محقق می شد، امروز هر کالا و خدمتی دارای شناسنامه است اما ساختمان های کشور ما فاقد شناسنامه هستند و حتی جامعه چنین موضوع مهمی را مطالبه نمی کند و امروز باید دغدغه این موضوع را در فضای عمومی ایجاد کنیم.

 

عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: البته حرکت به سمت کیفی سازی آن هم در این مقطع زمانی که مدیریت شهری تهران به لحاظ مالی در وضعیت بحرانی قرار دارد، موجب کاهش درآمد شهرداری نیز می شود و فرایندها را کمی طولانی می کند اما این تصمیمات سخت را باید گرفت و قطعا در این حوزه نیاز به الگو سازی داریم.

 

وی افزود: در موضوع مصرف بهینه انرژی نیز لازم است که شهرداری تهران مناطقی را به عنوان پایلوت تعیین و این مدل را اجرایی کند تا الگویی برای کل شهر و کشور شود.

 

 

کد خبر 860369

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha