آیت‌الله بروجردی و میرزا کوچک‌خان شاگرد شهید مدرس بودند/ مجلس را محل مبارزه با استکبار می‌دانست

یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان‌اینکه آیت‌الله بروجردی و میرزا کوچک‌خان از شاگردان شهید مدرس بودند، گفت: مدرس معتقد بود مجلس صرفاً جایی برای وضع قوانین نیست بلکه باید محل مبارزه با استکبار باشد.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، «حسن رحیم پور ازغدی» در مراسم «مدرس، نماد نمایندگی» که امروز (یکشنبه، دهم آذر ماه) در خانه موزه شهید مدرس برگزار شد با بیان اینکه انقلاب اسلامی مدیون مدرس است، گفت: من کسی را مثل شهید مدرس نمی شناسم که امام به او اینقدر ابراز ارادت کرده و برایش احترام قایل باشد. امام از افراد زیادی نام بردند و به برخی از آنها انتقاداتی نیز مطرح کردند اما مدرس را شخصیتی کم نظیر و ممتاز در تاریخ معاصر می دانند.

 

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مدرس عمدتا یک تنه با وابستگی ها فکری، تحجر، روشنفکرزده ها، جریان فراماسونری و رضاخان مقابله می کرد، اظهار کرد: مدرس تا آخر عمر مستاجر بود و به دنیا دل نبست و همین روحیه او را به فردی شجاع تبدیل کرده بود. مدرس حقوقی را که از مجلس می گرفت، عمدتا خرج بیمارستان فیروزآبادی و تجهیز کتابخانه می کرد.

 

وی ادامه داد: مدرس چون نه چیزی می خواست و نه چیزی داشت با شجاعت در برابر استبداد رضاخانی ایستادگی می کرد. ایشان همه جا کنار مردم بود و در همین خانه بود که نماینده رضاخان را تهدید کرد.

 

پناهندگی اقلیت های مذهبی به شهید مدرس

 

رحیم پور ازغدی اظهار کرد: یهودیان و مسیحیان در همین خانه بود که به مدرس پناه می بردند. امام خمینی (ره) نیز حدود 20 روزی در همین خانه میهمان شهید مدرس بود.

 

وی در ادامه با تاکید بر اینکه مدرس از آن دست آخوندهایی نبود که در منزل بنشیند تا مردم بیایند دست آنان را ببوسند و بگویند تا مردم دست ما را نبوسند کاری برای آنها انجام نمی دهیم، گفت: مدرس مجتهد مجاهد و ساده زیستی بود که با هیچ کس در راه حق و دین تعارف نمی کرد. ایشان پرچم عدالت، عزت و استقلال ملت ایران بود و تنها کسی بود که رضاخان را از پای درآورد.

 

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با بیان اینکه زهد آدم را شجاع می کند، یادآور شد: امام خمینی(ره) گفته اند کسانی که از آمریکا و شوروی و اینها می ترسند، زاهد نیستند ولی مدرس زاهد بود و شجاعانه در برابر ظلم پیشتاز.

 

کف خیابان حرف می زد

 

وی افزود: مدرس اهل کلی گویی نبود بلکه در کف خیابان و وسط مجلس شورای نگهبان آن زمان حرف اش را می زد و برای همین موضوع بود که بارها کتک خورد و دو بار نیز ترور شد. این در حالی است که برخی از علما به کلی گویی اکتفا می کردند و می گفتند تکلیف از ما ساقط شد.

 

رحیم پورازغدی تاکید کرد: مدرس با یک عده روشنفکر ضد دین تا آخر عمر مقابله کرد اما در عین حال اعلامیه صادر کرد و از مردم و طلاب خواست که در مراسم تشییع عشقی – شاعری که توسط رضا خان کشته شد- شرکت کنند. ایشان اعتقاد داشت حرف های ضد دینی عشقی را باید پای جهل او نوشت در حالی که او شاعری ضد استبداد، ضد انگلیس و مبارز بود.

 

چرایی شهرت به «مدرس»

 

وی با بیان اینکه مدرس مجتهد مسلم بود و اگر اهل مبارزه علیه استبداد و استکبار نبود و برای مرجعیت اقدام می کرد، حتما جزو مراجع بزرگ و تراز اول جهان تشیع می شد، ابراز کرد: اصولا اسم ایشان مدرس نبود بلکه سید حسن طباطبایی بود اما چون استاد درجه یک حوزه علمیه بود به مدرس معروف شد. ایشان رساله ها و کتاب های غنی و قوی زیادی در زمینه فقه و اصول نوشته است.

 

تدریس نهج البلاغه به آیت الله بروجردی

 

رحیم پورازغدی ایشان یکی از اولین علمایی بود که در نهج البلاغه شرح نوشت و به آیت الله بروجردی از شاگردان نهج البلاغه ایشان بود. میرزا کوچک خان نیز از شاگردان ایشان بود. خود شهید مدرس همچنین از شاگردان میرزای شیرازی بود و می گفت استاد ما میرزای شیرازی ضربه مهلکی به بدنه انگلیس وارد آورد و کمر حکومت ناصرالدین شاه را شکست؛ بنابراین مدرس خود از شاگردان مراجع عظام تقلید بود و بسیاری از شخصیت های طراز اول حوزه علمیه نیز از شاگردان ایشان بودند.

 

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: به مدرس می گفتند تو جاه طلب و شهرت طلب هستی و کاری کردی که مردم به روحانیت او بی احترامی می کنند. ایشان پاسخ داد صرفا باید برای حق الناس و بیت المال احترام قایل باشیم نه برای امثال سید حسن طباطبایی.

 

مجلس محل مبارزه با استکبار است نه صرفا وضع قوانین

 

وی در ادامه با بیان اینکه مدرس معتقد بود مجلس صرفا جایی برای وضع قوانین نیست بلکه باید محل مبارزه با استکبار باشد، گفت بسیاری از نمایندگان مجلس کشورمان از زمان مشروطیت تا الان صالح و سالم بودند اما مصلح نبودند و نیستند. عده ای با ظاهر دینی و انقلابی وارد مجلس می شوند اما نه درد دین دارند و نه درد انقلاب. آدم فاسد همیشه وجود داشته و در حکومت امیرالمومنین علی (ع) نیز وجود داشته البته با آنها برخورد می شد.

 

رحیم پور ازغدی در ادامه گفت: مدرس معتقد بود دین داشتن کافی نیست بلکه باید درد دین و مردم را نیز داشت و در کنار مردم بود. ایشان علت اصلی عقب ماندگی کشورهای اسلامی در 100 سال اخیر که البته ما باید بگوییم 200 سال اخیر را جدا کردن دین از سیاست می دانست و اینکه متدینان به کناری نشستند و سیاست و حکومت به دست متدینان دروغین افتاده است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه رضاخان در ابتدای حکومت ادعای دین داری می کرد و در قم خدمت مراجع تقلید و علما می رفت که حتی برخی از علما نیز از او حمایت کردند، اظهار کرد: مدرس نیز جزو اولین حامیان رضاخان بود که تا از نیت واقعی رضاخان و وابستگی او به انگلیس آغاز شد، در برابر او ایستاد البته همین موضوع باعث شد عده ای او را آقای مخالفان و افراطی بنامند و مدرس به آنان پاسخ داد من هر گاه رفتار اشتباه افراد را ببینم، به حمایت خود از آنان پایان می دهم.

 

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان با بیان اینکه مدرس نمونه کامل یک نماینده متدین، انقلابی و دلسوز مردم بود، خاطرنشان کرد: تبیین شاخص های سبک زندگی مدرس می تواند مردم را برای انتخاب افراد اصلح برای ورود به مجلس شورای اسلامی کمک کند.

 

کد خبر 861805

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha