به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز اطلاعات سوئد، مرکز تحقیقات پیو در گزارشی اعلام کرد: تعداد ساکنان مسلمان در کشور 10 میلیون نفری سوئد رشد 8.1 درصدی داشته است. به طوری که جمعیت مسلمانان در سال 2018 میلادی به 835 هزار نفر در سوئد رسیده است.
به گزارش منابع تاریخی، نخستین مسلمانانی که به سوئد وارد شدند، تاتارهای روسیه بودند، این گروه از مسلمانان پس از جنگ جهانی دوم از فنلاند به این کشور مهاجرت کردند. این مسلمانان نخستین جمعیت فرهنگی را در استکهلم تاسیس کردند. در دهه 60 شمار زیادی نیروی کار از ترکیه، بوسنی و هرزگوین، مغرب عربی، شمال آفریقا و فلسطین وارد این کشور شدند. در پایان دهه 60 تعداد مسلمانان که بیشتر یوگسلاو و ترک بودند، به 15 هزار نفر رسید.
در دهه 70، این مهاجرت به دلیل جنگهای داخلی و حوادث طبیعی از مهاجرت نیروی کار به مهاجرت سیاسی و انسانی تبدیل شد. موج جدیدی از مسلمانان فلسطین، لبنان، سوریه و کردستان عراق وارد سوئد شدند و خواستار پناهندگی و اقامت در این کشور شدند. در پایان دهه 70 تعداد مسلمانان به 50 هزار نفر رسید.
در دهه 80، موج مهاجرت به سوئد ادامه یافت. در پایان این دهه تعداد مسلمانان به بیش از 150 هزار نفر رسید. در دهه 90، مهاجرت دسته جمعی به سوئد ادامه داشت و اقلیت مسلمان بوسنی، سومالی و عراق به ترتیب رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
پس از تحولات منطقه خاورمیانه در سال 2011، سوری ها و فلسطینی های سوریه بیشترین مهاجران سوئد را تشکیل دادند. به طوری که سوئد پذیرای بیش از 150 هزار سوری در طول پنج سال از سال 2013 تا 2018 میلادی بود.
ترجمه: فاطمه دوستدار
نظر شما