شناسایی بیش از ۲۱۰۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل در سال جاری/ آموزش های فنی و حرفه ای را ارتقا دهیم

شریعتی از شناسایی ۲ هزار و ۱۶۵ دانش آموز بازمانده از تحصیل در مناطق محروم و حاشیه ای طی سال جاری در خوزستان خبر داد و گفت: خوزستان با دارا بودن پتانسیل های صنعتی و کشاورزی بالا به طور جدی نیازمند ارتقا و کیفی تر کردن مهارت های فنی و حرفه ای است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «غلامرضا شریعتی» امروز (یکشنبه 10 آذر) در جلسه شورای آموزش و پرورش خوزستان، با اشاره به اجرای طرح کودکان بازمانده از تحصیل اظهار کرد: در سومین سال پیاپی اجرای این پروژه در استان 2 هزار و 165 دانش آموز بازمانده از تحصیل شناسایی شدند.

 

استاندار خوزستان با بیان اینکه در این سه سال بیش از پنج هزار و 600 دانش آموز بازمانده از تحصیل شناسایی و هزینه های تحصیلی آنها جهت ادامه تحصیل پرداخت شده است افزود: امسال در شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل نسبت به سال گذشته 17 درصد رشد داشتیم.

 

وی با اشاره به اینکه افزایش تعداد دانش آموزان ثبت نامی در این طرح نشان می دهد اجرای این طرح اثرگذار بوده تصریح کرد: تا قبل از سال 96 به موضوع بازماندگان از تحصیلی توجهی نمی شد ولی از سه سال پیش این طرح به یک وظیفه، تکلیف و پروژه تبدیل شد و هر ساله ادامه دارد.

 

شریعتی ماحصل این طرح را حمایت از اقشار آسیب پذیر و کودکان و نوجوانان بی بضاعت در حاشیه شهرها و روستاها و ارتقای ارزش علم آموزی دانست و اضافه کرد: ظرف 2 هفته آینده همچون سال های گذشته، جشن انجام این پروژه در سال تحصیلی جدید برگزار می شود.

 

وی با بیان اینکه این مساله را با جدیدت دنبال می کنیم و هر سال در دستور کار خود قرار می دهیم اذعان داشت: از نظر من آموزش و پرورش در استان نیازمند چرخشی در حوزه آموزش نظری صرف و آموزش مهارت آموزی و فنی و حرفه ای است.

 

استاندار خوزستان عنوان کرد: صرفا داشتن سواد منجر به ایجاد شغل و مفید بودن نیست بلکه مهارت است که فرد را به یک شغل و می رساند و منجر به خلق ثروت می شود و در جامعه اثربخشی بهتری خواهد داشت؛ خوزستان با دارا بودن پتانسیل های صنعتی و کشاورزی بالا به طور جدی نیازمند ارتقا و کیفی تر کردن مهارت های فنی و حرفه ای است.

 

وی ادامه داد: می توانیم با برنامه ای مدون در آموزش و پرورش و ارائه برنامه ای علمی برای دانش آموزان کار و دانش، امکانی جهت مهارت آموزی و ارتقای آموزش های فنی و حرفه ای ایجاد کنیم؛ مهارت اگر با کیفیت همراه نباشد منجر به شغل نمی شود و اتلاف منابع و سرمایه را به همراه خواهد داشت.

 

شریعتی ابراز کرد: در حوزه پروژه های مهارت آموزی نواقصی داریم که باید رفع و اصلاح شود و آنها را بهبود بخشیم در غیر این صورت منابع را هدر داده ایم؛ باید یک پایش علمی صورت گیرد که دانش آموزان ما در دبیرستان های کار و دانش و فنی و حرفه ای چقدر به بازار کار جذب می شوند و همین امر نشان می دهد عملکرد ما در این مدارس چگونه است.

 

وی با اشاره به اینکه کسانی که فن و حرفه و مهارتی داشته باشند با وجود بالا بودن نرخ بیکاری باز هم برای آنها کار شغل وجود دارند خاطر نشان کرد: متاسفانه آموزشگاه های فنی و حرفه ای و کار و دانش ما کیفیت و ویژگی های لازم را برای جذب به بازار کار را ندارند از این رو باید عملکردها را بررسی و در جهت بهبود آنها کوشا باشیم.

 

استاندار خوزستان یاد آور شد: یک سری از دانش آموزان مدارس فنی و حرفه ای و کار و دانش اذعان می کنند که کلاس های این آموزشگاه ها تئوری هستند و در برخی از آنها به دلیل نداشتن وسایل لازم، کار و آموزش عملی به آنها ارائه نمی شود؛ اگر این گونه باشد بودن و نبودن این مدارس فرقی ندارد چرا که خروجی لازم را ندارند و تنها اتلاف منابع است.

 

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش پایه و اساس توسعه است از این رو با تمام توان به این امر اهتمام می ورزیم و رفع مشکلات حوزه آموزش و پرروش را در اولویت قرار می دهیم اظهار داشت: انتظار داریم با رصد علمی و برنامه ریزی مدون در حوزه کار و دانش و مهارت افزایی به این حوزه ها توسعه و عمق بیشتری دهیم.

 

شریعتی به ضرورت توجه به آموزش پیش دبستانی در سطح استان اشاره کرد و گفت: علیرغم مشکلات، کمبودها و انتقاداتی که وجود دارد، توجه به آموزش پیش دبستانی مورد اقبال مردم و مسئولان قرار دارد و دوره های پیش دبستانی در دورترین نقاط استان برگزار  و این موضوع همچنان با نظارت بیشتری پیگیری و دنبال می شود.

 

وی با اشاره به اینکه برای کیفیت فضا و ساختمان های مراکز آموزش و پرورش اقدامات خوبی صورت گرفته و سال به سال بر تعداد کلاس های درس افزوده می شود افزود: تعداد کلاس های درس از 400 کلاس در سال 95 به یک هزار کلاس درس در سال 98 رسیده و در مناطق سیل زده نیز تعمیرات کلی و بازسازی و نوسازی های کاملی صورت گرفته است.

 

استاندار خوزستان با بیان اینکه باید در حوزه آموزش و پرورش هم در بحث های سخت افزاری و هم نرم افزاری تلاش کنیم ادامه داد: همچنین باید از کارگروهی تشکیل شود که وقتی دانش آموز مستعدی ککار علمی خوبی را ارائه می دهد بتوانیم از آنها حمایت کنیم.

 

کد خبر 861882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha