حق فرش دستباف در داخل و خارج ادا نمی‌شود/فرش دستباف، شناسنامه و سرمایه پایدار برای ایران است

نگاه ملی به موضوع فرش دستباف به عنوان شناسنامه،‌ هویت و‌ فرهنگ ایرانی می تواند به عنوان یک سرمایه پایدار جایگزین مناسبی برای اشتغال در زمان کم آبی در روستاها باشد.

«علی شهبازی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان، یکی از اقدامات اتحادیه فرش دستباف روستایی را دنبال کردن موضوعات قانون‌گذاری در حوزه فرش دانست و افزود: به دنبال آن هستیم که بحث مالیات بر ارزش‌افزوده در مواد اولیه حذف شود.

 

مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف روستایی اصفهان افزود: بر اساس آخرین اخبار از مجلس شورای اسلامی و مصوبه کمیسیون،‌ مالیات بر ارزش افزوده مواد اولیه بافت فرش حذف شده و این مصوبه فقط نیاز به رأی در صحن علنی دارد.

 

شهبازی نوع نگاه به موضوع فرش را مهم دانست و خاطرنشان کرد: بخشی از معضلات فرش به دلیل تبلیغات ضعیف در این حوزه است و برای حل بخشی از این معضل باید بتوانیم فرش را در حوزه رسانه درست تبلیغ کنیم زیرا در داخل و خارج حق فرش دستباف ادا نمی‌شود.

 

وی افزود: در شرایط کنونی فضای دکوراسیون منازل تغییر کرده و در حالی که از ابتدای سال همه اقلام رو به افزایش رفته است، فرش ماشینی تنها جنسی است که به نسبت بقیه اجناس گران نشده است.

 

مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف روستایی اصفهان ادامه داد: چرا نباید روی لباس ورزشکاران ما فرش که یک سرمایه ملی است تبلیغ ‌شود، در حالی که صفر تا صد آن اشتغالزایی دارد و به حوزه فرهنگ مرتبط و شناسنامه ایران است.

 

شهبازی با اشاره به صادرات فرش در دهه های گذشته افزود: ما در دهه هفتاد به 99 کشور فرش صادر می‌کردیم و اگر میزان اشتغال فرش را تحلیل کنیم از اشتغالزایی ذوب‌آهن اصفهان هم بیشتر است.

 

وی با طرح این سوال که، جایگاه فرش در کدام کمسیون مجلس است،‌گفت: وقتی بافندگان را مفلوک قلمداد کرده و فروشنده فرش را زالو صفت معرفی می‌کنیم خروجی آن همین وضعیت فعلی می‌شود و هرکدام از بخش‌های زنجیره تولید فرش دچار ضعف می‌شوند.

 

این فعال در حوزه فرش دستباف افزود: از مبلغ یک هزار و 900 میلیارد تومان بیمه تأمین اجتماعی بیش از 900 میلیارد تومان آن متعلق به قالیبافان بوده اما دریغ از یک ریال که برای بیمه داده شده باشد.

 

 

مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف روستایی اصفهان، نگاه ملی به صنعت فرش را مهم دانست و خاطرنشان کرد: فرش دستباف به عنوان یک سرمایه پایدار باید مورد توجه دولت قرار گیرد و حوزه فرش دستباف این قابلیت را دارد که بتواند جایگزین مناسبی برای اشتغال در زمان کم آبی در روستاها باشد./

 

کد خبر 862600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha