بیش از۱۲ هزارمعلول دراستان سمنان وجود دارد

۱۲هزارو۲۳۴ معلول دراستان سمنان از خدمات بهزیستی بهره مند هستند که از این تعداد چهار هزار و ۵۸۹ نفر زن و هفت هزار و ۶۴۵ نفر مرد و یک هزار و ۴۲ نفر را کودک زیر ۱۲ سال شامل می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، کمک و یاری رساندن به هم نوع، فضیلتی است بزرگ و در اسلام سفارش زیادی به آن شده است. البته این کمک باید به حال کمک گیرنده مفید باشد و موجب ناراحتی او نشود. کسانی که با انگیزه خودنمایی، ارضای حس خود بزرگ بینی و فخرفروشی به دیگران کمک می کنند، راه خطا می روند. در این میان، کمک به افراد معلول، برداشتن همه موانع و مشکلات نیست، بلکه کمک به انجام کاری است که این افراد از عهده آن برنمی آیند. فراهم ساختن امکانات شرکت واقعی معلولان جسمی در زندگی اجتماعی، در آن ها دلگرمی، اعتماد به نفس و نشاط می آفریند.

 

با اعلام روز جهانی معلولین توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۲میلادی، بارقه امید تازه‌ای در روح و روان آحاد این جامعه دمیده شد.

 

معلولیت به هیچ عنوان محدودیت نیست و نخواهد بود چرا که در اوج محدودیت و معلولیت در جوارح بدن باز هم کسانی هستند با اعتماد بنفس و تلاش گسترده از دریچه های امید زندگی عبور کرده و اکنون علاوه بر تاثیرگذاری مثبت در جامعه به دنبال تحقق اهداف بلند و خدمت به مردم هستند زیرا تمامی مردم خصوصا معلولین از حقوق مساوی برخوردارند.

 

«علیرضا ایزدپور» از فعالیت ۴۰ مرکز در قالب شبانه‌روزی، روزانه و کارگاه‌های حمایتی در بخش توان‌بخشی برای ارائه خدمات به معلولان این استان خبردادوافزود: حدود ۳۰ درصد اکثر فضاهای فرهنگی و آموزشی استان مناسب حضور معلولان نیست.

 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با اشاره به اینکه برخی فضاهای فرهنگی و آموزشی نامناسب است که رفع این مشکلات، تلاش و همکاری تمامی ارگان‌های دست‌اندرکار و دستگاه‌های اجرایی را می‌طلبد اظهارداشت: حدود ۳۰ درصد از فضاها و مبلمان شهری استان سمنان مناسب‌سازی شده‌اند که نیاز است شهرداری‌ها در این خصوص فعالیت و اقدامات بیشتری داشته باشند تا شاهد تسهیل عبور و مرور معلولان باشیم.

 

ایزدپوربیان کرد: مناسب‌سازی فضای شهری اقدامی که صرفاً با همکاری سایر نهادها و دستگاه‌ها امکان‌پذیر است لذا این مهم می‌طلبد شهرداری‌های سطح استان در این خصوص ضوابط و مقررات لازم‌الاجرا را رعایت کنند.

 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان افزود: متأسفانه به علت عدم اجرای صحیح ضوابط در طراحی ساختمان‌ها و محیط‌های شهری و معابر و حتی ادارات برای تردد سالمندان و معلولان مشکلات زیادی ایجادشده است.

 

ایزدپور بابیان اینکه در مجلس قوانین خوبی برای افراد کم‌بینا و نابینا مصوب شده است گفت: بااین‌وجود استخدام نابینایان در ادارات اندر خم اجرای قانون است.

 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان در ادامه ضمن بیان اینکه به‌کارگیری معلولان و افراد کم‌بینا و نابینا در بدنه دولت یکی از دغدغه‌های اصلی بهزیستی محسوب می‌شودافزود: این در حالی است که اجرای قانون اختصاص سه درصد از جذب ارگان‌های دولتی به افراد معلول، بسیاری از مشکلات این قشر از جامعه برطرف می‌کند.

 

وی ضمن بیان اینکه کارفرمایانی که از افراد معلول و نابینا استفاده کنند از معافیت پرداخت سهم بیمه کارفرما به مدت پنج سال برخوردار می‌شوند، افزود: به نظر می‌رسد عدم اطلاع کافی صاحبان مشاغل در حوزه استخدام افراد معلول یکی از مشکلاتی که پیش روی جامعه هدف بهزیستی قرار دارد.

 

ایزدپور بابیان اینکه برخی بیماری‌های چشم و کم بینایی در کودکی به‌راحتی قابل‌درمان هستند ابراز داشت: به این منظور طرح پیشگیری از تنبلی چشم (آمبلیوپی) همه‌ساله در بین کودکان سه تا شش سال انجام می‌شود که در راستا ۲۲ هزار کودک استان سمنان سال گذشته در این طرح مشارکت کردند.

 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با اشاره به اینکه از تعداد یک هزار و ۴۰۶ نابینا و کم‌بینا تحت پوشش بهزیستی ۹۰۸ نفر از بهزیستی مستمری دریافت می‌کنند اظهارداشت: مابقی این افراد از خدماتی نظیر کمک‌هزینه آموزشی و تحصیلی از ابتدایی تا دانشگاه، کمک‌هزینه مناسب‌سازی منزل، کمک‌هزینه ایاب و ذهاب و کمک‌هزینه خرید تجهیزات نابینایان شامل عصای سفید، ماشین‌تحریر بریل (پرکینز) لوح و قلم (برجسته نگار) وسایل و دستگاه‌هایی برای خواندن و مطالعه و برنامه‌های نرم‌افزاری‌های کمکی برخوردار می‌شوند.

 

وی تعداد نابینای مطلق را ۱۶۰ نفر در استان سمنان اعلام کردو افزود: یک هزار و ۲۴۶ مورد نیز کم‌بینا وجود دارد که از این تعداد ۳۱۹ ساکن روستا و یک هزار و ۸۷ نفر در شهر زندگی می‌کنند که نصب موزاییک‌های ویژه کم‌بینایان و نابینایان در پیاده‌روها، رفع مشکل پل‌ها روی جوی آب، هم‌سطح سازی و برطرف کردن موانع در معابر و بهسازی مسیر تردد معلولان و نابینایان می‌تواند بخش مهمی از مشکلات نابینایان برای حضور در جامعه را برطرف کند.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان نیز درجلسه مناسب‌سازی استان سمنان بر اجرای طرح‌های مناسب‌سازی معابر ویژه معلولان و جانبازان در استان ‌تأکید کرد و گفت: مناسب‌سازی در ارائه خدمات به مردم یکی از موضوعات مهم در حوزه مدیریت شهری محسوب می‌شود.

 

«منوچهر فخری » با تاکید بر اینکه  باید از ظرفیت افراد متخصص و کارشناس در اجرای طرح‌های مرتبط با مناسب‌سازی معابر ویژه معلولان و جانبازان استفاده شود ادامه داد: شهرداران با مشورت معلولان و جانبازان اقدامات مناسب‌سازی را در حوزه اجرای طرح‌های مدیریت شهری انجام دهند.

 

وی با اشاره به تلاش‌های انجام‌شده مطلوب در حوزه مناسب‌سازی معابر ویژه معلولان و جانبازان گفت: البته بسیاری از اقدامات همچنان در این حوزه مورد غفلت واقع‌شده که لازم است در دستور کار و اولویت اقدامات قرار گیرد.

 

فخری با تأکید بر توجه به معلولان و جانبازان در ارائه خدمات اجتماعی بیان داشت: قید اجرای معابر مناسب‌سازی شده باید در بحث صدور پایان کار برای ساختمان‌های مورداستفاده عموم جانبازان و‌ معلولان موردتوجه قرار گیرد.

 

معاون ‌‌عمرانی استاندار سمنان با اشاره به شکل‌گیری ستاد مناسب‌سازی در استان‌ها بر لزوم برگزاری مستمر جلسات این ستاد تاکید و تصریح کرد: مناسب‌سازی یکی از موارد ضروری و بسیار مهم در بحث خدمت‌رسانی به معلولین و جانبازان از مدیریت امور شهری است که مصوبات جلسات این ستاد باید به صورت جدی پیگیری شود.

 

وی عنوان کرد: مسیرهای پیاده راه در بسیاری از شهرهای و استان‌های کشور و جهان عملیاتی و اجرایی شده است که این مهم باید در استان سمنان نیز در اولویت اقدامات مدیریت امور شهری لحاظ شود.

 

معاون امور فنی و زیر بنایی شهردار سمنان  نیز با بیان اینکه با مشارکت شهرداری سمنان هم اکنون ۸۰ درصد از معابر شهری برای عبور و مرور معلولان بهسازی شده است افزود: این بهسازی بیشتر شامل تسطیح معابر و اصلاح سنگ‌فرش‌ها و کف‌سازی خیابان‌ها است که در خیابان‌های اصلی شهر انجام شده است.

 

«حسن عبدالله‌زاده» ادامه داد: به منظور تسهیل در رفت و آمد توان‌خواهان از جمله روشندلان و معلولان جسمی حرکتی، کودکان، زنان‌ باردار و افراد کهنسال، امسال ۳۰۰ میلیارد ریال برای بهسازی معابر شهری اختصاص یافت.

 

وی گفت: این بهسازی شامل گذرگاه‌های پل، خط‌کشی معابر، تسطیح پیاده‌روها، خط‌کشی مخصوص نابینایان و علامت‌گذاری مخصوص افراد معلول در اماکن عمومی، بوستان‌ها، معابر اصلی شهری و ورودی اماکن درمانی است.

 

عبدالله‌زاده افزود: گستردگی کار در این حوزه بسیار زیاد است و شهرداری حساسیت خود را در صدور پایان‌کار و پروانه‌های ساختمانی و تجاری با رعایت بهسازی فضا برای جامعه هدف افزایش داده است.

 

کد خبر 862843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha