به گزارش خبرنگار شبستان مراسم اختتامیه نمایشگاه مد و مانتو عصر روز پنجشنبه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمیدرضا شاه آبادی، معاون هنری وزیر ارشاد، پروین سلیحی، مدیرکل امور بانوان صدا و سیما، فاطمه رهبر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و عیسی کشاورز، دبیر کارگروه مد و لباس در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
در این مراسم دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس در مراسم اختتامیه اولین نمایشگاه ملی مد و مانتو با اشاره به ضرورت طراحی پوشاک بومی از آرزوی همیشگی خود سخن گفت و اظهار کرد: باید لباس و پوشاک ایرانی با مولفه های اسلامی به شهرت فرش ایرانی برسد.
عیسی کشاورز ادامه داد: مانتو یک برند و محصول ایرانی است و با همه فراز و نشیب ها در طراحی، همه دنیا این کالا را به نام ایران می شناسند و زنان مسلمان در دنیا از بعد از انقلاب از این پوشش ایرانی استفاده می کنند.
او با اشاره به ضرورت توجه به رنگ و طراحی در مانتو به کمک ذهن خلاق طراحان تاکید کرد: مانتو باید قهرمان بازار پوشش کشورهای اسلامی باشد.
کشاورز همچنین از ورود مانتوهایی که شاخصه های ایرانی و اسلامی ندارد به کشور گلایه کرد و گفت: ورود این مانتوها به تولید داخلی آسیب می زند و چرخه ارتباط طراح و تولید کننده را ناقص می کند.
او با بیان اینکه وزارت ارشاد به جای دغدغه محوری در خصوص ساماندهی مد و لباس، برنامه محوری را انتخاب کرده ادامه داد: برگزاری اولین نمایشگاه مد و لباس و دور هم نشاندن طراح و تولید کننده اتفاق بزرگی بود.
کشاورز همچنین اولین نمایشگاه مد و لباس را کاری نو و متفاوت خواند و با اشاره به وجود کاستی هایی در برگزاری این نمایشگاه مسیر حرکت در ساماندهی مد و لباس را مسیری هدفمند و نظام مند ارزیابی کرد.
طراحان فعال تر عمل کنند
در ادامه این مراسم فاطمه رهبر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هرچند اولین نمایشگاه مد و مانتو را «کار خوب» توصیف کرد اما از طراحان حاضر در جلسه خواست در ساماندهی مد و لباس کشور فعال تر عمل کنند، چرا که به عقیده او تنها اکتفا به وزارت ارشاد و کارگروه ساماندهی مد و لباس کافی نیست.
او در این خصوص تاکید کرد: وظیفه اصلی در ساماندهی مد و لباس به عهده طراحان است که با توجه به نیازهای داخلی و کشورهای منطقه وارد عمل شوند، هرچند وزارت ارشاد هم وظایفی دارد.
رهبر با اشاره به افزایش حضور بانوان در اجتماع و همچنین افزایش قبولی دختران در دانشگاه گفت: گام اول در طراحی پوشاک بانوان تهیه لباس فرم و لباسی مناسب براس حضور در جامعه است، طوری که جوابگوی سلایق گوناگون باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین نسبت به اجرای شایسته طرح ساماندهی مد و لباس با توجه به هویت ایرانی و اسلامی و معرفی برندهای داخلی به دیگر کشورهای اسلامی اظهار امیدواری کرد.
رهبر در پایان سخنان خود با تشکر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون هنری او از تفاوت مشهود میان اولین نمایشگاه مد و مانتو و نمایشگاه های مشابه در سال های گذشته سخن گفت و عملکرد حسینی و شاه آبادی را در این خصوص با «همت مضاعف» توصیف کرد.
معرفی طرح های برتر مانتو
در پایان این مراسم مدل چکاوک اثرتولیدی اسکان توسط بازدیدکنندگان از نمایشگاه به عنوان انتخاب شایسته مردمی برگزیده شد. همچنین مدل های برتر مانتو در بخش مجلسی،عمومی،اداری و چرم همین طورمانتو های تولیدی معرفی شدند.
در بخش مانتوهای مجلسی مقام اول مدل آتنا اثر سهیل عباسی،مقام دوم مدل زیگورات اثر مهلا زمانی ومقام سوم مدل پروانه دوخت اثر شرکت آفاق اورانوس شرق به عنوان برندگان انتخاب شدند.
در بخش مانتوی عمومی مدل برگ اثر ترنج فلاحتی مقام اول، مدل بنفش اثر فرامز فرمانی مقام دوم و مدل زمرد اثر مینو پدرام مقام سوم را کسب کردند.
در بخش مانتوی اداری مدل ازار اثر وجیه محدثی برنده شد. در بخش مانتوی چرم نیز مدل لیلیوم اثر زهره عظیمی مقام اول را کسب کرد و مدل کمرطرح دار اثر شرکت چرم پارس مقام دوم را به دست اورد.
در بخش تولیدی ها مدل چرمینه از تولیدی پیام ، مدل کوک دوزی از تولیدی سوگل ، مدل پالتو یقه گلچین از تولیدی بقایی،مدل سوئیت گلدوزی از تولیدی گلبرگ و مدل عروسک از تولیدی نسترن به ترتیب مقام های اول تا پنجم را به دست آوردند.
رونمایی از ژورنال مانتو
در این مراسم همچنین از ژورنال مانتو رونمایی شد. مدل هایی این ژورنال آثار برتر اولین نمایشگاه ملی مد و مانتواست.
پایان پیام/
نظر شما