به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مهدی جعفری» امروز (14 آذر) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: استان خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است که بیش از 80 درصد ترانزیت به افغانستان و کشورهای آسیای میانه از راههای استان انجام می شود.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: با توجه به قرار گرفتن استان در کریدورهای بین المللی شمال- جنوب و شرق- غرب و در مسیر شبکه های حمل و نقل جاده ای و ریلی و هوائی بحث ارتقای ایمنی و ارتباط جاده ای در اولویت استان است.
افزایش 3.7 برابری تخصیص منابع ملی در حوزه راههای خراسان جنوبی
جعفری با بیان اینکه شریان های حیاتی استان طی یکسال اخیر با تزریق 3.7 برابری منابع اعتباری ملی در مقایسه با سال گذشته جان تازه ای گرفته و تمام پروژه ها باند دوم استان فعال شده است، افزود: در سال گذشته منابع ملی تخصیص یافته در حوزه راه های استان 60 میلیارد تومان بوده اما امسال تاکنون به به 222 میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال گذشته تکمیل عملیات اجرایی 630 کیلومتر راه اصلی چهار خطه استان برای رسیدن به متوسط کشوری تا افق 1402 در دستور کار قرار گرفت که با تکمیل این محورها طول راه های اصلی چهار خطه استان با افزایش 120 درصدی به یک هزار و 120 کیلومتر خواهد رسید.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی بیان کرد: محور نهبندان- سربیشه- بیرجند- قاین، محور راور- دیهوک- فردوس- بجستان، محور طبس- یزد، طبس- اصفهان، سربیشه- درح- ماهیرود، محور قاین- حاجی آباد- یزدان، محور فردوس- سرایان و محور طبس – بشرویه از پروژه های در دست اجرا در محورهای مواصلاتی استان است.
370 کیلومتر پروژه جدید باند دوم و راه آهن در دست اجرا است
جعفری با اشاره به اینکه عملیات اجرایی 94 کیلومتر از باندهای دوم از ابتدای امسال آغاز شده، عنوان کرد: همچنین 171 کیلومتر از باندهای دوم استان در قالب هشت پروژه آماده مناقصه است.
وی با بیان اینکه در یکسال گذشته 124 کیلومتر باندهای دوم در استان افتتاح شده، افزود: اکنون75 کیلومتر از باندهای دوم در دست اجرای استان آسفالت شده و در حال تکمیل علائم و ایمن سازی برای بهره برداری است و 90 کیلومتر دیگر نیز آماده آسفالت است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه در یکسال اخیر 130 کیلومتر راه آسفالته روستایی تکمیل شده، گفت: عملیات اجرایی 500 کیلومتر از راه های روستایی در دست اجرا است که با تکمیل این محورها شاهد افزایش 11 درصدی طول راه های آسفالته روستایی و برخورداری کامل روستاهای بالای 20 خانوار استان از این نعمت خواهیم بود.
جعفری با بیان اینکه عملیات اجرایی 103 کیلومتر خط راه آهن در قالب قطعه 16 از کریدور راه آهن شرق به طول 32 کیلومتر(بیرجند به سمت قاین) و همچنین 71 کیلومتر آنتنی فردوس به جزین آغاز شده، افزود: براساس مصوبه هیات دولت 4 هزار میلیارد تومان در قالب فاینانس داخلی برای اتصال بیرجند به شبکه راه آهن سراسری(ایستگاه یونسی) و 700 میلیارد یورو به منظور احداث راه آهن زاهدان به بیرجند اختصاص یافته است.
به گفته وی با احداث این خط راه آهن به طول 901 کیلوومتر می توان شاهد کاهش فاصله ترانزیتی کشورهای آسیای میانه تا بندر چابهار به میزان 345 کیلومتر و اتصال ریلی کشورهای افغانستان و جمهوری آسیای میانه به آبهای آزاد جنوب و همچنین کاهش فاصله کریدور راه آهن آسیای به میزان 685 کیلومتر و در نتیجه افزایش تقاضای بار تزانزیت باشیم.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی تاکید کرد: در مجموع 370 کیلومتر پروژه جدید باند دوم و راه آهن در قالب 15 پروژه در سطح استان در دست اجرا است.
80 پروژه بازآفرینی شهری در خراسان جنوبی اجرا می شود
جعفری با بیان اینکه مسکن به عنوان یک کالای اقتصادی هم می تواند مهمترین نیاز اساسی بشر و هم گرانترین کالای ضروری خانواده تلقی شود، عنوان کرد: دولت با توجه به شرایط بخش مسکن و شرایط اقتصادی خانوارها چهار برنامه را به منظور تامین زمین و مسکن موردنیاز متقاضیان در دستور کار قرار داده است.
وی ادامه داد: نوسازی و بهسازی بافت های ناکارآمد شهری، تامین مسکن اقشار کم درآمد، تامین مسکن خانوارهای فاقد مسکن و خانه اولی ها و نوسازی و بهسازی مسکن روستایی از برنامه های دولت در راستای تامین زمین و مسکن مورد نیاز متقاضیان است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی بیان کرد: بحث بازآفرینی شهری در دو بخش پروژه های زیربنایی و روبنایی است که 80 پروژه با هدف ساماندهی بافت های فرسوده در استان اجرا می شود که سال گذشته 48 پروژه در سطح چهار شهرستان آغاز شده است.
نام نویسی 2 هزار و 468 نفر برای مسکن ملی در خراسان جنوبی
جعفری به طرح اقدام ملی مسکن در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت : تاکنون 2 هزار و 468 نفر برای این مسکن ها در استان ثبت نام کردند.
وی از پیشبینی ساخت 4 هزار و 500 واحد مسکونی در خراسان جنوبی در قالب طرح اقدام ملی تولید مسکن خبر داد و افزود: از این تعداد 2 هزار و 500 واحد سهمیه عمومی، یک هزار واحد توسط ستاد اجرایی امام(ره) و مابقی در قالب تفاهم نامه با خیران و آموزش و پرورش و نیروهای مسلح ساخته می شود.
نظر شما