بیش‌از ۱۰ هزار نسخ خطی فارسی در کتابخانه دانشگاه علیگر هند موجود است

رییس کتابخانه مولانا آزاد دانشگاه علیگر در دیدار رایزن فرهنگی ایران در دهلی‌نو از وجود نسخه‌های ارزشمند قرآن کریم و نهج‌البلاغه و بیش‌از ۱۰ هزار نسخ خطی فارسی در این کتابخانه خبر داد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، «محمدعلی ربانی»، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو با محمد یوسف، رییس کتابخانه مولانا آزاد دانشگاه علیگر دیدار و در خصوص منابع موجود در این کتابخانه و تعداد آثار فارسی این مرکز گفت‌وگو کرد.

 

یوسف با اشاره به تعداد بیش‌از 10 هزار نسخه خطی فارسی در کتابخانه مولانا آزاد دانشگاه علیگر نسخه قرآن به خط کوفی که منتسب به امام علی(ع) است و همچنین، نسخه‌ای قدیمی از نهج‌البلاغه مربوط به اواخر قرن اول هجری را از قدیمی‌ترین آثار مکتوب در این کتابخانه مطرح کرد.

 

رییس کتابخانه مولانا آزاد دانشگاه علیگر افزود: به جهت حضور شُعرا و عرفای بزرگ پارسی‌گو در علیگر و اهتمام ویژه‌ای که سرسید بنیانگذار دانشگاه علیگر و برخی دیگر از مسئولین دانشگاه به حفظ و نگهداری میراث مکتوب و آثار عرفا و شُعرا داشتند، مجموعه‌ای عظیم از منابع و آثار مکتوب قدیمی در این کتابخانه نگهداری می‌شود که بیش‌از 10 هزار نسخه آن به زبان فارسی است.

 

وی همچنین، به تشریح فهرست‌نگاری این نسخ خطی پرداخت و از همکاری خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در چاپ و نشر برخی از این نسخ خطی و فهرست‌نگاری آن تشکر کرد.

 

تأکید بر گسترش همکاری بین کتابخانه‌های ایران و دانشگاه علیگر هند

ربانی، رایزن فرهنگی کشورمان در دهلی‌نو نیز در این دیدار با حائز اهمیت خواندن حفظ میراث مکتوب به عنوان سرمایه‌های فرهنگی و تمدنی هند ابراز امیدواری کرد تا با گسترش همکاری بین کتابخانه‌های ایران و دانشگاه علیگر زمینه‌های مناسبی جهت مبادله تجربیات شکل گیرد.

 

در ادامه این دیدار، از بخش‌های مختلف کتابخانه دانشگاه علیگر بازدید به عمل آمد.

 

بنابر اعلام این خبر، کتابخانه مولانا آزاد دانشگاه اسلامی علیگر یکی از کتابخانه‌های غنی مربوط به آثار اسلامی و میراث مکتوب فارسی است. در این کتابخانه نسخه‌های ارزشمند قرآن کریم و نهج‌البلاغه مربوط به سده‌های اول و دوم اسلامی موجود است.

 

علی شاه نوری

کد خبر 864955

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha