خبرگزاری شبستان _شیروان؛ جشنواره بازی های بومی و محلی با هدف احیای بازی های بومی و محلی و سنت های قدیمی که مدتی بود به فراموشی سپرده شده بود، برگزار می شود، جشنواره های ضروری برای کودکان و نوجوانانی که اکثر اوقات خود را صرف بازی های اینترنتی می کنند و علاوه بر آن تاثیرهای منفی در رفتار و اخلاق آنان مشاهده می شود، نقش مهمی دارد.
این جشنواره ها که مدتی است در روستاهای این شهرستان با همکاری دهیاری، شورا، بخشداری و اداره ورزش و جوانان صورت می گیرد در کنار آن همراه با برنامه های مفرح و شاد و یا پخت انواع غذاها شامل آش، فطیر، دلمه، کوکو، کلم ژلو و غیره می باشد و در کنار آن موسیقی ها و رقص های محلی انگیزه را برای شرکت در این مسابقات افزایش می دهد.
یکی از والدین می گوید: در عصر حاضر که عصر ارتباطات است و کودکان و نوجوانان بازی های گذشته را فراموش کرده و بیشتر به سراغ بازی های اینترنتی می روند بازی های بومی و محلی می تواند آنان را با سنت ها و رسوم قدیم آشنا کند.
مرتضی درخشانی اظهار داشت: مدت ها بود که پسر 8 ساله ام عصرها در ساعات بیکاری با رفتن به کافی نت و استفاده از بازی های اینترنتی رفتار خشنی را یاد گرفته بود و الگویش استفاده از رفتار و فرهنگ غرب شده بود.
یکی دیگر از والدین دانش آموزان با اشاره به نقش و اهمیت بازی های بومی و محلی افزود: معلمان ورزش می توانند در زنگ های ورزش برای استقبال بیشتر دانش آموزان و علاقه آنان به ورزش، بخشی از ساعت را به این ورزش اختصاص دهند تا علاوه بر تنوع ورزش های مختلف استقبال و انگیزه ای برای دانش اموزان صورت گیرد.
زهرا خرامان تصریح کرد: متاسفانه با ورود بازی های جدید که اینترنتی است کودکان بیشتر گرایش به آن دارند و این خانواده و مدرسه است که می تواند نگرش کودکان و نوجوانان را تغییر دهد و علاوه بر آن دستگاه های آموزشی و فرهنگی نهادهای اصلی و متولی برای نهادینه کردن چنین برنامه ها و سنت هایی قدیمی هستند که احیا شود و به فراموشی سپرده نشود.
یکی از همکاران فرهنگی هم گفت: بدون شک ورزش روستايي و بازيهاي بومي و محلي و برگزاري جشنوارههاي بازيهاي بومي و محلي در استانهاي مختلف کشور در همين راستا است و نقش رسانه ملي را نيز نبايد در اين مقوله ناديده گرفت.
سمانه آزاد اندیش بیان کرد: گنجاندن بازيهاي بومي و محلي در مسابقات تلويزيوني و برخي فيلمها و سريالها نيز ميتواند در احياي اين بازيها موثر باشد.
یک کارشناس ارشد آسیب های اجتماعی افزود: مدرسه در گذشته خاستگاه بسياري از بازيهاي بومي - سنتي بود و دانش آموزان در زنگهاي تفريحي و اوقات بيکاري به انجام اين بازيها مبادرت ميکردند.
پوریا قهرمان تصریح کرد: هر چند در حال حاضر انجام اين بازيها در مدارس با اقبال عمومي چنداني همراه نيست ولي ميتوان از مدرسه به عنوان يکي از نهادهاي موثر در احياي بازيهاي سنتي و بومي ياد کرد.
وی گفت: برگزاري جشنواره بازيهاي محلي در مدارس، گنجاندن و معرفي اين بازيها از طريق مجلات رشد يا حتي کتابهاي درسي و برگزاري مسابقات درون مدرسهاي و بين مدرسهاي ميتوانند در معرفي و باز نشر اين گونه بازيها به نسل جديد موثر باشند.
قهرمان گفت: تحرک، پويايي و نشاط در دوران کودکي متضمن سلامت جسم و روان در ساير ادوار زندگي است و هر قدر کودکان در خانواده و جامعه احساس نشاط کنند و از تنشهاي ذهني به دور باشند، بدون شک در يادگيري آداب و مهارتهاي اجتماعي و ساختن جامعه قانون مند و پويا در آينده موفقتر خواهند بود.
سرپرست اداره ورزش و جوانان شیروان هم گفت: يکي از راهکارهاي داشتن کودکاني شاد و اميدوار، توجه به بازي و انجام فعاليتهاي بدني و ورزشي است.
محمدرضا برغمدی اظهار داشت: متاسفانه در جامعه کنوني بيشتر نوجوانان، کمتر به بازيهاي حرکتي علاقه نشان ميدهند که اميد است خانوادهها نيز به اهميت اين موضوع پي ببرند.
سرپرست اداره ورزش و جوانان شیروان گفت: با توجه به ظرفیت هایی که در مناطق روستایی وجود دارد موضوع همگانی کردن ورزش در اولویت قرار دارد و درصدد هستیم تا امکانات و زیرساخت ها را در روستاها فراهم کنیم.
برغمدی تصریح کرد: کسانی را که در مناطق روستایی زندگی می کنند تحت پوشش قرار می دهیم و برای این جامعه ورزشی، دوره های آموزشی به صورت عمومی و تخصصی برگزار می کنیم.
وی بیان داشت: امروزه علاوه بر شهرستان ها در بخش ها و روستاها هم مسابقات و جشنواره های مختلف ورزش روستایی و بازی های بومی و محلی در حال برگزاری است اما متاسفانه برخی نقاط مخصوصا مناطق مرزی با محرومیت هایی رو به رو هستند که گاه یک توپ والیبال هم میتواند گره ورزش آنجا را باز کند.
نظر شما