اتکا بر مدیریت اقتضایی و خلاق، راهکار عبور از چالش‌های مدیریت شهری

«سعید ابریشمی‌راد» در نشست هم‌اندیشی مدیران شهری و اعضای شورای اسلامی شهرهای کاشان و تبریز گفت: مدیریت اقتضایی و خلاق، عنصر تعیین‌کننده در عبور از چالش های مدیریت شهری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شمال استان اصفهان، «سعید ابریشمی‌راد» در نشست هم‌اندیشی مدیران شهری و اعضای شورای اسلامی شهرهای کاشان و تبریز گفت: شهرداری‌ها دارای وظایف تقریبا مشخصی هستند اما مدیریت اقتضایی و خلاق، عنصر تعیین‌کننده در این زمینه است و اگر این نوع مدیریت به درستی درک شود، بخش زیادی از مسائل و چالش های پیش روی شهرداری‌ها قابل حل است.

 

شهردار کاشان خاطرنشان کرد: نوع مدیریت در این شیوه بر اساس زمان، مکان و حتی شرایط آب و هوایی متفاوت می‌شود البته اجرای درست آن نیازمند توانمندی و البته برخورداری از سازوکارهای تصمیم‌گیری درست است.

 

ابریشمی راد با تأکید بر اینکه کارکرد امروز شهرداری‌ها در چارچوب مدیریت اقتضایی به عنوان نهادهایی اجتماعی تلقی می‌شود، عنوان کرد: شهرداری‌ها فراتر از نهاد صرفا خدماتی، دارای رویکرد اجتماعی‌محور هستند اتفاقی که موجب شده پشتوانه مردمی به عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل ثبات و اقتدار مدیریت شهری مطرح باشد.

 

وی با اشاره به اجرای مدیریت مشارکتی در دوره کنونی مدیریت شهری عنوان کرد: این اتفاق به عنوان یکی از اصلی‌ترین رویکردهای مدیریت شهری در چند سال اخیر محقق شده و مردم در فرآیند تصمیم گیری مدیریت شهری حضوری موثر و نقشی‎آفرینی مستقیم داشته‌اند.

 

شهردار کاشان افزود: برای عملیاتی شدن این نگرش، در ۱۷ ناحیه شهرداری کاشان مجالس مشورتی با معتمدین محلی شکل گرفته، که موجب آگاهی بدون واسطه نسبت به نیازهای اصلی شده و بودجه مصوب شهرداری را بر مبنای نیازسنجی درست و واقعی نواحی تنظیم کرده است.

 

ابریشمی راد با تأکید بر اینکه بالاترین سطح توسعه، توسعه ظرفیت‎های اجتماعی است افزود: شناسایی و به عرصه عمل آوردن این ظرفیت بسیار مهم است و می‌تواند زمینه‌ساز اقدامات موثر و سازنده بعدی در این مسیر باشد.

 

وی استفاده از ظرفیت و جایگاه نخبگان و برخی از اقشار صاحب اندیشه و نگاه را خاطرنشان کرد و گفت: شهرداری کاشان در نخستین گام به سراغ هنرمندان رفت و با تشکیل شورای مشورتی هنر عزم خود را در تقویت و توسعه زیرساخت‎های فرهنگی نشان داد.

 

شهردار کاشان در ادامه با تأکید بر اینکه صاحبان اصلی شهر مردم هستند، به نقش تعاملات اجتماعی اشاره و تصریح کرد: مردم در کاشان بر اساس تعاملات اجتماعی، محلات را شکل دادند چنانکه گذرها، آب‌انبار،مراکز مذهبی و... توسط خود مردم ساخته شده و امروز هم به عنوانی ساختاری کارآمد عمل می‎کند.

 

ابریشمی راد تأکید کرد: توسعه شهر اگر به دست صاحبان اصلی رقم خورده و ‌مشارکت از بطن جامعه آغاز شود، قطعا اتفاقات بهتری رخ می‌دهد.

 

وی با اشاره به اینکه شهرداری تبریز در حوزه اقتصاد شهری، بسار موفق عمل کرده و در تحقق نقدینگی وضعیت خوبی دارد عنوان کرد: امروز شاهد آن هستیم، سرمایه‌ای که در دست مردم است در رونق شهر استفاده می‌شود بر این اساس از تبریز می‌خواهیم تجربیات خود را در حوزه اقتصاد شهری به ما نیز عرضه کند.

 

این مسؤول با بیان اینکه تمام ایده‌ها در صورت نبود منابع، نمی‌تواند ارزش واقعی بیابد متذکر شد: هرجا صحبت از توسعه و استراتژی های شهری می‎شود نمی‌توان از سهم مهم صاحبان سرمایه به راحتی عبور کرد.

 

شهردار تبریز هم در این نشست، مراجعه مدیران به شهرهای مختلف را یکی از راه‌های انتقال تجربیات واطلاع از اتفاقات مهم دانست و گفت: کارهای خوبی در حوزه بافت تاریخی و نحوه برخورد با این ظرفیت تمدنی در کاشان انجام شده است که باید مورد استفاده ما نیز قرار گیرد.

 

«ایرج شهین باهر» با نادرست خواندن عنوان «بافت فرسوده» گفت: این سرمایه‌های ارزشمند، می‌توانند زمینه شکوفایی استعدادها و ظرفیت‌های مهم دیگری باشند به شرط آنکه باید داشته‌های خود را بشناسیم و آن را بارور سازیم همانگونه که مدیریت شهری و سیاست گذارهای کاشان مسیر خود را برای استفاده از این ظرفیت پیدا کرده‎اند.

 

وی با بیان اینکه باید آموزش شهروندی را ارتقا دهیم و در کنار آن مشارکت مردم را تقویت کنیم گفت: بر این اساس، موارد آموزش شهروندی در قالب ۲۶ کتاب ارائه و در ۸۱ مدرسه تبریز اجرا می‌شود.

 

شهردار تبریز تأکید کرد: بر مبنای برنامه‌ریزی مرکز پژوهش‌های شورا و شهرداری تبریز، چشم‎انداز ۱۲ ساله تدوین و مسیری مشخص، معین شده است.

 

شهین باهری همچنین متذکر شد: اگر فرزندان ما یاد بگیرند چطور در شهر زندگی کنند، از بسیاری هزینه‌های ما در حوزه مدیریت شهری کاسته می‌شود به عبارت دیگر اگر آموزش به صورت درست انجام شود نیاز به اقدامات بازدارنده احساس نمی‌شود./

کد خبر 866532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha