دولت نباید قیمت بنزین را تعیین کند/ساز و کار قیمت گذاری باید اصلاح شود

مدنی زاده با اشاره به اینکه اصلاح قیمت گذاری حامل‌های انرژی به معنای گران شدن قیمت‌ها نیست، گفت: بلکه ساز و کار قیمت گذاری باید اصلاح شود و دولت نباید قیمت بنزین را تعیین کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «سید علی مدنی زاده» شب گذشته (چهارشنبه 20 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره لایحه بودجه 99 به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه بودجه منعکس کننده تعادلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور و در چند دهه اخیر دچار کسری ساختاری بوده است، گفت: این کسری با درآمد‌های نفتی و بدهی دولت به نهاد‌های اقتصادی جبران شده، اما خود را به صورت تورم در جامعه نشان داده است.

 

کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در حال حاضر با کاهش درآمد‌های نفتی به اجبار نقش درآمد‌های نفتی در بودجه کاهش یافته، اما هنوز از بودجه خارج نشده است، گفت: منظور از قطع وابستگی به نفت؛ سرمایه گذاری درآمد حاصل از فروش نفت در کشور است و نباید به آسانی دسترسی به منابع صندوق ذخیره ارزی وجود داشته باشد.

 

وی با اشاره به اینکه اصلاح قیمت گذاری حامل‌های انرژی به معنای گران شدن قیمت‌ها نیست، گفت: بلکه ساز و کار قیمت گذاری باید اصلاح شود و دولت نباید قیمت بنزین را تعیین کند.

 

مدنی زاده با بیان اینکه چگونگی استفاده از درآمد‌های نفتی به این معناست که این درآمد‌ها نباید در بودجه بیاید و به عنوان نمونه در صندوق توسعه ملی یا صندوق‌های حمایتی دیگر تزریق شود و آن‌ها را تقویت کند، گفت: با توجه به کاهش ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار میلیارد تومانی درآمد‌های فروش نفت نمی‌توان گفت: با از دست دادن این درآمد هیچ اتفاقی برای کسی نیفتد و قدرت خرید و رشد اقتصادی مانند گذشته باشد.

 

وی با اشاره به اینکه با توجه به اینکه درآمد‌های نفتی از بودجه کم شده است، بودجه باید کاری کند که کاهش قدرت خرید مردم تقسیط شود، گفت: نمی‌توانیم بودجه‌ای معادل بودجه سال ۹۶ با شرایطی که درآمد‌های نفتی کاهش یافته است ببندیم.

 

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اگر اوراق مشارکت نیز برای جبران کسری بودجه ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی منتشر کنیم به دلیل اینکه بازار بدهی عمق انتشار اوراق در این ابعاد را ندارد، گفت: عملیات بازار باز بانک مرکزی نیز نداریم انتشار این اوراق موثر نیست.

 

مدنی زاده با طرح این موضوع که پنج شش سال است که به بانک مرکزی برای عملیات بازار باز توصیه می‌شود، اما بانک مرکزی این کار را انجام نداده است، گفت: در دو سال گذشته تلاش شده است که از بانک مرکزی استقراض نشود و در این مدت استقراض از بانک مرکزی برای جبران کسری بودجه وجود ندارد. رکود به دلیل کاهش درآمد نفتی امر محققی است و تنها کاری که می‌شود انجام داد کاهش اثر آن است و نمی‌توان این مسأله را حذف کرد./

کد خبر 866908

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha