راه‌یافتگان به مجلس باید درد مردم داشته باشند

حجت‌الاسلام جلال زاده با تأکید بر اینکه راه‌یافتگان به مجلس شورای اسلامی باید درد مردم داشته باشند، گفت: دشمنان درصدد هستند که با جوسازی رسانه‌ای، مردم را از مدرس‌های زمانه غافل کنند.‌

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد؛ «حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمدرضا جلال زاده» در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان معظم و والامقام، حضرت آیت‌الله سید حسن مدرس، میرزا کوچک خان جنگلی و امیر احمد کشوری که به همت کانون نخبگان حامی اسلام ناب مرحوم حضرت امام خمینی (رحمه‌الله علیه) میبد در محل آستان مقدس امامزادگان سید کمال‌الدین و سید صدرالدین قنبر این شهرستان برگزار شد؛ این شهدای معزز و پرافتخار را افرادی باعظمت و حقیقتاً بزرگ دانست.

وی ضمن تأکید بر لزوم تبیین و تشریح نقش این شهیدان بزرگوار در تحقق ایران امروز برای آحاد و اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان اظهار داشت: شاهان حکومت قاجاریه در سراسر عمر پادشاهی موردحمایت روس‌ها بودند که نکته‌ای مغفول در طول تاریخ ما محسوب می‌شود درواقع این دسته از شاهان؛ عرق ایرانی نداشتند، مختصات ایران را نمی‌دانستند ولی به هر عنوان و دلیلی بر این کشور حاکم شدند. این حکام در دوره‌ای به ویژه در زمان پادشاهی ناصرالدین‌شاه، مخالفت با منافع ارزشمند ملی را به میزان بالایی رساندند.

کارشناس مذهبی بابیان اینکه ناصرالدین‌شاه قاجار در هنگام برگشت از فرنگ، حجمی از قراردادها را به همراه خود داشت که یکی از آن‌ها در طول سلطنت وی، قرارداد اعطای امتیاز توتون و تنباکو بود که ظلم و ستمی آشکار بر توده مردم به ویژه قشر زحمتکش کشاورز محسوب می‌شد اذعان کرد: حتی در برخی از مستندات این‌گونه ذکرشده است که ناصرالدین‌شاه برای خوش‌گذرانی به مدت چهار روز بیشتر در اروپا با فروش برخی از منافع گران‌قدر ایران، سفر خود را طولانی‌تر می‌کرد.

وی افزود: در حدود صد و پنجاه سال پیش همانند امروز، سازوکاری به نام مجلس وجود نداشت که اعضای آن‌که منتخبین ملت هستند در جریان همه امور باشند بلکه حکومت وقت همانند سلطنت ناصرالدین‌شاه قاجار در ارتباط با کشورهای اروپایی، قراردادهایی سراسر ضرر را امضاء می‌کرد ولی افراد بعد از مدت قابل‌توجهی در داخل از این موضوع مهم اطلاع پیدا می‌کردند. با توجه به اینکه ادامه تحمل چنین وضعی امکان‌پذیر نبود، علماء به همراه جمعی از نخبگان زمانه، انقلاب مشروطیت را برپا کردند.

محقق و پژوهشگر با اشاره به اینکه حکومت مشروطه بدان معناست که قدرت شاه باید لجام پیدا کند و شاه قادر به انجام هر کاری به صورت دلخواه خود نباشد گفت: نقش روحانیون، طلاب، علماء و نخبگان در حرکت عظیم جنبش مشروطه که بالأخره شاه قاجار مجبور به پذیرش و استقرار آن شد، پررنگ بود البته نقش کسبه نیز در این زمینه قابل تأمل بود. به عبارتی در صد و پنجاه سال اخیر در زمان حرکت انقلاب مشروطه، انقلاب شکوهمند اسلامی و سایر رویدادهای شاخص اجتماعی و سیاسی؛ تجار و کسبه نقش مهم و بسزایی داشته‌اند. 

وی بابیان اینکه مرحوم شیخ فضل‌الله نوری که جزء یگانه افراد تاریخ ایران‌زمین و مذهب تشیع است برخی از علمای ساکن در نجف اشرف را در جهت حمایت و پشتیبانی مؤثر از نهضت مشروطه آگاه ساخت ابراز کرد: پس از پیروزی نهضت مشروطه؛ مجلس تشکیل شد. غربی‌ها که زودتر از کشورمان دارای مجلس بودند درصدد برآمدند که افرادی نفوذیِ مدنظر و موردحمایت خود را وارد مجلس کنند چراکه می‌دانستند مجلس یک شمشیر دو لبه است که هم می‌تواند به کشور و مردم خدمت کرده و صدای ملت باشد و یا خیانت کرده و صدای بیگانگان و دشمنان باشد.

حجت‌الاسلام جلال زاده بابیان اینکه دشمنان در مجلس مشروطه خواهان، لیست انگلیسی را برای راه یافتن نفوذی‌ها به مجلس ارائه کردند ادامه داد: امروز هم اگر برای انتخابات مجلس؛ لیستی منتشر شود که بی‌بی‌سی، رسانه‌های معاند و دولت انگلستان از آن حمایت کنند، آن نیز یک لیست انگلیسی است.‌ وقتی‌که مرحوم شیخ فضل‌الله نوری در آستانه اعدام بود خطاب به مردم فریاد زد که شما ناله مرا نمی‌فهمید به دلیل اینکه کسانی که دور این چوبه دار جمع شده‌اند همان مردمی هستند که در سفارت‌خانه انگلستان متحصن شدند و پُلوی انگلیسی خوردند. 

وی ضمن اشاره به آیات شریفه سوره مبارکه نساء؛ این سوره نورانی قرآن کریم را سوره سیاست و حائز اهمیت خواند و با تأکید بر لزوم مطالعه کتاب روشنفکران در خدمت و خیانت (نوشته مرحوم جلال آل احمد) خاطرنشان کرد: مرحوم شیخ فضل‌الله نوری در آستانه شهادت، پیش‌بینی‌هایی داشت ازجمله آنکه گفت از دل این مشروطه با روند فعلی (که وی نسبت به آن اعتراض داشت)، دیکتاتوری بیرون خواهد آمد و دوم آنکه لباس روحانیت و حجاب را از مردم خواهند گرفت. 

کارشناس مذهبی به نقش ضروری و حیاتی شخصیت شهید آیت‌الله سید حسن مدرس در مجلس اشاره و تصریح کرد: وی در مجلس به روشنگری می‌پرداخت درواقع آیت‌الله مدرس آمده بود تا با چشم باز جلوی نفوذ غربی‌ها و روس‌ها در مجلس را بگیرد و درصدد بود تا قانون طبق قرآن و دین اسلام اجراء شود درحالی‌که با بررسی نمایندگان مجلس و یا افراد مؤثر بر مجلس در عصر سید حسن مدرس، شاهد آن هستیم که افرادی که یا آخوند بودند (البته لباس خود را کنار گذاشته بودند) یا آخوندزاده بودند تمام‌قد از لوایح همسو با منافع انگلیس و روسیه دفاع می‌کردند.

وی در ادامه؛ روحانی شهید، میرزا کوچک خان جنگلی را مبارزی باشکوه دانست و یادآور شد: باید بیش از پیش در رابطه با این شخصیت در مجالس و محافل، مطالبی گفته شود. زمانی که قحطی، ایران را فراگرفت؛ وی در جنگل‌های شمال، یاری گر و کمک‌رسان به مردم دردمند و قحطی‌زده بود. میرزا کوچک خان جنگلی در مقابل دو استعمار انگلستان و روسیه و امثال رضاخان در ایران نیز ایستاد تا اینکه به شهادت رسید در همین راستا شهید مدرس نیز کمک به میرزا کوچک خان جنگلی را واجب می‌دانست چراکه وی در مقابل دشمنان مقاومت می‌کرد.

محقق و پژوهشگر بابیان اینکه شهید آیت‌الله سید حسن مدرس معتقد بود که باید در نقطه‌ای از شهر، خانه اجاره‌ای ساده‌ای را انتخاب کند تا بتواند به راحتی در مجلس حرف خود را اظهار کند و در میدان عمل نیز چنین اعتقادی را اثبات کرد عنوان کرد: باید بپذیریم که متأسفانه هنوز برخی سید حسن تقی زاده‌ها که معتقد بودند باید سر تا پای ایرانی جماعت، غربی شود در کشور وجود دارند و می‌بایستی سید حسن مدرس‌های زمانه در مقابل آن‌ها تمام‌قد بایستند.

وی با اشاره به اینکه شهید آیت‌الله سید حسن مدرس حتی درگیری با نیروهای روسی در جریان حمله روسیه به ایران در منطقه رباط‌کریم را نیز در کارنامه خود داشت گفت: دشمنان قسم‌خورده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، امروز با فضاسازی رسانه‌ای، بستر فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی موجود سعی دارند تا آحاد و اقشار مختلف مردم را از سید حسن مدرس‌های زمانه غافل کنند. باید راه‌یافتگان به بهارستان و خانه ملت افرادی باشند که درد دین و مردم داشته باشند و به دنبال جناح‌بازی‌ها و دعواهای گوناگون سیاسی نباشد.

حجت‌الاسلام جلال زاده در پایان با اشاره به اینکه به تعبیر امیرالمؤمنین، حضرت امام علی (علیه‌السلام) در خطبه سوم نهج‌البلاغه، خداوند تبارک و تعالی از علماء عهد گرفته است که در برابر ظالم ساکت نباشند ابراز کرد: بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی، مرحوم حضرت امام خمینی (رحمه‌الله علیه) فرمودند که اگر چند نفر مثل شهید آیت‌الله سید حسن مدرس در مجلس داشتیم؛ اوضاع به شکل دیگری رقم می‌خورد و رضاخان در اعمال سیاست‌هایش موفق نمی‌شد. 

کد خبر 867871

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha