مهارت‌آموزی لازمه پیوند بیکار با بازار کار است

توسعه فرهنگ کارآفرینی و اهمیت و نیاز به‌تمامی حرفه‌ها باید در چارچوب آموزش‌های تخصصی در دوران مدرسه به دانش آموزان تبیین شود. چراکه آینده‌سازان این مرزوبوم باید بدانند مدرک‌گرایی و فارغ‌التحصیلی فاقد مهارت نمی‌تواند شغل پایدار را برایشان ارمغان آورد.

خبرگزاری شبستان-مازندران، همیشه از خانواده یا اطرافیان خود شنیده‌ایم «تا می‌توانی درس بخوان كه بتوانی درجایی استخدام شوی» اما وقتی برای پیدا كردن كار حتی کار خیلی سطح پایین جستجو می‌کنیم متوجه می‌شویم خیلی درس‌هایی كه در مقاطع مختلف تحصیلی به‌ویژه دانشگاه خوانده‌ایم و درس‌هایی كه شاید در آینده قرار است بخوانیم هیچ فایده‌ای در دنیای واقعی و بازار كار ندارد.

 

و هر بار از زبان کارفرمایان جملاتی نظیر چه مهارت و حرفه داری؟ چه‌کاری بلد هستی انجام دهی؟ و... جاری می‌شود و بازهم دربسته. استخدام و پشت‌میزنشینی رویای بزرگ جوانان كشور عزیزمان است و وقتی‌که با تحصیلات دانشگاهی نمی‌توانند شغلی بیابند دچار ناامیدی می‌شوند.

 

سال‌هاست که می‌شنویم دانش‌آموختگان جویای کار فاقد مهارت هستند و این موضوع یکی از مشکلات عمده بازار کار در ایران اسلامی است.درحالی‌که در كشورهای توسعه‌یافته ركن اصلی اشتغال مهارت‌آموزی است و برای پیوند با بازار كار جوانان می‌توانند با آموزش‌های کوتاه‌مدت به بازار كار بپیوندند.

 

هر جامعه‌ای برای به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصادی بایستی با استفاده از آموزش، خلاقیت را در جنبه‌های مختلف علمی و پژوهشی شکوفا سازد. ازاین‌رو توسعه فرهنگ کارآفرینی و اهمیت و نیاز به‌تمامی حرفه‌ها باید در چارچوب آموزش‌های تخصصی در دوران مدرسه به دانش آموزان تبیین شود. چراکه آینده‌سازان این مرزوبوم باید بدانند مدرک‌گرایی و فارغ‌التحصیلی فاقد مهارت نمی‌تواند شغل پایدار را برایشان ارمغان آورد.

 

البته امروزه شاهدیم که آموزش‌وپرورش و دانشگاه در كشور به دنبال ایجاد زمینه گرایش نسل جدید به سمت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باهدف مهارت‌آموزی هستند اما هنوز به جایگاهی كه باید در اشتغال كشور برسند، دست نیافته‌اند. تحقق این مهم مستلزم صرف وقت و انرژی بیش‌ازپیش مسئولان امر و معرفی و تبیین سیره عملی کارآفرینان برتر کشور است.

*مهارت‌آموزی لازمه پیوند بیکار با بازار کار است

«هوشنگ علیزاده» در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در سالن سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساریبابیان اینکه مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای 22 بهمن ساری تحت نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و زیر نظر سازمان بین‌المللی کار ( ILO) در جهت بهینه‌سازی  استانداردهای کار و حصول اطمینان از بکار گیری آن‌ها توسط افراد جویای کار فعالیت دارد.

 

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای 22 بهمن ساری با اشاره به اینکه گستره فعالیت این مرکز درزمینهٔ توانمندسازی افراد بیکار جویای کار و تأمین منابع انسانی است، اظهار کرد: این مرکز با مشاوره کارآفرینی و ارائه ایده، کمک‌کار برای ورود به بازار کاراست.

 

وی بابیان اینکه مهارت‌آموزی می‌تواند گام‌های افراد را برای ورود به بازار كار مستحكم كند، اظهار کرد: آموزش‌های لازم در رشته‌هایی از صنوف مختلف صنایع، خدماتی، کشاورزی، تعاونی‌ها، گردشگری، فن‌آوری نوین توسط این مرکز ارائه می‌شود.

 

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای 22 بهمن ساری بابیان اینکه هرساله تعداد زیادی افراد جویای کار با ورود به این مرکز فارغ‌التحصیل فنی و حرفه‌ای می‌شوند، گفت: این افراد علاوه بر ایجاد اشتغال مناسب برای خود، بخشی از نیروی کار جامعه را هم مشغول کار می‌کنند.

 

علیزاده بابیان اینکه در این مرکز آموزشی برخی از افراد درحال گذراندن دوره‌های آموزشی با هدایت مربیان دست به اختراع می‌زنند، افزود: نمونه‌های فراوانی از ثبت اختراع داریم که در سطح مسابقات مهارتی کشوری و جهانی عناوین برتر کسب کرده و اکنون به‌عنوان مخترع کار خود را به مرحله تولید رساندند.

 

وی اضافه کرد: در استان مازندران نمونه‌های فراوانی داریم و برخی از این اختراع‌ها که نمونه کارهایی است که به‌صورت دستی تولیدشده به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران به نمایش گذاشته شد .

علیزاده بابیان اینکه به جهت محدودیت فضای نمایشگاه شرایط ارائه تولیدات انبوه فارغ‌التحصیلان مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای 22 بهمن ساری فراهم نشده است، گفت: تلاش داریم تا از کارآفرینان این مرکز مستندسازی کرده و به مردم معرفی کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه فارغ‌التحصیلان این مرکز آموزشی درزمینهٔ انرژی‌های تجدید پذیر، فن‌آوری زیست‌محیطی، بهینه‌سازی مصرف انرژی،  هوشمند سازی و اتوماسیون سازی فعالیت و بعضاً ثبت اختراع دارند، خاطرنشان شد: زمینه‌های فکری این مخترعان و کارآفرینان و تحول در فکر کارآموزان برای به اینکه بتوانند دست‌به‌کار و تولید بزنند در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای و توسط کارشناسان و مربیان زبده باشهرت بین‌المللی ایجاد می‌شود.

 

*آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تنها راه ورود به بازار کار برای افراد فاقد تمکن مالی

علیزاده با تأکید براینکه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تنها راه ورود به بازار کار برای افرادی است که توانمندی مالی لازم را ندارند، تصریح کرد: در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای 22 بهمن ساری در بحث مشاوره کارآفرینی از کارآموزان حمایت فکری می‌شود. کارآموزان را در دوره‌های آموزشی تخصصی کارآفرینی وارد می‌کنیم و زمینه دریافت مجوز، ورود به بازار و ... را برای افراد جویای کار فراهم می‌کنیم.

 

وی اذعان کرد: ارائه آموزش و خدمات مشاوره رایگان برای ورود به بازار کار در مراکز فنی و حرفه‌ای فراهم است و افراد می‌توانند با ورود به این مراکز از آموزش و ایده‌های مختلف بهره‌مند شوند.


*آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باید از سنین پایین شروع شود 

«محمدمهدی بهادری» که از سال 90 در فنی و حرفه‌ای به‌عنوان مربی کشاورزی و مسئول پژوهش فعالیت دارد، در خصوص اهمیت مهارت‌آموزی به خبرنگار شبستان گفت: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باید از سنین پایین شروع تا ایجاد انگیزه شود و فرد با شناختن نیاز و مهارت‌آموزی به‌عنوان کارآفرین ادامه فعالیت دهد.

 

دانشجوی دکترای علوم طیور شاخه کشاورزی افزود: فعالیت‌های فنی و حرفه‌ای بعضاً نمونه کارهایی است که توسط مربیان و هنرجویان به مرحله تولید رسیده و تبدیل به محصول شده است و یا بنا به دلایل و مشکلاتی به ثبت نرسید.

 

این استاد فنی و حرفه‌ای بابیان اینکه مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای 22 بهمن ساری مرکز توأمان کشاورزی و صنعت است، یادآور شد: مراکز فنی و حرفه‌ای عمدتاً در حیطه‌های صنعتی، کشاورزی، خدمات، گردشگری و سایر رشته‌ها فعالیت دارند.

بهادری با اشاره به اینکه برخی از پروژه‌های علمی و پژوهشی این مرکز از طرح‌های ملی و بین‌المللی و یا دارای دیپلم افتخار و  مدال‌های طلا و نقره هستند، گفت: مربیان و کارآموزان این مرکز در بخش ساخت انواع پنجره و جداره‌ها در المپیاد جهانی مدال طلا دریافت کردند؛ در رشته‌های جوشکاری E6 - E3 و جوشکاری زیرآب، کارآموزان نخبه جهانی و بین‌المللی داریم.

وی بابیان اینکه علاقه‌مندان به مهارت‌آموزی از سن 15 سالگی می‌توانند در کلاس‌های مهارت‌آموزی فنی و حرفه‌ای شرکت کنند، ابراز امیدواری کرد که امروز نسل جدید در حال حرکت به سمت مهارت‌آموزی است.

 

بهادری بابیان اینکه صرف درس خواندن در دانشگاه برای ورود به بازار کار کافی نیست، افزود: داشتن صرف مدرک تحصیلی، جوابگوی جامعه فعلی ما نیست و باید اهمیت مهارت‌آموزی برای ورود به بازار کار باید برای جوانان اطلاع‌رسانی و تبیین شود.

 

* مهارت‌آموزی به درآمدزایی ختم می‌شود

وی خاطرنشان کرد: کارآموزان بامهارت آموزی در فنی و حرفه‌ای، می‌توانند به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی کوچک فعالیت کنند و درآمدزا باشند.

گزارش:سودابه احمدپور ملکشاه

 

 

 

کد خبر 868574

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha