به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «ابوالقاسم شیرازی» شب گذشته (دوشنبه 25 آذر) در گفتگوی 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما که به سایه و روشن های راه اندازی واحدهای تولیدی پوشاک در روستاها در قالب طرح ملی پوشاک پرداخته بود با بیان اینکه خیلی به این طرح خوش بین نیستم، گفت: طرح پوشاک ملی عنوان خوبی است. انتقادی که به این طرح وارد است این است که در این طرح توجه اصلی به تولید محور شدن روستاها است و قرار است تولید پوشاک در مناطق روستایی انجام شود این درحالی است که در همین شهر تهران بالغ بر ۲۰ هزار واحد صنفی پوشاک وجود دارد که برخی نیمه جان و برخی بیجان هستند.
رئیس اتحادیه پوشاک با بیان اینکه به نظر من اگر قرار است طرحی انجام شود باید اولویت اصلی به این واحدها داده شود که هم زودتر به برند میرسند و هم بازدهی بهتری نسبت به واحدهای روستایی خواهند داشت، گفت: نفس اصلی این طرح که صادرات است خوب است، ولی سوال اینجاست که چرا روستایی که شغل اصلی اش دامپروری و کشاورزی است وارد تولید کنیم و شاغلان اصلی این حرفه را نادیده بگیریم!
وی با اشاره به اینکه در این طرح تسهیلات به واحدهای روستایی ۵ استان اختصاص داده شده است و به تولیدکننده داخلی توجهی نشده است، گفت: واحدهای تولیدی داخلی امروزه در حال دانش بنیان شدن هستند و توان به روز شدن را دارند. تولیدات پوشاک یکی دو سال اخیر که با کیفیت لازم جای کالای قاچاق و خارجی را در بازار داخلی پر کرده است دانش بنیان است.
رئیس اتحادیه پوشاک با بیان اینکه در اجرای این طرح ابتدا باید کیفیت تولید داخلی را در نظر بگیریم، چون در غیر اینصورت کشورهای خارجی بازار داخلی را در دست خواهند گرفت و بعد از آن باید آن به بازارهای خارجی بیندیشیم، گفت: این طرح محکوم به شکست است چون وقتی تولیدکنندگان بزرگ این صنف در کشور بیکار هستند انتقال سرمایه به روستاها بدون هماهنگی با اتاق اصناف ایران و بهره گیری از تجربیات چندین ساله تولیدکنندگان این صنف به جایی نخواهد رسید./
نظر شما