به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ محمد امید (چهارشنبه27 آذر) در کارگروه اشتغال و کارآفرینی با محوریت اشتغال روستایی گفت: با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل هایی که استان کرمان دارد و پیگیری های خوب مدیریتی استان برای اشتغال روستایی، امیدواریم اتفاقات بهتری را شاهد باشیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با ابراز تأسف از این موضوع که علیرغم خدمات گسترده ای که در روستاها صورت گرفته باز شاهد تخلیه روستاها در دهه های اخیر در کشور بودیم؛ اظهار داشت: ظرفیت روستایی در اول انقلاب در کشور ما 65 درصد بوده که امروز به 36 درصد رسیده و جمعیت شهری که اول انقلاب 35 درصد بوده امروز بالای 74 درصد است.
وی با بیان اینکه جمعیت 65 درصدی اول انقلاب به عدد جمعیت حدود 21 میلیون نفر بوده و امروز هم این جمعیت تغییر نکرده؛ افزود: 30 درصد از جابه جایی روستاها ناشی از تغییر روستاها به شهر بوده و 70 درصد به علت ترک روستاها و تخلیه آنها است.
امید با تصریح به اینکه وضعیت روستاهای کشور از لحاظ زیرساختی خیلی خوب و مهیا است و قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست؛ گفت: در بحث راه سازی به بالای 80درصد رسیدیم و در برق کل روستاهای بالای 20 خانوار هم برق دارند که از 62 درصد خانوارهای روستایی حدود 55 درصد به شبکه برق متصل شده اند و خدمتی مثل گاز در کشور نیز بالای 85 درصد از روستاییان برخوردار از گاز هستند اما علیرغم همه خدمات با این حال روستاها در حال تخلیه هستند.
وی ادامه داد: یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با پیگیری هایی که داشتیم در جریان اشتغال روستایی قرار گرفت و بر اساس تأیید دولت و آمادگی مجلس در لایحه بودجه سال آینده میتوانیم از منابعی که استفاده نشده و باقیمانده استفاده کنیم و بهتدریج تا 5 سال این منابع را داشته باشیم.
این مسئول با اشاره به اینکه در سال اول، این منابع ایراداتی داشت که در سفر به استان ها متوجه شدیم که این ایرادات قابل رفع است و در لایحه اصلاحی مطرح و سعی کردیم این ایرادات اعتبارات را رفع کنیم؛ بیان کرد: عمده ایرادات این است که اختیارات بیشتر به استان ها اختصاص داده شود؛ در لایحه اصلاحی سهمیه سال 99 بخشی را در استان قرار می دهیم و در بانک های عاملی که اینکار را انجام می دهند باید تغییرات ایجاد کنیم و تصویب طرح ها تا انتها باید در استان اتفاق بیفتد.
وی خاطرنشان کرد: در بخش سازمان های حمایتی دیدگاه مان این بود که سازمان حمایتی مددجویان دسترسی سختی به امکانات دارند، سهمیه برای آنها قائل شویم که وقتی این سهمیه دیر ابلاغ شدسازمان حمایتی به خوبی فرصت جذب این منابع را نداشت.
امید افزود: البته استان کرمان همواره صدر کمیته امدادهای استان ها را داشته اما برنامه این بود اعتبارات را بدهیم که بخشی از این اعتبار را شناور کردیم تا سایر دستگاه ها نیز استفاده کنند و تلاش داریم تا بهمن ماه این موضوع بسته شود و برای سال 99 ورود اعتبارات جدید به روستاها را برنامه ریزی کنیم.
وی تصریح کرد: امروز دیدگاه ما در معاونت توسعه روستایی معطوف به امر اشتغال در روستاها است یعنی علیرغم اینکه معاونت روستایی همه کارهای روستایی را از زیرساخت و آموزش و بیمه پیگیر است اما حساسیت بیشتری که داریم به بحث اشتغال روستایی است زیرا تصورمان بر این است که اگر اشتغال در روستا حل شود سایر زیرساخت ها و نیازهای روستاییان حل می شود.
امید ادامه داد: جمعیت روستایی استان 15 درصد بیشتر از جمعیت روستایی کشور است و توجه به کرمان می تواند مؤثر باشد سهم استان کرمان در این اعتبارات بیشتر از شاخص های جمعیتی است لذا انتظار داریم سازمان برنامه هم کمک کنند.
نظر شما