«سعید سعادتی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اجرای طرح «سفیران اجتماعی»، اظهار کرد: نظام اسلامی با مسائل کلانی همچون مقابله با آسیب های اجتماعی مواجه است که برای حل و رفع آنها باید همه مردم و نهادها ورود کنند.
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور ادامه داد: کانون های مساجد از مهمترین اماکن برای تجمعات و حضور مردم هستند که می توانند در اجرای پروژه های اجتماعی نقش آفرین باشند، از این رو، طرح «سفیران اجتماعی» با همت وزارتخانه های کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری کانون های مساجد از تابستان سال جاری در چند استان کشور به صورت پایلوت، کلید خورده است.
وی تصریح کرد: محور طرح «سفیران اجتماعی» تحکیم بنیان خانواده و مقابله با آسیب اجتماعی طلاق است و این مهم را با مدل محلهمحور دنبال می کند، بدین ترتیب که سرمایه اجتماعی محله را شناسایی کرده و هسته ای با حضور امام جماعت، مدیر کانون فرهنگی هنری، مسئول بسیج و هیئت امنای مسجد و پنج نفر از سرمایه های اجتماعی محله که علاقمند به همراهی و همکاری در اجرای طرح هستند، تشکیل می شود.
سعادتی در ادامه بیان کرد: در مرحله بعدی از اجرای این طرح، نظام مسائل و مشکلات محله احصاء و اولویت بندی شده و راهکارهای رفع آنها ارائه می شود؛ برای مثال در محله ای محروم، دسترسی به پزشک کم است لذا با رایزنی با پزشکان خیر، معالجات مردم آن محله و منطقه پیگیری می شود. همچنین است رایزنی با مسئولان و نهادهایی همچون شهرداری ها که می توانند از معضلات مردم محلات گره گشایی کنند.
وی با بیان اینکه طرح «سفیران اجتماعی» مسجدبنیان و مسجدمحور است، گفت: این محور با هدف استفاده از محتواهای علمی و مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی انتخاب شده است چراکه مسجدی ها و آنها که انسی مداوم با مسجد دارند، کمتر در معرض آسیب های اجتماعی قرار دارند و می توان با آموزش آنها از بسیاری آسیب ها جلوگیری کرد.
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور با اشاره به انتخاب سفیران اجتماعی مساجد از میان نسل نوجوان و جوان، تاکید کرد: جزوات و محتواهای علمی آموزشی در موضوعاتی همچون اعتمادبنفس، مسئولیت پذیری و ... برای این طرح تهیه شده است.
وی با اشاره به اجرای آزمایشی این طرح در چهار شهر در فاصله تابستان 98 تا تابستان 99، خاطرنشان کرد: در هر شهر پنج محله و در هر محله 80 نفر در اجرای این طرح فعال هستند که با در نظر گرفتن خانواده هایی با میانگین سه نفر عضو، 1600 نفر در هر شهر با این طرح همراهی دارند.
سعادتی در پایان بیان کرد: فاز دوم این طرح پس از بررسی نقاط ضعف و قوت و رفع آسیب ها و نیز توسعه کمی و کیفی اجرا می شود.
نظر شما