به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «حسن روحانی نیا» ظهر لمروز پنجشنبه (28 آذر ماه) در نشست خبری کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی کشور که در محل سالن جلسات دادگستری خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به برگزاری چهارمین گردهمایی سراسری مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی با حضور 800 نفر طی دو روز گذشته، بیان کرد: دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بر اساس تدابیری که قوه قضاییه در برون سپاری برخی از امور مورد تصدی خودش در نظر گرفته است، تشکیل شده است و در حال حاضر حدود 800 دفتر خدمات الکترونیک قضایی در سطح کشور فعال هستند.
مدیر عامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی با بیان اینکه این دفاتر مسئولیت پذیرش دادخواست ها، درخواست ها، شکوایه ها و اظهارنامه های مردم را دارند؛ اظهار داشت: بیش از هزار خدمت هم اکنون در این دفاتر به مردم ارائه می شود و با ارزیابی های صورت گرفته عموم مردم نسبت به خدمات این دفاتر رضایتمندی داشته اند.
وی بیان کرد: خدمات قوه قضائیه به مردم به دو دسته خدمات حاکمیتی و خدمات تصدی گری تقسیم می شود، خدمات حاکمیتی مانند جلسات رسیدگی دادگاه، اجرای احکام را شامل می شود در اوقع اموری که عنوان خاص قضایی دارند اجازه واگذاری ندارند اما خدمات تصدی گری قابل واگذاری به بخش خصوصی هستند.
روحانی نیا عنوان کرد: عناوین قابل توجهی پذیرش هر نوع شکایت در کشور، هر نوع دادخواست در کشور، پذیرش هر نوع اظهار نامه در کشور و اطلاع رسانی نسبت به پرونده ها در کشور در حال حاضر به دفاتر خدمات قضایی واگذار شده است.
وی در خصوص برگزاری گردهمایی مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی گفت: اولین هدف تشرف مدیران به زیارت امام رضا(ع) و در وهله دوم آموزش دفاتر بوده است که کارگاههای آموزشی برگزار شد، عناوین جدید خدمات معرفی شد، دستاوردهای خدمات قضایی در یک سال اخیر رونمایی شد و ابهامات و سوالات در خصوص دفاتر قضایی مطرح شد.
مدیر عامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اظهار داشت: قوه قضاییه مسئول ایجاد اشتغال در کشور نیست و این یک اشتباه مصطلح است که گفته می شود چرا دفاتر خدمات قضایی اشتغال زایی نمی کنند.
وی افزود: باید مدیریت دفتر خدمات که پرونده ها، اعتبار و حیثیت آدم ها در اختیار شان است، به دست افراد با تجربه باشد علاوه بر این کارکنان در تمامی دفاتر سطح کشور جوان هستند و از این نظر نیز اشتغال ایجاد شده است، اما هدف این پروژه اشتغال نیست بلکه دقت و سرعت ارائه در خدمات می باشد.
روحانی نیا در خصوص نحوه نظارت بر دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بیان کرد: هنر یک مجموعه مدیریتی این است که امکان خلاف را کاهش دهد و سامانه ثبت نام در دفاتر خدماتی، سامانه ای نفوذ ناپذیر است و حتی یک نفر هم خارج از این سامانه وارد مجموعه نشده است.
وی ادامه داد: مدیران دفاتر خدمات قضایی با یک فرآیند و روند بسیار جدی و دقیق انتخاب می شوند و در پذیرش این افراد حتما سوابق آن ها دریافت می شود، اما به طور طبیعی نظارت باید صورت گیرد که کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی این مسولیت را بر عهده دارد و مرتبا بازرسی های دوره ای و موردی را انجام می دهد. همچنین سامانه ای هم پیش بینی شده که نظارت را انجام می دهد
مدیر عامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی با بیان اینکه تا کنون تعدادی محدودی از دفاتر لغو پروانه و برخی هم تعلیق یا تذکر دریافت کرده اند، گفت: به طور کلی تخلفات خیلی جدی نبوده و اغلب تخلفات موارد انتظامی نظیر عدم حضور به موقع، دریافت وجه به صورت نقد یا عدم تجهیزات کامل بوده است و هیچ عامل مجرمانه ای در طی سال های اخیر مشاهده نشده است.
وی بیان کرد: برای رسیدگی به شکایت ها نیز در کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بخش بازرسی و رسیدگی به شکایات وجود دارد؛ همچنین شماره تماس های 88558933، 88556332، 88558984 نیز برای اطلاع رسانی هموطنان فعال هستند و به زودی نیز شماره چهار رقمی برای تسهیل شماره گیری معرفی خواهد شد.
روحانی نیا اظهار داشت: احتمالا تا پایان سال تعداد ابن دفاتر به ۱۰۰۰ دفتر و تا پایان سال آینده به ۱۵۰۰ دفتر با افزایش پیدا خواهد کرد؛ همچنین تعداد دفاتر خدمات قضایی در استان خراسان رضوی ۴۱ دفتر است.
نظر شما