خبرگزاری شبستان- مازندران: نمایشگاه فروش صنایع دستی و سوغات استان ها ویژه شب یلدا در جزیره بوستان ملل ساری از ۲۰ آذر، گشایش یافت و تا ۲۹ آذر، ادامه دارد.
ساعت بازدید از این نمایشگاه، ۲۲-۱۴ است که هموطنانی از استان هایی نظیر آذربایجان غربی، اصفهان، زنجان، کرمانشاه و ... به عرضه صنایع دستی و سوغات استان های خویش پرداخته اند.
برگزاری چنین نمایشگاه هایی می تواند موجب آشنایی با صنایع دستی و سوغات استان های مختلف کشور شود و زمینه گسترش هنرهای اصیل ایرانی را فراهم آورد.
فواید اینچنین نمایشگاه هایی هر چند که به حفظ هویت و هنرهای اصیل ایرانی، کمک شایانی می کند اما غرفه داران با توجه به مسافت، محل اسکان، هزینه غرفه و خوراک، انتظار بازدید کنندگان بیشتر و در نتیجه فروش بیشتر را دارند.
بازدید و فروش بیشتر در نمایشگاه با اطلاع رسانی و تشویق مردم به شرکت در نمایشگاه، میسر می شود و باید به این مهم، توجه ویژه صورت گیرد تا خاک غفلت و فراموشی بر هنرهای اصیل ایرانی هرگز ننشیند و به آیندگان، انتقال یابد.
»پروانه حاج حسنی»، در حاشیه این نمایشگاه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: صنایع دستی نمد، دیگ سنگی و قلم کاری روی سنگ را در این نمایشگاه به معرض دید عموم قرار داده است.
این غرفه دار سمنانی افزود: استقبال از نمایشگاه، بسیار ضعیف بوده و با توجه به هزینه پرداخت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای غرفه، مکان سکونت، هزینه خوراک باید از جیب، هزینه کنم.
حاج حسنی اظهار کرد: با تبلیغات گسترده و ایجاد شور و هیجان می شد تا اقبال بیشتر بازدید کنندگان را شاهد بود.
وی تصریح کرد: در روزهای نخست نمایشگاه که شاهد بازدیدکننده نبودیم اما فعلا تا یک روز باقی مانده به پایان نمایشگاه، استقبال کمی را شاهد هستیم.
حاج حسنی بیان کرد: در نمایشگاه های استان های دیگر نظیر کرمان، شرکت کردم و اسقبال، خوب بود به آن اندازه که قبل از بازشدن غرفه ها، مردم از شهرها و روستاهای اطراف حاضر بودند که دلیل این امر، تبلیغات خیلی گسترده بود.
وی ابراز کرد: از شرکت در نمایشگاه های دیگر در مازندران به خاطر استقبال ضعیف از این نمایشگاه، دلهره دارد.
حاج حسنی گفت: در استان سمنان که مشغول فعالیت در صنایع دستی است، مشتری حتی از استان های دیگر به ویژه تهران دارد و این مشتریان به فواید نمد، آگاهی دارند.
»خانجانی» یکی از غرفه داران مازنی در حاشیه برگزاری این نمایشگاه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: استقبال از نمایشگاه، چندان جالب و در حد انتظار نبود.
وی افزود: به عرضه صنایع دستی حوله بافت، شمد، چادر شب، سفره، دستمال آشپزخانه و دستبافته های مازندران در این نمایشگاه، پرداخته است.
خانجانی اظهار کرد: استقبال از این نمایشگاه که در دفعات قبلی برگزاری آن شرکت کرده بودم، خوب بود اما اکنون تعداد بازدیدکنندگان بسیار ضعیف شده است.
وی بیان کرد: مردم به صنایع دستی مازندران، علاقه بسیار دارند اما با توجه به اینکه تولید کنندگان آن نظیر هنرمندان دست بافته های این استان نظیر چادر شب و ...، بانوان کهنسال هستند و جوانان، چندان رغبتی نشان نمی دهند باید به فکر اشاعه آن بین جوانان این استان بود.
خانجانی ابراز کرد: با توجه به هزینه پرداخت ۸۰۰ هزار تومان برای غرفه، امیدوارم که در روز آخر استقبال بیشتری از این نمایشگاه، صورت گیرد.
»ابوالفضل حبیبی»، که از استان زنجان در این نمایشگاه شرکت کرده به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: ظرف های مسی و چاقو را در این نمایشگاه برای علاقه مندان به هنرهای اصیل ایرانی، عرضه کرده است.
وی اظهار کرد: استقبال بازدیدکنندگان از این نمایشگاه، زیاد نیست در حالیکه در گذشته، خوب بود.
حبیبی بیان کرد: ظروف مسی که در این نمایشگاه آورده، چکشی و کار دست است و به همین دلیل، گران تمام می شود اما کار ماشینی، ارزان است ولی کیفیت کار دست را ندارد.
وی ابراز کرد: صنایع دستی در زنجان، رونق خوبی دارد و تهران، مشتری خوبی برای این صنایع است و بیشتر به تهران، فروخته می شود.
»علی محمدی»، یکی از بازدید کنندگان از نمایشگاه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: با توجه به اینکه این نمایشگاه صنایع دستی و سوغات استان ها است اما شاهد حضور تنوع عرضه نیستیم.
وی افزود: حدود چند سال پیش، نمایشگاه صنایع دستی و سوغات استان ها در بوستان ملل ساری، برپا شده بود که استقبال بازدیدکنندگان و همچنین هنرمندان استان های دیگر، بسیار خوب بود و اکنون در انتظار چنین نمایشگاهی بودم.
محمدی اظهار کرد: تبلیغات بیشتر حتی در شهرهای دیگر استان، می توانست بازدید کننده بیشتری را به این نمایشگاه، جذب می کرد.
وی بیان کرد: بوستان ملل ساری، نزدیک پل تجن مرکز استان مازندران می تواند مکان خوبی برای برپایی نمایشگاه های متنوع و زمینه ساز رونق اقتصادی و فرهنگی باشد.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما